Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evlilik sorunsalı - 2

skywalkr

Öne çıkan mesajlar

Coldwind said:

bir tanıdık da böyle bir duruma düşmüştü, karısından tam boşanacakken kadın hamile kaldı ve adam bugünlerde hala hayatın anlamını sorguluyor, sahip olduğu tek iyi şey ise çocuk sanırım.

bence kadın iyi niyetini sömürüyor. 20-30 yıl bu böyle gidecektir kesin, düzelmesi ise imkansız çünkü nasıl başladıysa öyle gider. sen gitmeye karar verdikten sonra da çocuğu doğurabileceğini sanmıyorum, aldırması mümkün çünkü seni pek sevmese de senden faydalanmaya kararlı. sen yoksan fayda da yoktur. sanırım sen de korkuyorsun kurulu düzenini şu an bırakıp gitmeye (ki haklısın) ama şöyle düşün, bu huzursuzluk her geçen gün artacak ve senin tahammül limitin ise her geçen gün azalacak. ne istediğini kesinlikle bilmen, bu isteğe göre bütün zorluklara göğüs gerebilmeyi kabul etmen ve sonuna kadar kararlı olman lazım.

Çok doğru dedin. Aynen iyi niyetimi sömürüyor, bende ailesi de söylüyor sürekli ama huy işte değiştiremedim.

Ne istediğimi biliyorum fakat evlilik her zmn istediğini yapmak gibi olmuyor, karşılıklı fedakarlıklar gerekiyor. Bizimkinde ise hep ben yapıyorum sorun da bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Tori said:

OP no offense de,

tam boşanıcakken, "gemileri yakacak" iken

fanfinifon

hayır hem de condomsuz

Sene 2013 abi, son 10 yildir condom kullanilmiyor.

Aynen, günümüz evliliklerinde çiftlerin en çok tercih ettiği korunma yöntemi doğum kontrol hapı.

Condom vs tek gecelikler için daha çok.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben demiştim demeyi hiç sevmem. Sen yazmayın falan demişsin ama

KuddusiMavra said:

Ben de bir şeyler yazayım kardeşimize...

Evlilik başlı başına bir sorumluluk.İnsan kendi sorumluluğunu doğru düzgün taşıyamazken patt diye kendisini nikah masasında buluyor Türkiye'de.Neden olarak da gelenekler,kültür ön plana sürülüyor.Kendi adıma(ki bunu eşim de kabul ediyor)Türkiye'de değil ama başka bir Avrupa ülkesinde yaşasaydık çocuklar doğup belli bir yaşa gelmeden evlilik falan düşünmezdim.
Neyse...
3 aylık evlilik her ne kadar evveliyatınız 2 sene olmuş olsa da vazgeçilmeyecek bir şey değil.Sen burada yazarken "kolay vazgeçmek bana göre değil" gibilerinden bir şeyler yazmışsın ama belli ki yengeyi çok sevmişsin ve hatta sanırım sen ona aşıksın,onun seni sevdiğinden daha fazla sevmişsin yengeyi.Buna bilinçli ya da bilinçsiz "kolay vazgeçen biri değilim" kılıfı bulman doğal. Ancak doğru değil.Eğer bu kadar birbirinizle farklı insanlarsanız yarın bir de çocuk doğarsa o zaman asıl iki,hatta 3 bilinmeyenli denklemlerin içinde bulursun kendini.Yazık olur çocuğa.Öyle bir ortamda büyümeyi hiçbir çocuk hak etmez.

Karşına eşini al.
"Kızım bak bizim hikayemiz böyle iken böyleydi.Zamanında çok güzel vakit geçirdik.Kendi adıma seninle ilgili konularda evlendikten sonra şu şu şu hayal kırıklıklarını yaşıyorum.Benim eşekliğim,fark etmeliydim ama demek ki aşk gözümü kör etmiş fakat bu şekilde de bir ömür geçmez.Ne diyorsun?Yapabileceğimize inanıyor musun?Seninle ilgili beni rahatsız eden durumlar konusunda bir şey söyleyecek misin?Sen ne hissediyorsun?"
de bakayım...Cevabına göre de ya kendinize bir süre belirleyip o süre içerisinde birbirinizden beklentilerinizin gerçekleşme durumunu takip edin veya henüz her şeyin çoooook başındayken bitirin bu evlilik sözleşmesini.Herkes kendi yoluna gidip yeni hayatlar kursun.

Budur...

edit: çalışmaması konusuna takılmanı ben anlamıyorum. madem maddi durumun iyi,bırak kız evde otursun.ama tabi kendine bir meşgale bulsun.kitap okusun,bahçe ile ilgilensin,hobi sahibi olsun,vs...Yarın eğer olur da bu evliliği devam ettirirseniz,çocuk sahibi olduğunuzda evinin hanımı bir kadının önemini çok iyi anlayacaksın.Kendi adıma keşke eşimin çalışmasına gerek kalmayacak kadar para kazanabilseydim dedim hep.Eziyeti ben çekeyim,o biraz keyif çatsın düşüncesindeyim.

bir abin olarak şunları yazmışım kaç ay önce sana. üstelik konuya tekrar göz attım,buradaki pek çok arkadaş sana çok güzel öneriler yapmışlar.

ve sen şimdi
"eşim 2 aylık hamile, ne yapayım?"
diye geliyorsun.

arkadaşım; burada forum kurallarına aykırı konuşmak istemiyorum ama şu an bulunduğun durum için Türkçemizde muhteşem bir deyim var.acı ama gerçek.

şu saatten sonra sana nasıl bir tavsiyede bulunulur,gerçekten bilmiyorum,bilemiyorum.
a)boşan...(bunu sana ancak doğacak çocuk önemli değil, doğsa da olur,eşime kürtaj da yaptırabilirim diyorsan önerebilirim)
b)boşanma...(artık bir can taşıyor eşim,ne olursa olsun çocuğum doğmalı ve babasız büyümemeli diyorsan önerebilirim)
c)ayrı yaşayın...(eşinle çocuğu doğurması konusunda anlaşıp çocuğun tüm masraflarını ve hatta eşine karşı sorumluluklarını da azami derecede yerine getireceğini düşünüyorsan önerebilirim...)

çok bilinmeyenli denklem haline sokmuşsun evliliği...yazık.
allah yardımcın olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

skywalkr said:

Esh said:

Tori said:

OP no offense de,

tam boşanıcakken, "gemileri yakacak" iken

fanfinifon

hayır hem de condomsuz

Sene 2013 abi, son 10 yildir condom kullanilmiyor.

Aynen, günümüz evliliklerinde çiftlerin en çok tercih ettiği korunma yöntemi doğum kontrol hapı.

Condom vs tek gecelikler için daha çok.

ya bunları sizin kafalarınıza kim sokuyor arkadaş?
eğer istem dışı hamilelik istemiyorsanız yapılacak en güvenli önlem PREZERVATİF kullanmaktır. NOKTA.
Sosyal ağlarda paylaş

Kardeş sen evliliği ne saniyosun acaba? Sanki 25 yillik evlisin, fedakarlık bidi bidi. mutlu degilsen ve olacagini da dusunmuyosan bosan gitsin yahu. Karsilikli fedakarlık falan hayatini mi mahvedeceksin.

Hatta agir toplarimizi sürmeyelim öne diyordum ama sen kasindin.

/Summon Babacum
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:

Abi simdi ilk mesajina baktim gayet normal bir kadin profili cizmissin. Kadinlar boyle. Bir kadinla evliyken bir erkek ne kadar saf ve mal oldugunu anliyor.
Sen cocukken oyuncak tabancayla oynarken, onlar kari koca evcilik oynuyorlar. Misafirlikte senin en buyuk derdin tabagindakini bitirip pasta borek yemekken, bunlar cocuk yasta her turlu dedikoduyu dinler, yorum yapmaya calisirlar. Akraba, es dost herkesin ic sorunlarindan haberdar, informasyonuna sahiptirler.
Bir tek konusmamasi ilginc geldi. Kadinlar cok konuskandir bize gore.
Bunlari kabullen. Magduru oynamayi birak. Artik her konuya taktiksel yaklas. Kafa yor. Dusmanin zeki...
Bu konusmama kismina cok takildim ama..
Onu kiriyor musun acaba? Kadinlar cok alingandir. Ben mesela aklima gelinin 9/10 nu soylemiyorum esime. Havadan nem kapip alinir. Bize komik gelen seylerden onlar alinyor.
Belki de sen cok kirilgansin? O da aklina gelini soylemiyor susuyor?
Siz anlasamayip birbirinize bagirip cagirdikca en cok cocuklar etkileniyor. Ozen gostermezsseniz Sorunlu cocuk yetistirirsiniz!
Hamilielik donemi zor da, cocuk dogduktan sonra psikolojileri daha da bozuluyor. Isler daha da zorlasiyor.

Yok bizim evde kavga gürültü bağırma tartışma yaşanmaz, gözünüzde öyle canlanmasın.

Kadınlar konusunda haklısın, ne yazık ki biz erkekler çok safız.

Ben hiç alınmam kırılmam küsmem, sakin sakin herşeyi konuşurum. Çok eleştiren biriyim, belki de çekincesi budur, yada frekanslar tutmuyordur, ben öyle ev hanımı günlerinde dedikodu yapan kadınlar gibi olamadığımdandır bilemiyorum. Ama genel olarak sessiz biri, annesindede öyle, ceptelefonunu alır oyun fln oynar genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Kardeş sen evliliği ne saniyosun acaba? Sanki 25 yillik evlisin, fedakarlık bidi bidi. mutlu degilsen ve olacagini da dusunmuyosan bosan gitsin yahu. Karsilikli fedakarlık falan hayatini mi mahvedeceksin.

/Summon Babacum

Kardeş sen ne sanıyorsun evliliği acaba? Sakin 25 yıllık evlisin, bosan bidi bidi.
Sosyal ağlarda paylaş

skywalkr said:

calimero said:

/Summon Babacum

Kardeş sen ne sanıyorsun evliliği acaba? Sakin 25 yıllık evlisin, bosan bidi bidi.

Boşanma o zaman Skywalker. Mutluluklar dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

skywalkr naif yumuşak huylu birisi izlenimi çiziyor forumda yazdıklarıyla, gerçek hayatta da böyle olduğunu düşünürsek, herhangi bir şeye "bu böyle olacak, nokta" diyebilme potansiyelinin düşük olduğunu söyleyebilirim. bu daha çok kadınlarda gördüğüm bir davranış stili, erkekler daha çok kestirip atmaya eğilimli oluyor.

demek istediğim şu, en başta kendinden emin olamadın ve boşanamadın (belki de evlenme konusunda da emin değildin, bilmiyorum). şimdi ise kendinden yine emin olamıyorsun ve hayatının 20 yılını daha kaybetmek üzeresin. yaşadığın olayları buraya yazıp sanal ortamda bir kurtuluş yolu arıyorsun (aslında bunca kişi de fikir veriyor, mutlaka birisi aklına yatmıştır ne yapman gerektiğine dair) ama asıl çözüm senin kararını verip, 'bu böyle olacak' diyerek hiçbir şeyin kararını etkilemesine izin vermeyip o yönde ilerlemen. yani kendine güvenmen lazım.

anladığım kadarıyla mutsuzsun ve istemiyorsun, o zaman 'istemiyorum bu çocuğu, kürtaj yaptıralım' diyip artık bu evliliğin yürümediğini söyleyebilirsin. bu noktada karşı tarafın kullanacağı en büyük koz 'çocuğunu da mı ortada bırakıp gideceksin' demek olacaktır ki bu noktada sanırım olabildiğince duygusuz davranıp doğruluğu yanlışlığı tartışılır olsa da evet diyebilmek hem senin hem de o çocuğun hayatını kurtarabilir. tabii ki burada bir takım etik tartışmalar sözkonusu, onları dallandırıp budaklandırmaya gerek yok. bu konuda sana verilenler hep düşünce, ama bunca insanın yol göstermesini uygulamayıp kendi hayatınla ilgili insiyatif alamadığın için kendini mutsuz edecek bir şey yaparsan, bu forumda mağdur bir tavırla mesaj atma lüksünü de kaybedeceksin: açtığın her topic troll'lenecek, hakettin lafını bol bol duyacaksın. acaba kendine acıma duygusu hoşuna gittiği veya kolayına geldiği için mi eyleme geçmekten korkuyorsun? bilemedim.

belki zamanında boşanabilseydin işler daha kolaydı, artık her geçen saniye ise daha zor. çocuktan sonra ise imkansıza doğru yaklaşacak. seçim senin tabii ki, bol şans.
Sosyal ağlarda paylaş

skywalkr said:

hunty said:

Abi simdi ilk mesajina baktim gayet normal bir kadin profili cizmissin. Kadinlar boyle. Bir kadinla evliyken bir erkek ne kadar saf ve mal oldugunu anliyor.
Sen cocukken oyuncak tabancayla oynarken, onlar kari koca evcilik oynuyorlar. Misafirlikte senin en buyuk derdin tabagindakini bitirip pasta borek yemekken, bunlar cocuk yasta her turlu dedikoduyu dinler, yorum yapmaya calisirlar. Akraba, es dost herkesin ic sorunlarindan haberdar, informasyonuna sahiptirler.
Bir tek konusmamasi ilginc geldi. Kadinlar cok konuskandir bize gore.
Bunlari kabullen. Magduru oynamayi birak. Artik her konuya taktiksel yaklas. Kafa yor. Dusmanin zeki...
Bu konusmama kismina cok takildim ama..
Onu kiriyor musun acaba? Kadinlar cok alingandir. Ben mesela aklima gelinin 9/10 nu soylemiyorum esime. Havadan nem kapip alinir. Bize komik gelen seylerden onlar alinyor.
Belki de sen cok kirilgansin? O da aklina gelini soylemiyor susuyor?
Siz anlasamayip birbirinize bagirip cagirdikca en cok cocuklar etkileniyor. Ozen gostermezsseniz Sorunlu cocuk yetistirirsiniz!
Hamilielik donemi zor da, cocuk dogduktan sonra psikolojileri daha da bozuluyor. Isler daha da zorlasiyor.

Yok bizim evde kavga gürültü bağırma tartışma yaşanmaz, gözünüzde öyle canlanmasın.

Kadınlar konusunda haklısın, ne yazık ki biz erkekler çok safız.

Ben hiç alınmam kırılmam küsmem, sakin sakin herşeyi konuşurum. Çok eleştiren biriyim, belki de çekincesi budur, yada frekanslar tutmuyordur, ben öyle ev hanımı günlerinde dedikodu yapan kadınlar gibi olamadığımdandır bilemiyorum. Ama genel olarak sessiz biri, annesindede öyle, ceptelefonunu alır oyun fln oynar genelde.

öyle deme eğer aranız anlatığın gibi ise ve kızın olursa, kızının olası evliliği de senin başından geçen gibi olabilir, olmaya da bilir tabi,

tekrar öenriyorum, eşinin derdi neymiş, bir doktora gidin,

anladığım kadarı ile severek evlenmişsiniz, evlendikten sonra hoşuna gitmeyen durumlar olmuş, bunları bire bir değilde yardım alarak çözmeye uğraşabilirsin, misal örneğinden belirtiğin eve yeni eşya alna duru, eşinin kafasında ki evlilik düşüncesinin farklı çağrışımlar yaratığı yönünde yorumlanabilir, kendi muallakta ise dışarıdan anasından falan aklı alıp bu şekilde davranıyor olabilir

tabi çok değerli değilse, ekstra bir özelliği yoksa gözünde ki kandırdı beni diyorsun, uğraşmaya gerek yok aslında, uğraşıp düzeltikten sonra başka bir zaman veya yerde karşına yeni sorunlar da çıkartabilir...
Sosyal ağlarda paylaş

Kötü olmuş ya, önceki konudan belliydi ama böyle olacağı. Göz göre göre eşin istediklerini yaptırıyor. Yanlış anlama ama sanki sana karşı devasa bir kezban dayanışması var. Eşine kim bu tavsiyelerde bulunuyorsa artık, kadınlar kulübünden farksız yani tavırları.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...