Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kahrolsun Bağzı Hayvanseverler

quixef

Öne çıkan mesajlar

ama mesela şöyle durumlarda var. KARA YILAN KIRBAÇ GİBİ DÖVER ADAMI ÖLDÜRENE KADAR diyip her görüldüğü yerde öldürülmesi. türkiyenin en büyük yılanı ve zehirsiz ama oldukça pasif hayvan. baya kaç kere 1.5 metreyi aşkın yılanı koluma falan doladım arazide bulup. bir kere ısırmadı. zorladım ısırsın diye bi kere büyük dişi var merak ediyodum ne kadar acıtacak diye falan.

başka örnek semender var bitane halk arasında 'emen' falan deniyor. gördükleri yerde öldürüyolar. neden? neymiş ifendim ineklerin memesine yapışıp sütü içiyolarmış. ulan. yok böyle bişey diyoruz 'var dedemiz böyle öğretti' diyor herif. lan diyoruz bak biz bunu çalışıyoruz yok böyle bir davranışı kim görmüş hiç gördünüz mü? yıh görmeyih. eee niye öldürüyosun o zaman. 'alışkanlık'. alışkanlıktan hayvan mı öldürülür lan?

böyle o kadar çok örnek var ki. okkkadar çok örnek var ki. nil kaplumbağası var türkiye'de yaşıyor. hakkaten çirkin hayvan burnu uzun falan diye sırf paramparça ediyolar. neymiş cinler giriyomuş içine içine cin girmese burnu uzamazmış falan filan.

çok ciddi kampanyalar var bu insanları bilinçlendirmek için biz şahsen elimizden geleni yapıyoruz. şimdi tabi ki bunları öldürmesin ama kurt TEHDİT. uzaklaştıracak yapacak birşeyi yok. bu konuda şunu diyemiyorum sokak köpeği gibi 'aç bitir sosis koyun alışır yae' falan denmiyor. büyük tehdit gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

kurt tehdit oluşturduysa vurdun tamam. direğe asmak falan nedir ?

diğer kurtlar görüp ibret mi alacak ?

hani olay dağdaki vahşi kurt meselesi de değil. bunlar zararsız sokak kedisini de direğe asarlar. zihniyet bu.
evet abi kurtlar gelmekten korkuyor direğe asılı kurt görünce.

banada komik gelmişti ama cidden oluyormuş bu

köydeki insanlarda şehirlerden gelenleri pek dinlemez ne anlatırsan anlat.ne bilir ki bu şeherli derler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Esh said:

Kurtlari da seviyorum tilkileri de, sansari da gelincigi de. Tilkiyle gelincik falan arada besledigim ordekleri falan kapiyolar. Kapsin emenike, o hayvan da yasam mucadelesi veriyo.

Abi, sen otelinden mi para kazaniyorsun, ordeginden mi? Orada bitiyor olay.

Bildircin beslerdim eskiden, buyutup, kesip yemek icin. Tilki gelip kapsa epey sinirlenirim yani. 3-4 ay besle hayvani, buyut, tam kesecekken kedi, tilki filan yesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Asdfsda gerge tam bir anadolu cocugu !

Bahcemde rakun vardi bu sene ya, rakun lan turkiyede gorup gorebilecegin en ender yaratik heralde. Bir kere gordum bir daha goremedim. Ibnetor butun bahceyi kazmis fare bulucam yilan bulucam diye. Simdi normalde bu zararli diye vuruyo amerikanyalilar. Vardir bi bildikleri diyip geciyoruz. Cunku gecmezsen kafayi yiyebiliyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

vingthor

abi,dünya da tüm köylerde metropollerden farklı bir yaşam vardır zaten biliyorsun.kendi doğruları kendi alışkanlıkları,farkında olmadan ekolojik dengede bir yer sahibi oldu köy halkları.yaptıkları ile yapmadıkları ile belli şeyleri standarta döktü.hurafeleri köy alışkanlığından ayrı tutmak gerek, bugün kent merkezlerinde bile saçma sapan hurafeler nedeniyle ilginç şeyler yapılıyor.yılbaşı noelbaba için çam ağacı kesenler var, al buda bir mallık ama göze batıyor mu?hayır.ayı nın köye inip yiyecek aradığı yerde,köy halkının buyur ağam demesini beklemezsin.doğa hayvanı= tehdit olarak olacağı için direk saldırı moduna girer köylü .tamamıyla köy hayatı yaşamadım tüm huylarınıda bilemem ama gerge nin dediği gibi bize özel bir şey değil bunlar.tutup ilk insanlara ' lan niye dinazorları avladınız' demek gibi bir şey olur.Şartlar gereği biraz.(verdiğin örnekleri tenzih ederim)
Sosyal ağlarda paylaş

Mc_Lovin said:

Iyyy Ekşici deyince aklıma üniversitelerin tiyatro kulüplerine katılıp ikinci haftada manita yaptıktan sonra bir daha kulübe uğramayan, annesinin babasının gönderdiği iki kuruş harçlıktan iki dirhem bir çekirdek kar edeceğim diye nerede ekmek arası tavuk döner varsa onu yiyen, ilk seneden eve çıkacak arkadaş bulamadığı için tüm kişisel alanı bir adet demir dolap ve bir ranzanın yüzeyinden ibaret olan, öğrenci etiketinin ardına sığındığını sanarak etrafındaki herkesi sosyo ekonomik katmanlardan hariç olduğunu inandırdığını sanan (ben okuyom yea), manitasıyla yiyişecek yer bulamayınca (o da manitası olabilirse tabi) hiçkimsenin izlemediği filmlerin ilk seansına bilet alan, konuşacak kimsesi olmadığında ders aralarında beş on dakika ekşiye girip pink floyd başlığına yeni entry girilmiş mi diye bakan, saçlarını daha yeni uzatmaya başladığı için parası yokmuş da berbere gidemiyormuş gibi görünen, yurdun toplu duşlarında mastürbasyon yaptıktan sonra menisi diğer arkadaşlarının menisiyle karışıp giderden kanalizasyona giden, bir yetmiş boyunda, esmer, kıllı, ucuz deodorant kokan bir insan geliyor aklıma.

işte bu yüzden public duşları kullanmıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Cahilsiniz resmen.

Kurtlari, sirtlanlari filan asmak binlerce yildir yapilan bir sey. Amaci oteki avci hayvanlari tedirgin edip ortamdan uzaklastirmak. Bir bildikleri var yani.

Sadece burada yapilmaz bu arada, Avrupa'nin ve Asya'nin her yerinde yaparlar.

Simdi bunu diyenler kumese giren tilkiyi de vurmayin, sonra derisini yuzup elbise yapmayin der. Ona da bir tavuk versin koyluler iki-uc gunde bir, degil mi?

Söyle biseyler yazmaya gelmistim, yazilmis sdfg gerge hakli
Sosyal ağlarda paylaş

blackhavvk said:

vingthor

abi,dünya da tüm köylerde metropollerden farklı bir yaşam vardır zaten biliyorsun.kendi doğruları kendi alışkanlıkları,farkında olmadan ekolojik dengede bir yer sahibi oldu köy halkları.yaptıkları ile yapmadıkları ile belli şeyleri standarta döktü.hurafeleri köy alışkanlığından ayrı tutmak gerek, bugün kent merkezlerinde bile saçma sapan hurafeler nedeniyle ilginç şeyler yapılıyor.yılbaşı noelbaba için çam ağacı kesenler var, al buda bir mallık ama göze batıyor mu?hayır.ayı nın köye inip yiyecek aradığı yerde,köy halkının buyur ağam demesini beklemezsin.doğa hayvanı= tehdit olarak olacağı için direk saldırı moduna girer köylü .tamamıyla köy hayatı yaşamadım tüm huylarınıda bilemem ama gerge nin dediği gibi bize özel bir şey değil bunlar.tutup ilk insanlara ' lan niye dinazorları avladınız' demek gibi bir şey olur.Şartlar gereği biraz.(verdiğin örnekleri tenzih ederim)

babuş yazdığım şeyi geri yazmışın bana ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

blackhavvk said:

vingthor

babuş yazdığım şeyi geri yazmışın bana ama.

haha iyi bayramlar abi ozaman
Sosyal ağlarda paylaş

Hayvan diye ozellestirmemek lazim. Dogaya canli olan her seye ve hatta bir zamanlar canli olmus olan seylere ve cansiz olan seylerin tumune saygi duymak gerekiyor. Bokuni cikartmadan tabi. Esasen mevzu nu kadar basit. Eksidekilerin cogunun derdi seks dunyanin geri kalan genclerinin tamami gibi. Burada geri kalan kelimesi cift anlamda kullanilmistir.
Sosyal ağlarda paylaş

blackhavvk said:

vingthor

ilk insan ve dinazor mu ? dfggh
Sosyal ağlarda paylaş

Mc_Lovin said:

Iyyy Ekşici deyince aklıma üniversitelerin tiyatro kulüplerine katılıp ikinci haftada manita yaptıktan sonra bir daha kulübe uğramayan, annesinin babasının gönderdiği iki kuruş harçlıktan iki dirhem bir çekirdek kar edeceğim diye nerede ekmek arası tavuk döner varsa onu yiyen, ilk seneden eve çıkacak arkadaş bulamadığı için tüm kişisel alanı bir adet demir dolap ve bir ranzanın yüzeyinden ibaret olan, öğrenci etiketinin ardına sığındığını sanarak etrafındaki herkesi sosyo ekonomik katmanlardan hariç olduğunu inandırdığını sanan (ben okuyom yea), manitasıyla yiyişecek yer bulamayınca (o da manitası olabilirse tabi) hiçkimsenin izlemediği filmlerin ilk seansına bilet alan, konuşacak kimsesi olmadığında ders aralarında beş on dakika ekşiye girip pink floyd başlığına yeni entry girilmiş mi diye bakan, saçlarını daha yeni uzatmaya başladığı için parası yokmuş da berbere gidemiyormuş gibi görünen, yurdun toplu duşlarında mastürbasyon yaptıktan sonra menisi diğer arkadaşlarının menisiyle karışıp giderden kanalizasyona giden, bir yetmiş boyunda, esmer, kıllı, ucuz deodorant kokan bir insan geliyor aklıma.

ASDFGHJ hay mk senin :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...