Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stres ve belirsizliklerle başa çıkmak

monoscope

Öne çıkan mesajlar

Hepimizin hayatında geceleri uykularını kaçıracak olaylar/durumlar yaşıyordur. Beklediğimiz şeyler, olup olmayacağının belirsizliği, stresli durumlar falan filan. Bütün günlük enerjimi ve konsantremi götürüyor kafamı o durumu düşünmekten kurtaramıyorum.

Nasıl başa çıkıyorsunuz bunlarla ?
Sosyal ağlarda paylaş

Şunu ben de merak ediyorum, diğerleri nasıl yapıyor, yani sorumluluğun olan olmayan bir şeyi düşünmek, ya da aklına gelmesiyle onu düşünme sorumluluğu hissetmek, başkalarının sebep-sonuçlarını, seçimlerini, hayatlarını vs sorgulamak değil ama bundan kastım, düşünmek sadece. Hem zamanını götürüyor hem düşündüğün zaman dertsizken bile bir sürü sıkıntı sahibi olabiliyorsun sırf, unutmaya çalışmak değil yani nasıl geçiyor bu ruh hali. Bildim bileli böyleyim ve artık alıştım ben bu duruma, getirdiklerine ve götürdüklerine.

Sadece düşünmemeye çalışınca kendimi daha kötü hissettiğim oluyor bazen.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de mesela stresli, yoğun ve fazla görev ve sorumluluğum olduğu zamanlarda değil de, o yükler bitip de rahata kavuşunca başlıyor düşünceler.

İşler yoğunken pek düşünmüyorum o işler hakkında. Bitince, eğer bundan daha yoğun şeyler gelirse nasıl yaparım nasıl ederim diye düşünmeye başlıyorum. Sonra bu düşüncelerimin stresinden kas tutulmaları fln oluyor. Kaslar ağrıyınca ben aha başım ağrıdı tansiyon, aga kıçım ağrıdı kanser fln diye düşünüp iyice saçmalıyorum. Benim tabi ileri düzeyde anksiyete bozukluğu olduğundan böyle sağlık problemlerine yoruyorum da, sizinkiler de hiç normal değil haberiniz olsun.

Yani ben de öyleydim eskiden, sonra ilerliyor işte. O yüzden psikiyatriye git dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

bende başa çıkamıyorum. bazen intihara meyilli oldugumu hissediyorum. geçen sahilde o kadar gazladımki ulan yanlışlıkla direksiyon hakimiyetini kaybederde denize falan uçarım diye olmadı uçamadım. arkamda bekleyen annemle kız arkadaşım olmasa çoktan kesmiştim bilekleri o vaziyetteyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin 5 seans gitmen gerekmez abi, 1, en fazla 2 seans yeter sana. 1 seansta ilaç başlatır hafif dozda zaten 2. seansı bile istemeyebilirsin.

Ben de o aşamalardan geçtim ama çözüm aramayıp üstüne fikizen ve ruhen zorladığım için kendimi benim olaylar daha da ağırlaştı. Panikatak fln girdi işin içine ben o yüzden o kadar fazla başvurdum doktora. Şimdi eskiye göre mükemmel sayılırım ama senin şu an yaşadıklarını yaşarken çözüm arasaydım, arada başıma gelen o kötü dönemleri hiç yaşamazdım.

Tabi her zaman ilerleyecek değil bu durumlar ama önlem almakta fayda var. Özel hastaneye gitsen en azından 20-30 lira verirsin yine gayet işe yarar. İlla ki muayenehaneye gitmek de şart diil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...