Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uyumama

HalbadaR

Öne çıkan mesajlar

Bugün gazetede bir haber gördüm. Bilimsel olarak kanıtlanmış uykuya sadece beynin ihtiyacı olduğu, kasların biraz dinlenmeyle kendilerine gelebildikleri ve diğer zımbırtıların da uykuya ihtiyacı olmadığı. Haberin kendisini okumadığımdan haber üzerine daha fazla konuşamayacağım.

Ama şunu da unutma ki beynin uykuya ihtiyacı olması demek, aşırı uykusuz kaldığın zaman büyüme hormonloarının falan yetersiz salgılanacağı anlamına gelebilir. Yani fiziksel yansıması bu şekilde olsa gerek.

edit: ve bilinen bir şey: uyku akıl sağlığının korunması için çok gerekli bir evredir. Hatırlayıp hatırlamaman bir yana ancak birkaç gün uyumayınca deliriyor insan. Ciddi derecelerde![signature][hline]

[Bu mesaj Kendercik tarafından 15 Aralık 2004 19:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

"Powernap" mıydı neydi adı öyle bir teknoloji de var. Belli bir kimyasal maddeyle uyutuyorlar insanı, çok kısa sürede çok uzun süre uyumuş gibi oluyor. Genelde pahalı da bir yöntem olduğundan zengin iş adamları yapıyor bunu. Ha, uzun vadede zararı var mıdır bilmem.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Khanum, 15 Aralık 2004 19:06 tarihinde demiş ki:
Şimdi size abartı yada şıkış bi konu gibi gelecek ama geçen cuma sabahı saat 07.00'de kalktım ve pazar gecesi 23.00'e kadar da uyumadım

doğrudur final geceleri azmı sabahladık benim rekorum 4 gün 3 gece uyumama. Sonunda elbiselerimle 2 gün aralıksız uyudum ama değdi 15 ders verdim
Sosyal ağlarda paylaş

e kendercik onun için bilimsel araştırmaya filan gerek yoktu ki. bana sorsalardı söylerdim :) 4-5 saat uyuduğum zamanlarda bile olduğum yerde saniye başına 15 kere zıplayabildiğim halde, insanların isimlerini karıştırma, bir cümle söylerken cümlenin sonunu getiremeyip baştan başlama, unutkanlık gibi şeyler ortaya çıkıyor.

ps: saniye başına 15 kere zıplayamıyorum. mübalağa eyledim.[signature][hline]- sauron is back frodo.
- FUCK!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ursusarctos, 15 Aralık 2004 19:08 tarihinde demiş ki:
doğrudur final geceleri azmı sabahladık benim rekorum 4 gün 3 gece uyumama. Sonunda elbiselerimle 2 gün aralıksız uyudum ama değdi 15 ders verdim

Final ve vizelerde bende öyleyim ama bu sıradan bi durumdu ....[signature][hline]ICQ 151362108 MSN [email protected]
Kinetic Humanoid Assembled for Nullification and Ultimate Mathematics
Sosyal ağlarda paylaş

günde 3 saat uykuda kötü be bigünde 21 saat sıkılırsın ya
bayarsın yapıcak bişi bulamazsın[signature][hline]Absolut, 13 Aralık 2004 17:31 tarihinde demiş ki:
Hayır fareden çok kokran biri değilim ama kulağımı burunumu yerse küserim :)

[Bu mesaj Obscura tarafından 15 Aralık 2004 19:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...