Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"We found that despite the three major nuclear accidents the world has experienced, nuclear power prevented an average of over 1.8 million net deaths worldwide between 1971-2009"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
ürettiğinden çok enerji tüketiyo

bunun döngüyü kırdılardı geçende:

http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-24429621

ama bunun labdan çıkıp pratiğe geçmesi 20 sene min. lol
Mesaj tarihi:
kinjo iyi güzel diyosunda, alman işini biliyordurtan oteye de analiz edelim o zaman.

almanyanın kendi inanılmaz iyi ve enerji verimli altyapısınında kullanmak üzere yaptığı gunes enerjisi yatırımıyla, dunyanın asıl buyuk kısmını olusturan ve artık sanayının bulunduğun gelişmekte olan devletlerdeki enerji ihtiyacını karsılıyacak gunes enerjisi yatırımı birmi?

belkim thorium reaktörü mevuzusu alan olur negzel olur
Mesaj tarihi:
Cüce bu arada Almanya dediğin ülke hala dünyada en fazla enerji tüketen ülkelerden biri, bunu nüfusu işin içine katmadan söylüyorum bir de onu dikkate alsak.. Çin'i dışarıda bırak, hangi gelişmekte olan ülke Almanya'dan çok daha fazla enerji tüketiyor. Adamlarda çılgın sanayi var hala, öyle Çin geldi diye sanayiyi direkt outsource etmedi adamlar.

http://www.worldpopulationbalance.org/population_energy

Ahanda ülke ülke enerji tüketimleri.
Mesaj tarihi:
bir değil tabi ama bir olmaması yatırım yaptığına değmez mantığını çıkarmamak lazım. sonuçta geleceğe yatırım.
ama ben maliyet kısmına bi şey demedim zaten, haklısınız.
Mesaj tarihi:
almanya sanayi devi, öle pahalıya falan enerji üretiyor da olamazlar, aksi takdirde dünyayla rekabet edemezlerdi. Almanya nükleeri bırakabiliyorsa herkes bırakabilir demektir. Aslında bu bir tercih meselsi.

Bir de nükleer termikten daha iyi diye bir kıyas Türkiye için söz konusu değil, zira 50'ye yakın termik santral yapımı planlanıyor ülkemizde. Hani nükleer yapıp temiz enerjiye geçmiyoruz.
Mesaj tarihi:
hızlandırılmış treni de ulaştırma bakanlığı yaptı, sorumluluk onlardaydı, ne oldu?

nükleeri de enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı yapacak.

böyle şeylerde o günden beri hiç güvenmiyorum ak parti'ye.
  • Yeni Oluştur...