Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple Store Türkiye


xlaidehlevar

Öne çıkan mesajlar

patrickstar said:

mac fiyatları uygun bence, avrupa fiyatlarıyla karşılaştırıldığında kafa kafaya hatta ucuz zaman zaman tabi alım gücümüz bir değil orasını biliyoruz ama kimse zaten abd fiyatlarını beklemiyordu. iyi olmuş iyi şu piyasadaki leşçilere çizgi çeker bu iş.


avrupadaki hangi ulkeyle karsilastirinca mac fiyatlari ucuz? Ben azonce norvec ve isvecin fiyatlariyla karsilastirdim. 11.000 nok norvecte, 12.000 sek isvec sayfasinda. Fiyatlar neredeyse ayni, tabi bu ulkede yasayan adamlarin alim gucu ve kolayligi bizim ulkedeki vatandasin "enaz" 2 kati. Norvecte ortalama bi iste calisan vatandasin maasi 5 bin lira, bi bardak silkko sallama cay 15 lira, dunyanin en pahali ulkesinde de 3500 lira, bizde de. Isvecte assagi yukari ayni. Fiyatlar olmamis bence.

Tek artisi, cihazin bozuldugunda adamakilli bi muhattabin olur artik. Uluslararasi garanti geyigi gelir vs. Essek olduktan sonra bize semer vuran daha cok olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Iyide distribütörlük ayrı bisey, distribütör belli bi fiyata alip satiyo, istedigi fiyata dusurme sansi yok. Ben apple store'dan bahsediyorum, 200$ a maledip kendi store'unda 1000 dolara satan adamdan yani.

Ayrica iphone fiyatlari falan avrupadan da yuksek store'da. Store'un acilmasiyla bekledigimiz sey, bu ulkenin alim gucune göre fiyatlarin uyarlanması idi. Burda 1800 liradan 5s'in fiyati basliyo, bizde 5c. Dedim ya resmen yine keriz yerine koyuluyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne alaka yav, ayrica apple store yani. Hadi distribütör ingiltereden satin aldigi icin vergiydi gumruktu zartti zurttu pahaliya geliyo. Birebir store ingiltereden "satin alip" getirmez, ingiltereden stoguna getirir. Dolayisiyla degil ingiltereden, avustralyadan bile gelse istedigi fiyata satar. Yine vergisiydi, kargosuydu farkeder netekim.

Ayni olan bisey varsa calisma sistemi degil, fiyat politikasidir. Oda yine bilkomun bok yemesi, bilkom fiyatlarini baz aldıkları belli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında burada en önemli olay artık yurtdışından alacağımız cihazlarında burada adam gibi bir muhattap bulması olacak.

Bunun yanında Mac alırken konfigüre edebileceğiz artık. Ve bunun gibi ufak kişiselleştirmeler mümkün.

Fiyat konusu zaten Avrupa bölgesinden değerlendirilip, bu ÖTV ve KDV ile zordu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyatların yüksek olmasından ziyade bence milleti en çok yanıltan mac ve pro ibarelerini gördükleri zaman şaşıyor olmaları, yatırım aleti abi mac prolar macbook prolar bence, geri dönüşü sağlayabilen aletler. Zevk için macpro bence mantıklı değil air yada tabletleri ve telefonları olabilir.

onlarda bence karşıklı baktığın zaman yine yüksek fiyat olsa bile kullanım süresine ve normal fiyatına baktığında alınabilir aletler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Aslında burada en önemli olay artık yurtdışından alacağımız cihazlarında burada adam gibi bir muhattap bulması olacak.


Yani iste. Dedigim gibi, ogrenci indirimi zart zurt mevzu olur anca. Bide urunleri aylarca beklemeyiz o olur. O parayi bayip yine mac pro almam oda ayri. Hackintoshun babasini toplarim 5 bin liraya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...