Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evlilik sorunsalı - 2

skywalkr

Öne çıkan mesajlar

skywalkr said:

Sorun eşimin evlilik ve aile kurma bilincinden, tecrübesinden, özverisinden uzak olup evliliğe adapte olamaması. Eşimin ailesi biraz sorunlu ve işin doğrusunu güzelini öğrenememiş. Bizim için anormal gözüken olaylar, davranışlar, onun için gayet normal geliyor.

Heeh bitane daha benden.Ben 2 yıl birlikte olmama rağmen evlenmeyi bikere bile düşünmememin sebebi buydu.Annesi ve babası aynı evde ayrılar ve annesi sürekli babasını odadan kovuyor aynı odada durmuyorlardı.bizde hatun kişiyle aynı evde yaşarken gelme bu odaya dediğinde bitmişti herşey.Sorunlu ailenin çocukları eğer zekiyse sıkıntı olmuyorda birde iq ları düşükse biat kültürüyle ailesinden ne görüyorsa onu uyguluyor.muhtemelen senin eşinde iq su düşük o yüzden tartışamıyorsunuz ve annesi prenses gibi falan yetiştirmiş babasınada ailecek kötü davranmışlar.şu anlattığın olay ilk açtığın konudan birebir benim geleceğim gibi gözüküyordu ki ben kızdan şuan ayrıyım ve geleceğimi kurtardım.
sana tavsiye vermek kimsenin haddine değil ama çocuğu aldırmayı söyle ya düzelirsin ya boşanırız a getir yumruğunu masaya vurabilirsen eğer her türlü win&win sende haberin olsun
Sosyal ağlarda paylaş

skywalkr said:

Ulgio said:

abi, kötü ortamda çocuk yetiştirmek büyük günah. Emin ol onun günahı kürtajdan fazladır.

Olaya dini açıdan yaklaşmıyorum, kendi benimsediğim etik değerler açısından bakıyorum fakat dini açıdan bakacak olursak da yanlışın olduğuna inanıyorum. Durum tam tersi olacaktır.

Abi ben anladım seni yorumundan şu an.

Sen biraz içini dökmek istedin burada, hani bazen bazı şeyleri dostlarınla konuşursun ama karar almazsın. Sadece anlatıp rahatlarsın.

Karar zaten verilmiştir çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

skywalkr said:

BonePART said:

abicim bende onu diyorum sen cocugu savundukca
ne cocugu
kac yasındasın

Yaş ile kürtaj istememenin ne alakası var. 29 yaşındayım.

Kaç kere doktora gittik, kalp atışlarını dinledik, ultrason resimlerini fln aldık, çocuk oyuncağımı bu aq kürtaj da kürtaj.

Pet dismiss etmiyorsun, char silmiyorsun.

Aslında bakarsan bi yönden... Yeni acc almış ve yeni char açamaya çalışan birinin accountuna ban atmak gibi bişi...
Sosyal ağlarda paylaş

Ulgio said:

skywalkr said:

Ulgio said:

abi, kötü ortamda çocuk yetiştirmek büyük günah. Emin ol onun günahı kürtajdan fazladır.

Olaya dini açıdan yaklaşmıyorum, kendi benimsediğim etik değerler açısından bakıyorum fakat dini açıdan bakacak olursak da yanlışın olduğuna inanıyorum. Durum tam tersi olacaktır.

Abi ben anladım seni yorumundan şu an.

Sen biraz içini dökmek istedin burada, hani bazen bazı şeyleri dostlarınla konuşursun ama karar almazsın. Sadece anlatıp rahatlarsın.

Karar zaten verilmiştir çünkü.

Evet, biraz öyle, farklı yaklaşımlara, eleştirilere, fikirlere açığımdır, kimisi aklıma yatar, kimisi yatmaz, yanlışlarımı görürüm vs. ama dinlemekte fayda var tabi eleştirileri. Anlattıkça rahatlarım, siz ta*ak geçersiniz, alaya alırsınız vs bende biraz alaya alırım kendimi.

Yazdıklarınızın birçoğu doğru, ben öyle masaya yumruğunu vuran tiplerden değilim, çok eleştiririm, çok itiraz ederim, çok muhalefet ederim ama hep uzlaşı zemininden ve sakinlikten taviz vermem. Doğrusuyla yanlışla bu benim, elimden geldiğince de düzeltmeye çalışıyorum yanlışlarımı.
Sosyal ağlarda paylaş

skywalkr said:

BonePART said:

abicim bende onu diyorum sen cocugu savundukca
ne cocugu
kac yasındasın

Yaş ile kürtaj istememenin ne alakası var. 29 yaşındayım.

Kaç kere doktora gittik, kalp atışlarını dinledik, ultrason resimlerini fln aldık, çocuk oyuncağımı bu aq kürtaj da kürtaj.

Pet dismiss etmiyorsun, char silmiyorsun.

Hayırlı olsun o zaman allah analı babalı buyutsun. Ne çare burda soruyosun o zaman kararını vermişsin. Ulaop diye cocugu mu kaybetcez. Zamanı mı geri alcaz. Mutsuz hayatında mutluluklar. Opuldunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ne biliyim onceki konudaki ilk mesaji okudum. Cogu normal bayanda olan seyler. Ustelik fazla konusmuyormus. Isi de var. Milletin resmen arayipta bulamadigi birsey. :) Yasi kucuk oldugundan daha cok ogenecegi sey var ve daha bir sene bile yasamamissiniz beraber.
Belki Annen cok iyi bir anne, ev hanimi, calisan bir insandi. Esinden beklentilerin end game seviyesinde oysa ki o daha lvl 2 falan anca.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi adam mutlu değil eşinden , çoçugu da istemediğini karısının zorla katakulliye getirerek çocuk yaptığını açık açık belirtti , sonra diyo ki kürtaj olmaz. Bize niye anlatıyo bu adam anlamadım ne desek olmaz diyo , git bi daha evlen karınla bi daha çocuk yap ne diyelim yani .

Biri hipnotize etsin şunu 'aslında karını seviyosuuuuuuun , çocuğu da istiyosuuuun' falan diye uyutsun şunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Dert sahibi oldum, işi gücü bıraktım bu başlığı düşünüyorum. =)

Siz bir evlilik terapistine gidin. O sizinle konuşarak sizin ilişkinizdeki farkmadığınız yönleri size anlatacaktır.

Karını değiştiremezsin. Öyle bir dünya yok. Senin bu halin böyle gidecek evliliğiniz boyunca. Daha önceki başlıkta da söylenmişti bu. Sen, yüzme öğrettim, konuşuyoruz zaten, anlıyor beni, falan demiştin. Bak sana sormadan baba yapmış seni. Umarım sağlıklı ve hayırlı bir evladınız olur. Sen de okumuş etmiş birine benziyorsun. İyi yetişir gibime geliyor çocuğun. Ama evinizdeki şu haller değişmeyecek hiçbir zaman. Yani çevremde, kendi ilişkilerimde, kendi ailemde o kadar çok gördüğüm bir şey ki bu.

Bu başlığa attığım mesajlar hep masraf içeren şeyler oluyor; eve işçi tutun, terapiste gidin falan diye. Yapıcı olmaya çalışıyorum.

Bu başlığa atılan diğer mesajları göz önüne alacak olursak, farzedelim ki boşamak istedin karını, taraflardan biri (eşin) çekimserse hakim boşamıyor hemencecik zaten. X zaman ayrı yaşayın, diyor, sonra başka bir celsede tekrar soruyor, ayrılmak istiyor musunuz, diye. Hele bir de çocuk var şimdi. Sen de boşanmak gibi bir fikre sahip değilsin zaten. Daha çok içindekileri döküp paylaşmaya çalışıyor ve fikir arıyor gibisin.

Çocuğu aldırmayın birlikte yaşayın tabi. Çok güzel. Ama kafanın rahat olacağı, dışarıdaki hayatına huzursuzluk yansıtmayacak bir evlilik de senin hakkın. Bu ortamı hem senin hem de karının, yani ikinizin birden, hazırlaması gerekiyor. Çocuk doğurmakla kadın olunmuyor, tıpkı hanımı hamile bırakınca baba olunmadığı gibi. Artık hayat çok daha müşterek.
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:

Abi ne biliyim onceki konudaki ilk mesaji okudum. Cogu normal bayanda olan seyler. Ustelik fazla konusmuyormus. Isi de var. Milletin resmen arayipta bulamadigi birsey. :) Yasi kucuk oldugundan daha cok ogenecegi sey var ve daha bir sene bile yasamamissiniz beraber.
Belki Annen cok iyi bir anne, ev hanimi, calisan bir insandi. Esinden beklentilerin end game seviyesinde oysa ki o daha lvl 2 falan anca.

Annem köyde tarlalarda yokluk içinde büyüyüp kendini her geçen gün geliştiren biri. Evlenince liseyi yarıda bırakmak durumunda kalmış ama eminim okusaydı çok iyi yerlere gelecektir.

Karıma öğretemediğim şeyleri anneme öğretebiliyorum o derece.

Laptop, internet, fotograf, akıllı telefon, pc oyunları, teknoloji, yabancı dil, farklı kültürler, kişisel gelişim programları, belgeseller, moda, tarih, siyaset fln hepsiyle alakalı ve öğrenmeye açık biri. Annem cebinden eşim gibi 20 tane kadın çıkartır o derece. Neredeyse ben mezun olayım diye benimle birlikte üniversite öğrenciliği yaşadı yanımda, ders çalışırken tv sesinden rahatsız olmayım diye dudak okumayı çözdü siz anlayın.

Annem 2 mühendis çocuk yetiştirdi yokluk içinde, hep mühendis doktor vs hefedler koydu bizim için(doktorluğu ben tercih etmedim kan tuttuğu için, o şansım da vardı, kazanıyordum), eşime sorsan çocuğumuz sınıf öğretmeni olsunmuş, yarım gün mesai, 2bin tl maaş, yazları tatil yapsınmış, yan gelip yatsınmış. Vizyon farkı işte...

Bu nedenle beklentim yüksek oldu hep ama yaptık bi hata..
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Onu istiyo zaten biri büyülü bi şekilde problemleri çözdün. Benim rahatım huzurum kaçmasın zamanı geri alsın biri.

Yok abi, hiç öyle bir beklentim olmadı. Amacım anlatıp rahatlatmak, dertleşmek, fikir almak.

Eğer öyle bir niyetim olsaydı, huzurum kaçmasın, büyülü bir şekilde sorunlarım çözülsün isteseydim, tıpkı sizin de dediğiniz gibi boşardır, kürtaj ile aldırırdım. OFF kafam rahat, ne ala dünya.

Azbi düşünün, yorumlayın, ezbere konuşmayın lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...