Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alexander (a.k.a. Büyük İskender)

ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Benim merak ettiğim filmi nereden başlatcakları. İlk sahnede gemilerle anadoluya ayak basan iskenderi görürsem kahrolurum heralde. Tyrus kuşatmasını biraz özenli işlerler inşallah çünkü o kale acayip ünlü surlarıyla falan tarihte çok az kişi fethedebilmiş orayı. zaten tyrus'un Türkçe meali sur :)[signature][hline]...steal,hide,stealth,runaway,sell...
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Yarın gösterime giriyo hayırlısı bakalım. Hiç reklamı olmadı ben ona şaştım. angelina jolie nin adının yanında geçiyodu sadece bazen. Ben baya bişiler bekliyorum çünkü mit de eklenmiş filme ve iskendere hödere diye anadoluyo çıkıp fethetmiyomuş öncesi hayalleri babası falan da anlatılıyomuş. O yüzden ümitliyim en azından truvadan güzeldir inşallah[signature][hline] Rotweiler, 19 Eylül 2004 22:13 tarihinde demiş ki:
Hayatta ne olursa olsun kazanan hep iyiler ve RP olsun...
Saygılarımla...

Sosyal ağlarda paylaş

Ne desem bilemiyorum çekim ve teknik açıdan kusur bulamıyorum,hele savaş sahnesinde ustayı iş başında izliyoruz. Fakat işleniş tarzı biraz tarih dersini andırıyor ve sıkabiliyor.İskenderin kişisel hayatı ön plana çıkarılmış ve cinsel hayatı üzerinde fazla durulmuş:Savaş filmi izleyecez diye gidecekler,arzularınızı dizginleyin,aradığınızı bulamayacaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

vasat bi filmdi.gerilim,aksiyon,duygusal içerikli.Aksiyon bakımından ıhı iyi değildi.Gerilim bakımından eh yani.Duygusal bakımından idare eder işte.Sonuç olarak vasat bi filmdi.[signature][hline]Fm veCmTurk Site Editör.
FUTBOLA SIDDET KARISTIRAN,FAİR PLAY RUHUNDAN HABERSİZ OLAN,STADA FUTBOL İZLEMEK DIŞINDA HER ŞEYİ YAPMAK İCİN GİDEN HERKESİ ,VE BUNLARA ÇANAK TUTAN,ENGEL OLAMAYAN KULÜP YONETİMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUM.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bu filmin zaten savaş filmi olmayacağı belliydi, filmin adı Alexander adamın hayatını anlatıyor çok aksiyon yok zaten birkaç savaş var ama onlar da gayet güzel çekilmiş hatta muhteşem... colin farrell altından kalkamaz bu rolün diyordu millet ama bence gayet de kalkmış hatta çok iyi oynuyor ayrıca jared leto da çok iyi oyun çıkartmış... bence çok güzel bir filmdi... yani verdiğiniz paraya değer hatta fazlasını bile verir şu aralar sinemalarda oynayan en iyi film diyebilirim hatta... neyse gidin görün işte...
[spo1=savaş sahnesiyle ilgili]bu arada son savaşta iskenderin atı sürdüğü sahne file doğru süper bir sahneydi çok güzel çekmiş oliver stone yani birbirlerine doğru hamle yapmaları atın oku yemesi ve iskenderin ıskalaması sonra attan düşüşü tabi atın ölene kadar iskenderi koruyuşu ayrı bir olay, ve birden yere düştüğü anda renklerin değişmesi vs çok başarılı bir sahneydi...[/spo][signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck."

- Obi-Wan Kenobi -
Sosyal ağlarda paylaş

ben imdb deki ratinglere bakmiyorum ghaldszar hoca artik, dejenere olmus amerikan gencliginin verdigi notlar oluyo onlar cogunlukta, aksiyon seks yoksa not vermiyolar

Lotr da da Liv Tyler olmasaydi o filmin puani eminim her yerde 2.0 dusecekti[signature][hline]I repeat myself when under stress
I repeat myself when under stress
I repeat myself when under stress
I repeat.
Sosyal ağlarda paylaş

bence de imdb ye gore flm yorum yapmak yanlış sonuçta sinema eleştirmeni mi bu adamlar bunlar da izleyici bizim gibi... bence gidilip görülmesi gereken bir film gerçekten çok değişik bir anlatımı var filmin ikinci yarısı muhteşemdi yani film izledikçe sarıyor başalrda sıkıcı gelebilir biraz tabi ilk bir saatten sonra sarıyor adamı ama çok sürükleyici de bir film ama keşke hikaye başka şekilde bitseymiş diyor insan da sonuçta tarihi film sonunu değiştiremezler tabi ki...[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck."

- Obi-Wan Kenobi -
Sosyal ağlarda paylaş

filmi ben baya beğendim. filmde kötü bi yan yoktu ama 3 saat yapmışlar biraz uzun olmuş. yine de gayet güzel bi filmdi hele Perslerle olan savaş,Pers erkeklerin tipi ve de pers şeyhi (Darius'du sanırım ismi) çok güzel olmuş.. 10 üzerinden 8 diye bir not veriyorum.[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki:
OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MrMedia, 27 Kasım 2004 13:13 tarihinde demiş ki:
said:
Volfied, 27 Kasım 2004 12:42 tarihinde demiş ki:
Lotr da da Liv Tyler olmasaydi o filmin puani eminim her yerde 2.0 dusecekti

Haklı

bunda da angelina jolie var ama gördüğünüz gibi öle puana falan etki ettiği yok.
imdb'ye artık bakmıyormuş, 2.0 düşermiş lotr puanları liv tyler olmasa. bunlar bahane
alexander dandik[signature][hline]Old loves they die hard
Old lies they die harder...

[Bu mesaj LvL_Sabo tarafından 27 Kasım 2004 21:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Filmin en güzel yanı hakkaten tarihi anlatıyor olması neredeyse . Ayrıca başrol oyuncusu oldukça başarılı ve film çok güzel anlatmış bir insanın yükselişini ve düşüşünü . ayrıca homoseksüellik realitesini de işlemişler biraz boku çıkmış ama başarılı ...

Film aksyion izleyicisine cok başarılı görünmeyebilir ama anlattıklarıyla bence övgüyü hak eden bir film .

Tek eksik savaşlardaki müziklerin hatalı seçimi . Savaşlarda calan müzik daha bir gerilim edası içermeli direk zafer edalarıyla saldırınca heyecan faktoru azalıyor .

Ben bu filmlerin daha geniş bir düşünceye hizmet ettiğini düşünüyorum . Belki çok abartıyorum ama bence bu filmde verilmek istenen insanları bir medeniyet çatışmasına hazırlamak . Bunu Persleri tam birer psikopat arap gibi göstermelerinden anlıyorum . Hatta İskender'in asıl fikrinin verildigi kısım sanki Amerika'nın yapmaya çalışıyormuş gibi gösterdiği doğu ile batı toplumlarını birleştirme amacına benziyor gibi gibi . Tabi bokunu çıkartıyor olabilirim ama bende öyle bir izlenim uyandırdı .[signature][hline]MaXi...

[Bu mesaj maxigenous tarafından 27 Kasım 2004 21:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
maxigenous, 27 Kasım 2004 21:32 tarihinde demiş ki:

Tek eksik savaşlardaki müziklerin hatalı seçimi .

Ben bu filmlerin daha geniş bir düşünceye hizmet ettiğini düşünüyorum . Belki çok abartıyorum ama bence bu filmde verilmek istenen insanları bir medeniyet çatışmasına hazırlamak . Bunu Persleri tam birer psikopat arap gibi göstermelerinden anlıyorum . Hatta İskender'in asıl fikrinin verildigi kısım sanki Amerika'nın yapmaya çalışıyormuş gibi gösterdiği doğu ile batı toplumlarını birleştirme amacına benziyor gibi gibi .

azcik komplo teorisi olmus ama iskender herkesi birlestirme konusmalari yapmaya basladiginda, araplari da oriental barbarians diye tanitmayi film boyunca surdurunce ben de biraz rahatsiz olmadim diyemiycem.

muzik konusunda bende benzer dusunuyorum. savas sahnelerini baygin hale getirdigi acik.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 27 Kasım 2004 21:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
maxigenous, 27 Kasım 2004 21:32 tarihinde demiş ki:
Hatta İskender'in asıl fikrinin verildigi kısım sanki Amerika'nın yapmaya çalışıyormuş gibi gösterdiği doğu ile batı toplumlarını birleştirme amacına benziyor gibi gibi . Tabi bokunu çıkartıyor olabilirim ama bende öyle bir izlenim uyandırdı .

Öyle zaten iskenderin perslere girdikten sonra ilk yaptığı iş tiyatrolar açmak veya pers bilimadamlarını batıya batıdaki bilimadamlarını da doğuya çekmek olmuş. Helenizim imp. kurmaya çalışmış zamanında. Ben filmi izlemedim gerçi de tarihteki amacı buymuş adamın.[signature][hline] Rotweiler, 19 Eylül 2004 22:13 tarihinde demiş ki:
Hayatta ne olursa olsun kazanan hep iyiler ve RP olsun...
Saygılarımla...

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...