Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Trende az daha gasp kurbanı oluyordum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Rewendor, 14 Aralık 2004 23:13 tarihinde demiş ki:
Olur mu ya, Sakarya'da sırf dellendi diye elinde bıçakla önüne gelen saldıran, biri hiç alakasız yoldan geçmekte olan 2 çocuğun (16 17 yaşlarında) boğazını bıçakla kesen bar sahibinden tut...

Bu bar hangi bar limonmu?Ben Ankara'da yaşıyorum ve hiç böyle gaspmış şuymuş buymuş bi olay başıma gelmedi, tanıdığım birilerininde başına gelmedi(ufak tefek şeyler hariç).Hele İstanbul'la kıyaslarsak belli başlı yerler hariç çok temiz bi şehir.
Mesaj tarihi:
Ankarada da oluyor bu tipler. Hatta son zamanlarda şu tipler çok dolaşıyor. geliyor yanınıza ben Diyarbakırdan geldim
( nedense ya diyarbakır yada başka bir doğu ili) ee ne var diyorsun. Yok para lazım vs, abi yardım et, gittikçe sertleşiyorlar filan. Geçen sene birisi montumu bile istemişti. Şimdilerde sokakta hiç tınlamdan yürüyorm. Abi bi baksana diyor hiç bakmadan devam ediyorum. en iyisi bu.[signature][hline]Deli333
Mesaj tarihi:
En nefret ettiklerim gelip yolda Abi ben XXXden geldim vs vs diye başlayanlar. Delikanlıya benziyorsun abicim diye muhabbete giriyorlar. Genelde de dev gibi oluyorlar.Arabadaysam camı kapatıp yok saol diyorum ne demekse!! ama yaya isem acelem var birader diyip uzaklaşıyorum..[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
Ya bende bıraz alakasız ama Abi Cd lazım mı dıye dolasan tıplerden uyuz oluyorum bı kere adam elını cebıme atarken yakaladım bı bakıştık sonra işine dondu ınsanlar ne kadar serefsız ve alçak bır yaratık sürüsü olup çıkmışlar off yeter be[signature][hline]Onen-i Estel Edain
ü Chebin Estel Anim
Mesaj tarihi:
Ben bu tren ve gasp olayını hakikaten anlamadım valla. Ankaradan iş için istanbula geldim geçen cuma, üstümde eşşek kadar lap top çantası, sürekli konuşmak durumunda kaldığım cep telefonu falan filan, Bostancı'dan trene bindim ve Gebze'nin oradaki Fatih durağında indim. Yol boyunca 2 tane güvenlik görevlisi her durakta tüm vagonları turluyordu. Her istasyonda ilk gördüğüm yer Güvenlik kabini oluyordu. Haliyle kendimi hiç bir tehlike de hissetmedim. Sonra işlerimi hallettim ve geri trene binip haydarpaşaya kadar uyuya uyuya geldim. Ben mi çok şanslı ve saf salağım yoksa tren olayı biraz olduğundan fazla mı korkutucu gösterilmiş insanlara?[signature][hline]rtc
Mesaj tarihi:
Sehirlar arası trenlerde olmuyor bu tıpler başkent expressınde fılan ımkansız
daha cok ayaga dusen banlıyo trenlerı ıle adapazarı trenınde takılıyorlar bunlar ıkısıde ucretı dusuk tren ve gırmelerı cok kolay ayrıca TCDD sehırlerarası "normal" trenlerıne gosterdıgı ozenın 10 da bırını gostermıyor adapazarına saldım cayıra mevlam kayıra olayı adapazarı
guvenlık var her ıstasyonda ama kendı guvenlıklerını saglamaktan acızler onlarda korkuyor yanı[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Mesaj tarihi:
yanlış anlaşılmamak için başa not düşüyorum: gasp olaylarında canını kaybeden insanlara saygısızlık ettiimi düşünmeyin lütfen. sadece gerçekçi bi yaklaşım sunmak istiyorum.

demagoji gibi olucak ama bnce burda sıcak evlerimizden veya bürolarımızdan bi yandan kahve getiren sekretere teşekkür ederek yazan insanlara göre toplumun daha şanssız bi kesimine karşı çok acımasız davranıoruz.
fakir mahallesinde hayatı boyunca itip kakma gören ve varoluş için tek şans olarak diğer insanlarla çatışmaya girmeyi örenen insanlar bunlar. bi insan örendii şeyden başka bişi olamazki.
fazla laf çevirmeden diyceğim şu: türkiye ve mesela amerika gibi sosyal sınıfların çok dengesiz olduu ülkelerde böyle şeylere göz ymulmak zorunda(bence). yani bu çarpık sosyal düzen rayına oturtulmadıı sürece gasplar, hırsızlıklar hatta malesef cinayetler bile olucaktır. dorsia güzel örnek vermiş, mesela amerikada gerçektende racon öyledir. bi siyahi oyuncu siz sokakta yürürken(güpegündüz olabilir) gelip efendi bi şekilde "brother/sister" diye yaklaşıp mütevazı bi rakam ister. siz de çıkarır uygun şekilde ödemeyi yaparsınız fazla patırtı çıkmaz. hiç hoş diil ama bu gerçek ve düzenin işlemesi için tek yol.
of yine uzattım. yani kısası bunun gibi olaylar giderek şişen çirkin sosyal düzenin patlamaması için bazen iğneyle hava deliği açılarak rahatlatılması.

devlete sizi bunlardan korumadıı için isyan etmekde saçma. 2 güvenlik görevlisi koymak vs. bütün sornun çözümü o kadar basit diilki. en azndan benim bildiim kadarıyla bu olayların daha az olduğu avrupada sorunu her yere güvenlik koyarak çözmemişler. sorun yine gelip bi ülkenin yani bu durumda türkiyemizin ekonomik refah düzeyinde kitleniyo sanki.
öle veya böle olayın çözümü kesinlikle gidip admları dövmek veya burada ağır hakaretler etmek olmamalı bence... benim fikrim.
Mesaj tarihi:
gecenlerde okuldan 2 arkı gasp etmisler ama allahtan olay gaspla kalmıs. adam direk bıcagı sallamıs bizim arkın midesine dogru, ark son anda elini tutabilmis adamın. "dur hoca napıosunuz alın herseyi" diyip vermiş telefonu, cüzdanı falan..
şanslıysanız önce sorup sonra gasp ediolar..yoksa cok ciddi yaralanmanız mümkün..

bu insanların bu sekilde davranması, ekonomik nedenlerden dolayı olsa da, söz konusu insan hayatı. hicbir sekilde o kisilerin yoksul olması, yaptıklarını mesrulastıramaz. 20-30 yaş arası eşşek kadar herifler, gidip bi yerlerde calıssınlar..
Mesaj tarihi:
@ EagleEye: Evet Limon olması lazım...

@ Ceday: katılıyorum. Ha, çalışacak iş bulamıyosa da afedersiniz ama eğer bana gelip çatıyosa bana ne derim. Hiçbir şey böyle insanlıktan çıkması için bahane olamaz, çıkarsa da eğer beni tehdit edecek bir tehlikesi varsa benden de onu hoş görmemi kimse beklemesin. Zor durumda olabilir, o zaman yapacak iş arar insan karın tokluğuna da olsa çalışacak yer bulur mutlaka. Hele ki şu arkadaşın bahsettiği gibi üstlerinde bilmem kaç milyarlık kıyafetle puma ayakkabıyla gezenlerin paraya "ihtiyaçları olduğu" için bu işi yaptıklarını hiç sanmıyorum.[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Mesaj tarihi:
walla beni görseler çıkarır para verirler bırak gasp etmeyi..[signature][hline]But if my life is for rent and I don't learn to buy
Well I deserve nothing more than I get
Cos nothing I have is truly mine
Mesaj tarihi:
bu mantıklı yapıcı bi yaklaşım diil bence CEDAY. yani meşrulaştırmıyosa meşrulaştırmıyo. ee? ben de meşrulaştırıyo demedim ki. çarpıtmıalım lütfen.

kırıcı olmak istememde ya siz bu konuda çok basit düşünüosunuz ya da bana öyle geliyo.

sonuçta dediim gibi sıcak evinizde adamların psikolojisini yorumlamaktan ileri gidemiosunuz.
lütfen iiyi okuyun! ben ihtiyaçları olduu için yapıyolar, yoksa ekmek bulamazlar demedim.. ekonomik durumlari kötü olduundan yapıyolar demedim... ekonomik durumu kötü olup da hırsızlık yapmadan yaşayan çok insan var. bu forumdaki herangi birinin ilerde ekonomik durumu kötüleşebilir aç kalabilir de. ama görgüsü itibariyle soyguncu olmaz.
benim dediim bu sizin nefret kustuunuz insanlarin gördüğü ahlaki düzen bu. başka bişey görmüyolar. siz çocuklara işlemediiniz konudan sınav yapıosunuz bi nevi..
bu insanlar bunu örenmişler. özür dileyerek bunu bi köpeğin eğitimine benzeticem. bi köpeğe insanlara yardım ederek aferin payıyla yiyecek bulması öğretilebilir. veya insan yedirterek canice yiyecek bulması öğretilebilir. ama sonra ikinci köpeğe çıkıp da neden efendi efendi insanlarla dost geçinerek yiyecek aramadığı için hesap sorulması ne kadar mantıklısa bu insanlara da neden iş bulup çalışmadığının hesabı sorulup bütün agresyonun boşaltılmasıda o kadar mantıklıdır bence.
adam hayatı boyunca öle bi seçenek görmemişki!
belli görevi olan ve onu yapan bi bilgisayar programından ahlaki seçim yapmasınıbeklemek gibi bişey bu...
burda bi insanla köpeğin zekası aynı veya bi insanla bi köpek etik olarak aynı değerlerle yargılanmalı demiorum. insan programlanır onu yapar,ahlaki seçim yokturda demiorum.

tek dediim enerjinizi bu insanlara harcamayın. hepsini öldürmek gibi radikal önlemler bile alsanz sosyal durum bu olduu sürece bu tabaka yine ortaya çıkmııcak mı. çözümün bu insanların kötek olsun küfür olsun rehabilite olsun islahinda yatmadıını söylemeye çalışıtyorum. bu insanlara nefret duymak, "çalışamıyosa bana çatmasın" gibi benmerkezci düşünmek çok acımasızca ve afedersiniz iğrenç bence. umarım alınan bozulan olmaz çünkü kötü niyetinizden diil sadece durumu iyi anlayamadıınız için böyle düşünüosunuz bence.
Mesaj tarihi:
peki kitty bi adam geldi kolundan tuttu cer herşeyini vs dedi sende de silah var ve vurursan kaçabilirsin. vurmayıp aa doğru ya bu adam kötü eğitilmiş kötü yorumlamamak lazım beni de öyle eğitseler ben de öyle yapardım buyrun cüzdanım telefonum mu diceksin?[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki:
OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah
Mesaj tarihi:
gece babamın ofise hırsız girmiş kapıcı aradı hala içerde galba falan. direk polis çağırdılar babam gitti. hırsız koca bilgisayar kasasını almış kaçmış. Allah' a şükür başka birşeyler çalmamış sigortalı değildi. biterdik herhalde.. Allah belalarını versin hepsinin.[signature][hline]20dk içinde çiptek' e entry girerseniz bir entry de çipten bedava!!!
P.S: adam gibi entry girmeyen bonzi olsun.
Seni unutmicaz Windshade...
"Ölüm dediğin budur perde arkasından haber,
hiç güzel olmasa ölürmüydü peygamber..."
Mesaj tarihi:
evet shapsal. biri beni öldürmekle tehdit etmeyi bırak sadece cüzdanımı istio diye onu vurmak hayatta yapmıyacağım bişeydir. yapmamanın yanında yapamamda zaten...

ama bu soruyu soruyo olman bile benim demek istediimi anlamadıını gösterir. ben size gerçek hayattan örnekler verip fikirlerimi desteklememi bekleyin demedimki.
ben sadece size burda bu insanlara nefret kusmanın yanlış olduunu söylüyorum. sizin bu yaklaşımınız soyu tükenen vahşi hayvanlar ölmesin diyenlere o vahşi hayvan sana saldırsa naparsın, soyu tükenmesin der misin diye sormakla tamamen aynı şey. farklı şeylerden bahsedioruz...
Mesaj tarihi:
yahu nasıl yetişirse yetişsin sonuçta adam gidio gasp edio nası nefret kusmayalım adam can alıyo can !

yetiştirenlerde de kabahat,kendisinde de . nefret kusmayıp napalım tasvip etmiyoruz ama o ne yapsın mı diyelim[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki:
OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah
Mesaj tarihi:
peki o zaman shapshal devam et nefret kusmaya. yeterli derecede kusmuk saçtığın zaman sorunun çözülüceğine veya bişeylerin iyileşiceğine inanıyosan ben durdurmam seni.

insan olduumuza göre iki saniye durup hayvani güdülerle diilmantıklı fikirlerle düşünsek nolur sanki...
Mesaj tarihi:
said:
Kitty, 15 Aralık 2004 16:01 tarihinde demiş ki:
bu mantıklı yapıcı bi yaklaşım diil bence CEDAY. yani meşrulaştırmıyosa meşrulaştırmıyo. ee? ben de meşrulaştırıyo demedim ki. çarpıtmıalım lütfen.

kırıcı olmak istememde ya siz bu konuda çok basit düşünüosunuz ya da bana öyle geliyo.

sonuçta dediim gibi sıcak evinizde adamların psikolojisini yorumlamaktan ileri gidemiosunuz.
lütfen iiyi okuyun! ben ihtiyaçları olduu için yapıyolar, yoksa ekmek bulamazlar demedim.. ekonomik durumlari kötü olduundan yapıyolar demedim... ekonomik durumu kötü olup da hırsızlık yapmadan yaşayan çok insan var. bu forumdaki herangi birinin ilerde ekonomik durumu kötüleşebilir aç kalabilir de. ama görgüsü itibariyle soyguncu olmaz.
benim dediim bu sizin nefret kustuunuz insanlarin gördüğü ahlaki düzen bu. başka bişey görmüyolar. siz çocuklara işlemediiniz konudan sınav yapıosunuz bi nevi..
bu insanlar bunu örenmişler. özür dileyerek bunu bi köpeğin eğitimine benzeticem. bi köpeğe insanlara yardım ederek aferin payıyla yiyecek bulması öğretilebilir. veya insan yedirterek canice yiyecek bulması öğretilebilir. ama sonra ikinci köpeğe çıkıp da neden efendi efendi insanlarla dost geçinerek yiyecek aramadığı için hesap sorulması ne kadar mantıklısa bu insanlara da neden iş bulup çalışmadığının hesabı sorulup bütün agresyonun boşaltılmasıda o kadar mantıklıdır bence.
adam hayatı boyunca öle bi seçenek görmemişki!
belli görevi olan ve onu yapan bi bilgisayar programından ahlaki seçim yapmasınıbeklemek gibi bişey bu...
burda bi insanla köpeğin zekası aynı veya bi insanla bi köpek etik olarak aynı değerlerle yargılanmalı demiorum. insan programlanır onu yapar,ahlaki seçim yokturda demiorum.

tek dediim enerjinizi bu insanlara harcamayın. hepsini öldürmek gibi radikal önlemler bile alsanz sosyal durum bu olduu sürece bu tabaka yine ortaya çıkmııcak mı. çözümün bu insanların kötek olsun küfür olsun rehabilite olsun islahinda yatmadıını söylemeye çalışıtyorum. bu insanlara nefret duymak, "çalışamıyosa bana çatmasın" gibi benmerkezci düşünmek çok acımasızca ve afedersiniz iğrenç bence. umarım alınan bozulan olmaz çünkü kötü niyetinizden diil sadece durumu iyi anlayamadıınız için böyle düşünüosunuz bence.

Tamam dediklerini başta yanlış yorumlamışım, ekonomik durum yüzünden yapıyolar diyosun zannetmişim.

Ancaak, bu insanlar dediğin gibi başka bir şey görmemiş öğrenmemiş olsa bile insanın doğuştan gelen aklı, zekası, vicdanı ve mantığı vardır. Ne kadar bir şey öğrenmese de bunları dinleyerek o yoldan uzak durabilir.

Ayrıca bu insanları eğitmek benim görevim değil. Kendi adıma konuşursak ben bir öğrenciyim ve birkaç yıl içinde mühendis olarak bir firmada (umarım) işe başlayacağım. Ne sosyal hizmet görevlisi ne öğretmen ne de devlet babayım. Elbette bunlar bahane değil eğer elimden bir şey gelirse ben de yapmak ister ileride iyi bir mali durumum olursa bu konuda projeleri desteklemeye çalışırım. Ama ben sorumlu olmadığım halde bu olay bana patlarsa kusra bakma ama tepki gösteririm. Sosyal durum demişsin, bunu değiştirecek kişiler bu işten kaçtığı sürece bu iş böyle sürecek demişsin. Ama nasıl olup da bizim "vah vah demek sosyal durum bu napalım, hadi istedikleri gibi cirit atsınlar" dememizi bekleyebilir, bu olayları tepkisiz ve daha da önemlisi normal karşılamamızı bekleyebilirsin ki?

Evet, bu insanlar doğru eğitim almamış olabilir, doğuştan gelen vicdan ve mantıklarına da ters düşmüş acınacak halde olabilirler. Amaaa, nolursa olsun benim ve sevdiklerim için tehdit oluşturuyorlarsa "napalım olacak o kadarı artık, varsınlar kız arkadaşıma tecavüz edip annemi babamı yolda bıçaklasınlar, benim paramı çalıp evimize soygun yapsınlar, canları çekmiştir onlar da insan, ne de olsa tek gördükleri bu" dememi bekleyemezsin.[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Mesaj tarihi:
Abi herşeyin bi çıkar yolu vardır. Adamı vurursun ama bacağından :) zaten daha vurmadan kaçar silahı görünce. Gene de vuracam dersen yuh tabi o zaman :)[signature][hline]I love you but, i love your butt.
Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki:
Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden.

Mesaj tarihi:
SIEG HEIL MEIN FUHRER

O az gelişmiş köpeklerin hepsini gebertelim[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Offfff...
Dediklerimin, tepki kelimesinin böyle anlaşılacağını, bu yoruma çekileceğini bilsem hiç ağzımı açmazdım.

Neyse, madem eğleniyorsunuz böyle yazmaya devam edin...[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

[Bu mesaj Rewendor tarafından 15 Aralık 2004 16:52 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...