Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seat-Leon

blackhavvk

Öne çıkan mesajlar

paramecium said:

Selam,

Balata disk uyumu olana kadar azıcık dikkatli olmak gerek. Lâkin sıfır araçta ikisinin de yüzeyi paralel olacağı için çok da fazla alışma süreci olmaması gerek. Lastiklere de bakmanı öneririm ;)

Saygılar.

Baski yuzeyi dedigin gibi paralel oluyor ama baski kaliper boyunca homojen olmadigi icin tutunma alani daha az. 0 olan parcalarda alisma suresi biraz daha fazla yani normal balata degisimine vs gore.

Coklu pistonlu spor kaliperler vs gucu esit ve daha hizli dagitacak sekilde yapildiklari icin onlarda alisma suresi neredeyse yok denecek kadar az mesela. Siradan araclarda baya baya uzayabiliyor. Ozellikle brake bias in az oldugu arka taraflarda.
Sosyal ağlarda paylaş

eyw.

hızlıca özetlicek olursam,

-dsg canmış.

-malzeme kalitesini beğendim, golften aşağı kalır yanı yok bence.

-1211 kg yanlış hatırlamıosam, motor gayet yeterli bu ağırlık için. hele yokuşta 250 tork ilaç giib geliyor.

-farları çok etkileyici. çevremden de aldığım feedbackler öncelikle farlar üzerine yoğunlaşıyor. hem gündüz sürüş farı, hem de normal farlar led. gece/gündüz aynadan bakıldığında direk leon olduğu anlaşılıyor, bu açıdan güzel.

-onun dışında donanım vs. artık her araçta bulunabilen şeyler. çok küçük bi artı daha, aracın arkasında çük gibi uzanan anten yok. shark da yok. hiçbişi yok, ben sevdim olmamasını.

-internette yakıt deposundan ses geldiği ile ilgili yorumlar vardı, doğru, otoparka girip çıkarken çalkalanıyor ses yapıyor. bu hoş değil. ama onun dışında kabin içi ses yalıtımı gayet iyi. önceki leondan daha iyi buldum ben.

-camlar tam açılmıyor. kapının eğiminden dolayı, 4 kapı arabanın arka camlarının tam inmemesi hesabı bunun da 2-3 cm yukarıda kalıyor. şok oldum ya bunu düşünmez mi insan. neyse ufak bişi dedim geçtim.

-arka koltuğa giriş mesafesi astra gtc ile aşağı yukarı aynı. çok rahat değil, çok zor da değil, ama arkada uzun yol çekilmez.

-start stop'u renault ile kıyaslayabilirim sadece, bi onlardakini biliyorum çünkü, ona göre daha hızlı ve seri bi sistem.

-fr donanımdan sonra style biraz sönük kalıyor. heralde cannibalization olmasın diye şimdilik sadece 1,4 140hp'de olacak.

-stepne küçük boy ıyy.

-araç yeni olduğundan yakıt tüketimi verisi tam oturmadı henüz. bugün sabah göktürkten suadiyeye 5,4 ortalama ile geldim ama daha da düşer diye bekliyorum.

ilk aklıma gelenler bunlar.

ha bi de şöyle saçma bişey var, dikiz aynaları a sütununun bittiği yere değil, biraz daha geride kapıya monte edilmiş. o yüzden sütunun bittiği ve kapının başladığı yer boşluk. bu da camı az bişey açınca direk surata hava vurmasına sebep oluyor. ha niye az bişey açıyorum? sigara için. zaten külünü de savuruyor o rüzgar, saçma bi durum yani.

soran oldukça yazarım daha.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
yakıt tüketimi ve sürüş açısından mesela

clio 1 ton, seat 1.2
clionun motor daha güçlü
iç hacmi arka koltuklar o kadar kötü değil clio nun

biri 6 vites biri 7 vites
güvenlik donanımları aynı

şu an 1.6 dizel leon var, otomatik istiyorum, dizele de o kadar gerek kalmadı, şehir içi kullanım arttı

hangisini tercih etmek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...