Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kısırlaştırılmış Kediler İçin Mama Yorumları


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dişi kedimiz 1 hafta önce kısırlaştırıldı. Şu an için Proplan somonlu kısır kedi maması kullanıyoruz.

Daha 1 hafta oldu ama iştah maşallah epey arttı. Dişiler de kısırlaştırılmış kedi mamasına erkekler kadar ihtiyaç duymazlar deniliyor. Erkekler kadar idrar yolu problemi ile karşılaşma olmazmış.

Ama işin obezite kısmı da var. Acana veriyorduk pek severek yemiyordu. Kısırlaştırılmış kedi mamasını çok severek yemez deniliyor ama tam tersi durum söz konusu.

Siz ne marka kullanıyorsunuz ? Yoksa dişi kedi için farketmez diyip normal mamasına devam mı ettiniz ?
Mesaj tarihi:
Hacım benden söylemesi ne kullanırsan kullan, miktar olarak vet in dediginden fazlasını vermeyin şu birkaç ay. İlk bir kaç ay çok kilit bir acayip yiyorlar.

Biz dayanamayıp el altından fazladan verdik yaptık o hatayı, şerefsizler ramazan dilencisi gibi ajitasyon yapabiliyorlar gözünün içine bakarak, ve kısırlık öncesi çok hareketli zıp zıp yerinde durmayan oyuncuydu, çok bir şey olmaz dedik. Neyse obez olmadı ancak zor toparladık diet ile. Tavsiye etmem, sonuçta menopoz bir dişi ile diet pek uyumlu ikili olmasada obez menopoz dişi ile diet çok daha uyumsuz.

Neyse obez degil ama şimdi fit de degil yine kilolu. İlk aylardan alıştırmak lazım az mamaya.
Mesaj tarihi:
Valla kabı 100gr civarı alıyor. Kilo başına 20 gr yazıyor mama arkasında. Yaklaşık 3.5 kilo. 70 gr civarı yemesi gerekiyor. Mama kabında bir gün sonunda 10-15 gr artıyordur.

Heralde çok fazla vermiyoruzdur. Zaten yaş mama falan kestim artık. Çok yiyen bir kedi değildi. Hatta çok az yiyen bir kediydi. Şimdir normal bir kedi kadar yemeye başlayınca bizim gözümüze çok geldi heralde :)
Mesaj tarihi:
bizim çamur çok yiyor yav. kendi mama kaplarını temizledikten sonra yasak bölgeye firar edip mirruk'un da kaplarını boşaltıyor. kısırlaştırma konusundan hala emin değiliz. kısırlaştırırsak bu iştahla n'olur bilmiyorum valla.
Mesaj tarihi:
kedimi bu yaz kısırlaştırdım. kısırlaşmadan önce 4-5 kilo civarındaydı. bir anda 6-7 kilo gibi semirdi.
günün ilk mamasını full doldurdum sonra her miyavladığında kabını doldurmak yerine oyalıcak ölçüde azar azar koydum.
bi nevi diyete sokmuşum farkında olmadan şimdi 5.5 kiloda takılıyor.
evde 2 kedi olması sıkıntı tabi. gidip ötekinin mamasına hallenmesi fenaymış.
Mesaj tarihi:
Sufi said:

bizim çamur çok yiyor yav. kendi mama kaplarını temizledikten sonra yasak bölgeye firar edip mirruk'un da kaplarını boşaltıyor. kısırlaştırma konusundan hala emin değiliz. kısırlaştırırsak bu iştahla n'olur bilmiyorum valla.


Her azgınlık döneminde çiftleştireceksen sıkıntı yok. Bizim kedi doğurdu 2 ay sonra gene azdı. Bu da her sene 3 kez doğum yaptırman demek oluyor :)

Eğer ki kısırlaştırmayıp üstüne de çiftleştirmez isen hem ev ahalisinin hayatı ulumalardan zindan olur hem de azgınlık döneminde dişi kediyi çiftleştirmeyip azgınlığı içine patlatırsan çok büyük sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabiliyorsun. Rahim kanseri riski doğum yapmadığı her azgınlık döneminde kat be kat artıyormuş.

En mantıklısı kısırlaştırmak. Kedi sağlığı için de faydalı.
Mesaj tarihi:
veterinerle uzun uzun konuştum kısırlaştırma konusunu. her durumda neler olabileceğini detaylı anlattı. tereddüt ettiğim nokta çok düşük bile olsa anesteziden çıkamama riski.
Mesaj tarihi:
anesteziden çıkmama durumu 10 binde 1 falandır sanırım.

bende pro plan kullanıyorum somonlu, 1 kısırlaştırılmış bir de kısırlaştırılmamış 2 dişi canavar var.

kısırlaştırılmış olan 2 ay neredeyse hiç kilo almadı fakat 2. aydan sonra çok kilo almaya başladı. yani aslında sıska bir kediydi, son haliyle "tombul" oldu. öyle obez falan değil.

son 3-4 aydır kilosu oturdu, artık kilo almıyor gibi. before after 3 kiloydu şu an 4.3 falandır.
Mesaj tarihi:
Sufi said:

veterinerle uzun uzun konuştum kısırlaştırma konusunu. her durumda neler olabileceğini detaylı anlattı. tereddüt ettiğim nokta çok düşük bile olsa anesteziden çıkamama riski.


benim veteriner istediği zaman uyandırabildiği anestezi kullanıyor ve 10 lira fark alıyor şunun için.iğneyi yaptığı gibi kendine geliyor hayvan.bunu sor veterinerine.
Mesaj tarihi:
bingildakın dediği gibi anestezi riski insanlar için de sözkonusu ama şöyle bir durum var ki sözkonusu olan insan yaşamı olduğu için insanların ameliyata alındığı yerlerde en uzak ihtimaller için bile çok pahalı tedbirler alınmış olabiliyor. benim için hayvanlar da aynı değerde olsa da malesef gerçekteki durum böyle değil. hayvanların ameliyat edilme şartları en iyi yerlerde bile çok düşük. riskin insanlara göre yüksek olmasının esas sebebi bu.

bu arada risk kimi veterinerlere göre %20-25 gibi uçuk seviyelerde. ama genelde kabul edilen risk %5-10 gibi. 1/10000 değil.
Mesaj tarihi:
izmirde değilsin dimi?bizim kedi ameliyat oldu, bıraksam tekrar çiftleşicek gibiydi.o derece kendindeydi hayvan :D ben aşırı korkuyorum uyanamaz hayvan diye, ama şu ameliyattan sonra zerre soru işareti kalmadı aklımda
Mesaj tarihi:
istanbul'dayım. aslında iü vet fakültesine birkaç dklık mesafedeyim. ama hamur'la çamur'un ilk günden beri bütün hastalıklarıyla ilgilenen veterinerimizle konuyu görüşüyoruz.
Mesaj tarihi:
Sufi said:

bu arada risk kimi veterinerlere göre %20-25 gibi uçuk seviyelerde. ama genelde kabul edilen risk %5-10 gibi.


sen başka veteriner bul abi, o adamlarda bir sıkıntı var. kim duymuş genel anesteziden 25% hayvanların uyanamadığını. 10% ne abi. 100 operasyon geçiren hayvandan 10 tanesi uyanmıyor mu yani?

yapmayın lütfen. hurafe bunlar. eğer veteriner öyle konuşuyorsa zaten KESİNLİKLE hayvanını emanet etme.

benim kedimin operasyonunu yapan veteriner 500'den fazla operasyon yapmış, 1 tanesi bile masada anestezi yüzünden kalmamış.

çok çok çok rare bir şey.

ayrıca insan, hayvan meselesiden öte bilinmeyen bir sürü faktör var abi "uyanmama" olayında, onlarında testi yok. bu yemek yerken masada beyin kanaması geçirip 22 yaşına ölmeye benziyor. risk ama çok minimalist ve indirgenemez/öngörülemez bir risk.
Mesaj tarihi:
yok benim veteriner öyle bişey söylemiyor. bu oranlar internette veteriner hekimlerin tartışmalarından çıkardığım rakamlar. benim veteriner zaten senin söylediklerine benzer şeyler söylüyor. risk çok düşük ama yok diyemem yalan olur diyor sadece.
Mesaj tarihi:
Belediyelerde dahi yapılan toplu kısırlaştırmalarda görülen komplikasyonların %1'den düşük olduğunu söylüyor bizim vet arkadaş. Hatta belediyede bu işi yapan kişiler artık uzman oldugu ve günde onlarca kısırlaştırma ameliyatına baktığı için daha bile çok güvenebilirsiniz demişti. Standart rutin iş yapıyorlar sünnetçi gibi. Biz de dış ortamda bakılan 2 kedi götürmüştük ayrı ayrı zamanlarda. Domuz gibi saglıklı aldık ameliyat izi de gayet temiz duruyordu.

Yani belediye diye kargocu gibi duvardan duvara vurmuyorlar :) fakat insan güvenemiyor işte devlet memuru olunca. Zira bunları düşünüyor olmama ragmen kendi kedimi veterinerine yaptırdık para bayılıp. Sorumluluk alıp sonra belediyede başına bi iş gelse kız arkadaşım da beni kısırlaştırırdı heralde.
Mesaj tarihi:
belediyenin vetleri genelde piyasadaki vetlerin 80%'inden iyi yapıyor bu operasyonları çünkü dediğin gibi binlercesine girip çıkıyorlar konuda expertiseleri çok yüksek, ben emanet eder miyim? etmem :)

antalyada olsan sana inanılmaz bir vet tavsiye ederdim, adam gerçekten operasyon konusunda 1 numara ama ne yazık ki istanbulda bildiğim yok. Juen mi ne vardı leventte ben ona götürüyordum ama orası da fena giydiriyor.
Mesaj tarihi:
İzmir de olan varsa zamanında belediye işlerini yapmış 20.000 den fazla cerrahi müdahale tecrübesi olan veteriner önerebilirim. Şuan da kendine ait özel veteriner kliniği açmış durumda.

Ayrıca benim kedimin kısırlaştırma işlemini yapmış olan arkadaşım var veteriner. Bu arkadaşımın da telefonunu verebilirim.

İkisi de İzmir Karşıyaka da. İkilem yaşayan arkadaşlar için farklı iki görüş olur.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
chrome said:

Seni kisirlastirsalar hosuna gider miydi?


fitil olurum bu tiplere.

kediler insan degil. bir yavru yapip 20 sene buyutmuyorlar. yavrularina bagliliklari da 8 haftadan sonra zerre kadar kalmiyor. erkekler icin olay sadece ciftlesmenin tamamlanmasi, disiler icinse olay dogumdan sonra kisa bir sure daha devam ediyor, hepsi o kadar. yavrusunun o saatten sonra zerre kiymeti yok, kiminin yavrusu ile buyudugunde dusman oldugu bile oluyor.

uremenin onlar icin insanlarinki gibi bir sosyal yani da yok, sadece icgudu ile hormanlari emrettigi icin yapiyorlar. disiyi aksam yemegine cikarip, sinemada guzel bir film seyredip, gece klubunde eglenip ardindan geceyi yatakta sonlandirmiyorlar.

kedilerde ciftlesme ve ureme dedigin gunlerin kisalmasi ve uzamasi ile tetiklenen tamamen kimyasal bir mekanizma. hormon yoksa aklina bile gelmiyor. insanlarin aksine kedi dedigimiz hayvan turu cok sik ve yuksek adette yavrulayarak ve cok hizli yetiskinlige vararak turunu devam ettiriyor, primatlardaki gibi az yavru yapip buyumesini bekleyerek yillarca koruyup kollamiyor. yani uremek sadece yasama sansi az bir cok yavru yaparak bunlardan en azindan birini yasamaya devam etmesi uzerine kurulu.

bu tur bir ureme mekanizmasina sahip bir turun ev ortaminda telef olmadiklari dusunuldugunde 2 kediden 125 kediye rahatca varmaniz olasi makul bir surede.

ayrica hormonal surece girdiyse ve ciftlesmeyi tamamlayamazsa disiler ciddi saglik sorunlari ile karsilasabiliyor ve erkeklerde ayni ortamda uyumlu yasamaya engel olan cok agresif bir davranis bicimine girebiliyor.

napalim? kisirlastirmayalim da sokaga mi atalim? sakin dogal ortamindan kopardiniz bik bik bik muhabbeti gelmesin. bu hayvanin dogal ortami insanlarin cop yiginlari ile yerden 5 gunluk yagmur suyu icmek midir?
×
×
  • Yeni Oluştur...