Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

World Building

Kerhuzad

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle herkese merhaba
arkadaşlar yeni şehirler vs için hangi programları kullanmalıyız ben şehirleri dizayn ediyorum ama radarda gözükmüyor bunun nedeni nedir bu sorunu nasıl çözebilirim bana hangi programları tavsiye edersiniz.
Tavsiye ettiğiniz programların kısaca kullanılışları hakkındada bilgi verirseniz çok sevinirim.[signature][hline]Her zaman her şey olabilir asla şaşırma.
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce worldbuild diye bir konu açıcak iken senin başlığını gördüm.

Bu sorununu halletmenin iki yolu var.

1. Map.mul'un kullandığı staidx'i patchlemek. Bu çok kolay olmayan bir iştir. Ayrıca size bakımından da yüksek olduğu için kullanıcılarınıza patchlenmiş olan bu dosyayı download ettirmek çok daha fazla yer kaplar.

2. Multi.mul'u patchlemektir. Diğerine göre çok daha kolay bir iştir. Yaptığınız şey, sphere'in default binalarına yenilerini eklemektir. Yapmanız gerekenler.

1. Şehrin dizaynı
2. .extract komutu ile şehrin köşelerini seçerek eşyaları bir txt'ye göndermek.
(.extract newcity1.txt 1)
3. bu newcity1.txt'i bir multi patcher ile multi.mul'e yüklemek.
4. patchlenmiş multi.mul'leri hem server'a hem oyuncuya yüklemek.
5. patch bilgilerini script olarak sunucuya eklemek.
6. restart server
7. .add i_multi_mytown ...

Ben Türkiye'de çok iyi programlamacılar gördüm ama daha hiç iyi bir worldbuilder görmedim. (bir tek eski Sanrey, yıllarca OSI'de oynamış, deli gibi kasabilecek bir insan, ama o da adam değildi.)

Sadece design işini bile ciddi anlamda yapabilecek kişilere hem Nebula'nın hem de diğer shard'ların ihtiyacı vardır.[signature][hline]Silencer | Nebula | Resimler
Don't cheat be pro
Alemin En İyi Takvimi

Sosyal ağlarda paylaş

Yeni şehirler ve daha fazlası için "UO Architect 2.4 Client [Beta]" ideal bir program.
RunUO'da server üzerinde çalışmalarınızı kolayca yapıp aynı anda statik olarak ekleyebilmenizi sağlıyor (server ile bağlantı kuruyor).
Sphere için ise; çalışmalarınızı programın arayüzünde yapıp multi text (.txt) ya da multi data (.mul) formatına çevirmenizi sağlayabilir. Daha sonra nbl_silencer'ın bahsettiği işlemleri yapmanız gerekir tabii...
Program ve ayrıntılı bilgi; www.orbsydia.org
[not: runuo ile çalışıyorsanız, uo architect 2.2 server programınıda indirmeniz gerekir, diğer emulatorleri kullanıyorsanız ihtiyacınız olmaz.][signature][hline]is all that we see or seem
but a dream within a dream?

Edgar Allan Poe
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Baggio, 09 Aralık 2004 12:29 tarihinde demiş ki:
said:
nbl_silencer, 09 Aralık 2004 12:27 tarihinde demiş ki:
Ben Türkiye'de çok iyi programlamacılar gördüm ama daha hiç iyi bir worldbuilder görmedim.
Kendini yabana atma :)

ehehe evet silencer iyi wb'dır diye duymuştuk :)[signature][hline]Lucas

hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör...

hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör..
Sosyal ağlarda paylaş

Benim eski bir arkadaşım world de çok iyi tasarım yapıyordu ama tabi o zamanlarda static filan haberimiz bile yoktu.
Bırakmasaydı bu işleri eminim 0 dan map çizerdi.
Biz aslinda bi worldu çok değiştirmiştik karayı ufaltıp denizleri çoğaltmıştık ama sorun çıkartdı static yapmayı bilsek o zaman güzel bir map olabilirdi.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:
şopar sensin lan ben tinerciyim

Ra

[Bu mesaj Ra_tyillustrious tarafından 11 Ocak 1071 12:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nbl_silencer, 09 Aralık 2004 12:27 tarihinde demiş ki:
Ben Türkiye'de çok iyi programlamacılar gördüm ama daha hiç iyi bir worldbuilder görmedim.

Uğraşan kişiler mevcut ama çok az ben 1 yıldır uğraşıorum ama elime bir şey geçmiyor yeniliklere insanlar olumsuz gözle bakıyo ama bence artık britain moonglow minoc baydı bunlar yenilikler gerek ama nerde ortam....world buildinge nerdeyse kendini adayan kişilerde var Bkz:Black_Lupin Gerçekten güsel işler başarıo...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LeBaaL, 09 Aralık 2004 16:55 tarihinde demiş ki:
world buildinge nerdeyse kendini adayan kişilerde var Bkz:Black_Lupin Gerçekten güsel işler başarıo...

Black tek çalışmıyo,bi ekibimiz var.
İş olarak herkes farklı şeyler yapıyor.Black çok çalışkandır,hiçte sıkılmaz,oturdumu başına altüst eder,kafasıda iyi basıyo,dekoratör falan olsa iyi para kazanır.Aklına heran bişey geliyo.[signature][hline]Web Tasarım
Web Hosting
Hosting hizmetleri

Kimdir bu Korax?
Sosyal ağlarda paylaş

Worldbuilder demek "sabrın sonu selamettir" demek oluyor.En son map yapıp sehirleri dosedikten sonra bir daha bulasmamaya karar verdim.Zor degil ancak zaman alan ve sıkıcı bir iş :) bu yuzden sabırlı eleman lazim.
Ultima oynayıpta o kadar sabırlı olcak birilerinin oldugunu pek sanmıyorum tek tuk belki...( + hayalgucu tabi onsuz olmaz )[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on.
Tysre Freewave - Eclipse FrF - Master BH -

Sosyal ağlarda paylaş

Biz varız Silo.
Corbeau olarak yani.
Hatta söle diyeyim Türkiyede Corbeau Worldbuilderlarından daha iyiyim diyen varsa her türlü ortamda her türlü şekilde hazırım ben.Yargısız infaz olmus bu topic yeni gördüm.
Türkiyede wb yok demek yanlış

[signature][hline]puô comprare il sesso
ma non l'amore

[Bu mesaj Eternal tarafından 10 Aralık 2004 19:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
Eternal, 10 Aralık 2004 19:24 tarihinde demiş ki:
Hatta söle diyeyim Türkiyede Corbeau Worldbuilderlarından daha iyiyim diyen varsa her türlü ortamda her türlü şekilde hazırım ben.

PvP neysede wb nin neyinde kapışıcaksınız
in nox cu gençlik sidik yarışını world build içinde mi kullanıyo artık?[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 11 Aralık 2004 06:32 tarihinde demiş ki:
said:
Eternal, 10 Aralık 2004 19:24 tarihinde demiş ki:
Hatta söle diyeyim Türkiyede Corbeau Worldbuilderlarından daha iyiyim diyen varsa her türlü ortamda her türlü şekilde hazırım ben.

PvP neysede wb nin neyinde kapışıcaksınız
in nox cu gençlik sidik yarışını world build içinde mi kullanıyo artık?

Şimdi birincisi bu bir sidik yarısı degil.
ikincisi resim yarışması veya ne bilim güzel sanatlar yarışması olmuyormu.Bi post u atarken 2 dakika kadar düşün sonra yaz buraya.
Worldbuild de bir sanat sayılır birşeyler çiziyosun, yapıyosun.Oyunu inşa ediyosun.He senin worldbuild diye bildigin iki tane banker koyup 1 tane lamp post dikmekse dogru yarışma türü bir şey olamaz ama bir ara gel ben sana world build nedir gösteriyim.
Kaldıkı in nox cu gençlik lafını ben üstüme bile alınmıyorum senin bildigin kadar benim unutmuşlugum vardır bu oyunda.[signature][hline]puô comprare il sesso
ma non l'amore

[Bu mesaj Eternal tarafından 11 Aralık 2004 12:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eternal, 11 Aralık 2004 12:01 tarihinde demiş ki:
senin worldbuild diye bildigin iki tane banker koyup 1 tane lamp post dikmekse dogru yarışma türü bir şey olamaz

Sanirim bir yanlis anlasilma olmus, Turkiye'de worldbuilder'im diye gecinenlerin cogu yukarida arkadaslarin bahsettigi turden insanlar. Tabi isini iyi yapipta wb tanimlamasinida alabilecek insanlarda yok degil.[signature][hline]Katrani kaynatmakla olmazki $eker, cinsini s..tigim cinsine ceker.

Msn | Icq | E-mail | Math
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam dynamick inde worldbuild olarak tanımladıgı bilgilerinin dogrultusunda o kadar sanırım.Her sekilde açıgım ben bu olaylara isteyen kişi istedigi serverı kursun gelir worldbuild i gösteririm.İsteyen ukalalık olarakda algılayabilir bunu ama dynamick in postundan sonra agresifitem arttı dogal olarak[signature][hline]puô comprare il sesso
ma non l'amore
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...