Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acil : Yavru Kediiiiiiiğğğ

dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

öm at falan demişler keşke atsaydın daha yeni gördüm.

öncelikle pireler. evet çok ciddi sorun. kansızlıktan tut her türlü iç parazitin yumurtasını ve enfeksiyonları bulaştırıp başka sorunlara yol açacağı için derhal halledilmeli. ense damlası ve sprey kullanamazsın ama pire tozu arzu edilmese de zorunluluk varsa 1 haftalıkken bile kullanılabilir. bir pamukla vücudunun heryerini tozuta tozuta sürersin bütün pireleri dökülür.

catmilk isimleriyle anne sütü mamaları var. her veterinerde bulunmuyorlar. onlardan al. insan bebekleri için toz mamalar ancak catmilk bulana kadar aç kalmasınlar diye kullan. ağır gelir onlar. süt verme. sulandırıp laktoz azaltarak bile verme. ishal de ciddi sorun.

tuvalet işini çözmüşsün. sakın ihmal etme. her doyurma sonrası mutlaka nemli pamukla poposunu tıpışla. çişini her doyurma sonrası yapabilir. ancak 2 bazen 3 gün kaka yapmayabilir, endişelenme. uzun süredir kaka yapmamışsa çişi bittikten sonra bir süre daha pamukla uyarmaya devam et. yapmıyorsa sonraki doyurmaya bırak.

senin uyuduğun gece saatleri hariç max 3 saatte bir biberon ver. doyunca kendi çıkarır zaten. yaptığın mama muhallebi kıvamında olmasın. bendeki küçük biberonun yarısına kadar suya 4-5 tepeli çay kaşığı mama koyuyordum.

ısısını da halletmişsin, sakın ihmal etme. nasıl sağladını söylememişsin, eğer sıcak su dolu pet şişeler koyarak sağlıyorsan çobuk soğur onlarda su. şişelerin üzerine bir havlu ört, hem ısı daha az kaçar hem de ısıyı yavaş yavaş vücuduna vermesini sağlar. doyururken sularını da kontrol edersin.

gözleri açık sanırım, eğer iltihap varsa teramycin pomat çözüyor o konuyu. veterinere danışmışsan onun dediğini yap. soğumuş çayla pamuğu ıslatarak gözlerini temizlemek de iyi olur.

dışarıda uzun süre üşümüşlerse enfeksiyona hazır ol. ateşinin yükseldiğini anlaman biraz tecrübe gerektiriyor. halsizlik en önemli gösterge, ama zaten halsiz diyorsun. veterinerle bu konuyu özellikle konuş. ateşi yüksekse insülin şırıngasıyla ağızdan antibiyotik başlaman gerekebilir. antibiyotiğin dozu çok önemli. veteriner söyler ne yapman gerektiğini. olmazsa yine sorabilirsin buradan. takip ederim artık konuyu.

yıkamışsın, kötü olmuş. umarım sorun çıkmaz.

muhtemelen çözmüşsündür ama yine de yazayım, biberonla ilk doyurana kadar biraz uğraştırır. biberonu almayı becermez, bazen emmeyi de beceremez. biberonu ağzına yandan verirsen canını yakmadan hafif zorlamayla ağzına sokabilirsin. emmiyorsa sakın sıkma, boğabilirsin. ağzının içinde gevelerken sızan mama cazip geldikçe emmeye başlar. 1-2 seferden sonra biberonu gördüğü an ciyaklamaya başlar zaten. ama bahsettiğin halsizliğe neyin sebep olduğuna göre iştahı tamamen kapanmış da olabilir. eğer hiç emmiyorsa veteriner yardımı şart bu durumda.

dediğim gibi bakar olurum buraya sık sık. gelişmelerden haberdar et bizi. umarım yoluna girer herşey.
Sosyal ağlarda paylaş

mama için gimpet catmilk tavsiye ederim. bulamazsan ne bulursan onu al ama catmilk olmasına dikkat et.

http://evdekedivar.com/wp-content/uploads/2013/01/cde19d94faac61a5202fe0d2ef9fe1ba_1298712229.jpg

pire tozu olarak da bolfo kullandım ben bizimkilere.

http://caglarakvaryum.com/images/urun/20130627171728_0.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

çok üzüldüm :(

aslında yazmaktan korkmuştum, pamuğu sürünce kanlanıyor dediğinde aklıma bizde ölen gofret geldi. onda da aynı durum vardı. pirelerini falan temizlemiştik ama yattığı yeri nokta nokta kan yapması geçmemişti.

elinden geleni yaptın. en azından kısacık ömrünün son kısmını sevilerek ve rahat ederek geçirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

malesef öyle
kan olayı çok kafama takıldı pirelerden dedim pire tozu yaptık biraz etkili oldu yaşayabilseydi bugün de yapacaktım
dün çok süt içerebilmeyi başardım en sonunda kustu hatta ödüm patladı o sırada

sabah çok ağlamış kız arkadaşım uyanmış ağlamasına koynuna almış saçlarının içine girmeye çalışıyormuş falan ara ara bakıyormuş sonra sabah uyandığımzıda kaskatı olmuştu.

çok kısa sürdü ama inanılmaz acıttı bu kadar etkileyebileceğini tahmin etmiyordum. aklımdan gitmiyor hali :(

saatlerce kimse almamış sokaktan kız arkmda 2 saat beklemiş başında annesi gelmeyince getirmiş.

Üşütmüştü sanırım
sürekli telefondan girdiğim için fotoğrafını koyamamıştım ama buydu :(

çok tatlı olduğu için spoiler

Sosyal ağlarda paylaş

kısa sürmesi falan önemli değil, çok acıtıyor. sokakta sayısız yavru kedi ölüyor ama bir kere evine girdi mi iş çok değişiyormuş.

bizim gofret de 3 gece yattı, 4. günün sabahı elimde öldü. durumu çok kötüydü, yaşamasını zaten ummuyorduk, ölmesine hazırlamıştık kendimizi güya. sürekli birbirimize "bu ölecek, üzülmeyelim" falan diyorduk. yine de öldüğünde bütün gün ağladım. kendime gelmem 2-3 gün sürdü.

eve girdikleri an evin halkından kabul ediyoruz sanırım. bir de çaresizlikleri çok üzüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...