Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple Store Türkiye

xlaidehlevar

Öne çıkan mesajlar

Kanuni said:

:) o zaman baskalari dusunebilir.

bu arada avrupayla ayni vergiler var vs diyenler sanirim daha derin baksinlar tr ortamina.

yeni haber

obezite icin vergi

http://sozcu.com.tr/2013/ekonomi/obezite-vergisi-geliyor-399433/

Sunu bari sen deme, oturup simdi bende burda ödedigimiz aptal saptal vergilerin listesinimi yapiyim? Burasi zaten sacmasapan vergileriyle unlu.. TR'nin ortamini da bilmiyo degiliz, uzun yıllardır yurtdisinda yasamiyorum keza. Derdiniz yönetimle ve koyduklari vergilerle, netekim bu hala app store tr'nin pahali olmadigi anlamina gelmiyo. Keza obezite vergisiyle app store tr fiyatlarinin da bi alakasi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilkom 2150TL'lik iphone için "en az kâr ettiğimiz ürün, etmiyor gibi birşey" demişti. Ne kadar doğrudur bilmiyorum.

Ama Apple Store bu fiyatlardan satmamalı, Korax'ın dediği gibi adamlar import etmiyor, kendi ürününü kendi getiriyor. Fiyatların ona göre ayarlanması gerekirdi diye düşünüyorum. Amerika fiyatları beklemiyoruz ama en azından Avrupa'ya eşitlensin.
Sosyal ağlarda paylaş

kabaca soyle bir sey denmis :

iPhone 5’in ÖTV’si için 625 TL ödenirken, KDV’si için ise 450 TL ödeniyor. Yani 2500 liralık telefonun 1075 TL’si otomatik olarak vergiye gidiyor. Geri kalan 1425 TL’de cihazın geliş fiyatı, perakendecinin kârı ve nakliye ücretinden oluşuyor.

bu tabii 3199 luk satis icin.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

Arz talep kar ucgeni o vakit.. Ya da koyluler almasin:)

Abi neden hersey pahali orda ?

Bunu cozun once..

Bunu cözeceksek önce politika tartismamiz lazim. Biri sonunda tam anlamiyla anladi beni, bilkom import ediyo ama apple kendi urunlerini bi ulkede satisa sunuyo, fiyat politikasi mevzusu benim tartistigim sey.

LG G2 cikti, 1600 liraya, burda da 1600du mesela. S4 öyle keza. Sony'nin hp'nin vs laptoplari, bi cok bilgisayar parcasi avrupayla ayni fiyatta. Isteyince oluyo demekki.

Koyluler almasin kafasi apple'in zaten sirket politikasi. Mid range odakli urunu yok adamlarin.

Arz talep kar ucgeni bence de ve bilkomun önceden uyguladigi fiyatlarla gittigi icin bence ayni fiyatlardan verdiler urunleri. Benim tepkim bilmeden "avrupadan uygun fiyatlar" denip, bu tez curuyunce "dövlöt pölötökölörö bönlör" diye kilif uydurulmasi. Devlet politikalari sacmaligin daniskasi evet bu konuda hemfikiriz, netekim devlet zaten duduklerken apple'in da duduklemesi sinir bozucu. Hic olmazsa avrupa fiyatlariyla ayni seviyede olsa iste.

Neyse ne artik sistim su muhabbetten iyice. Enazindan bu da bi baslangic, arti eksi yönleriyle. Insallah duzenlemeye giderler zamanla da insanlar daha iyi sartlarla faydalanir.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada romanya ile aranizda 150 lira fark var. buradaki satisla tr deki satis icin diyorum.

o 150 liranin nerden geldigi belli.. irlandada ile 230 lira.

yani abi once bir karsilastirin olayi. ulkeden ulkeye farklilik gostermesinin ana temeli devletlerin genel tutumlari.

bmw x5 burada 60k orada 120k.. vs de vs uzar gider, benzin yazmaya gerek yok, sigara icki gereksiz, her turlu elektronik belli zaten.

hani apple urunlerini begenmessin eyvallahda her yaptigi seyi elestirmekte baydi artik .
Sosyal ağlarda paylaş

ha dersen ki avrupa ile ayni fiyata gelsin ? nasil gelsin ki ?

ustte yazdim iste tr fiyati sitesinden belli, rodaki irlandadaki vs deki fiyatlar belli.

apple turkiyeden buyuk ekonomik olarak ilk kez girdigi tek bir dukkani oldugu bir ulkede yayilmakmi ister yoksa gecireyimde millet sogusunmu der.

adam ikisinide secmiyor neyse global fiyati onu uyguluyor ustundeki fiyatida devlete sormak lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

abi aliniyordur ama orani onemli yani.

bak note3 burada gene daha ucuz. hani yasadigim ulkeden ornekler veriyorum baska yapabilecegim bir sey yok.

tv burada daha ucuz. yiyeceklerde ucuz burda, arabada, sigarasi benzini herseyi daha ucuz.

13 sene once geldigimde hersey daha pahali idi. burasi yerinde dururken tr deli gibi pahalandi abi.

yillar icinde bakin gecmisle kiyaslayin iste.
Sosyal ağlarda paylaş

Yav illaki, o konuda zaten haklisin. Devlet politikalarini ve aldiklari aptal saptal vergileri savunmuyorum ki ben? Oran önemli evet ama ona göre de fiyat politikasi uygulanabilirdi diyorum. Global bi fiyati olur ama ona göre de duzenleme arastirma yapmadan bi ulkenin pazarina urun sokacak kadar basit bi sirkette degil heralde.

Herneyse tamam, apple sudan ucuz bu fiyatlara bin sukur. Herkes gecirmis bi de apple gecirsin turk insanina cokmu.

inyormaynd said:

Ben sana daha önce de söyledim örneklendirdim. Demek ki forumda adamına göre muamele oluyormuş.

Haci sen de distribütör ile sirket fiyat politikaları vs gibi farklarin ayrimini yap sonra tartisalim, ok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Haksiz rekabet olaylari var bir de. Dagiticiya 1000TL'ye satarken, kendisi ayni ulkede bir ay sonra 500TL'ye urun cikaramaz. Bir suru kanun var bu konuda. EU kurallari filan var bizde de gecerli olan. Sonraki urunler daha ucuz girebilir bu nedenle.
Sosyal ağlarda paylaş

abi birde sen turkiyeye bu mali 400 eurodan veriyorsun neden benim italyan vatandasima romen vatandasima 450 den sokuyorsun demezmi karsi taraf ?

ayni fiyattan sokuyordur tum dunyaya bence. tabiiki emin olamam bende ama yillardir goruyorum yani nerden nereye geldi ortalik. neden hersey pahali.

hersey!
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

Kanuni said:

super bir sucuk var burada egeturk sultan diye.. bak abartmiyorum sana burada tl kilosu tr de 45!!

ya sucuk lan.

edit : sucuk fiyati yanlis hesap :D

agshdjdkakjsjf abi ahahaha, aynisi burda da var ve hakkaten iyi. Almanya da uretiliyo diye biliyorum eheuh

aaaa abi evet alman mali..

yedigim en cilgin sucuk. muthis!!!

edit : pati super bir yer. en yuksek teknolojik urunden sucuga gecis bu kadar sancisiz olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...