Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş yerinde sizden yaşlı fakat altınızda çalışan insanlar

Mithat

Öne çıkan mesajlar

"roket adam" said:

Red said:

acıma yetime döner koyar götüne.

sen ne diyecem diye düşünürsün adam arkandan kodumun çocuğu diyordur.

Şu çok doğru yalnız. Arkandan konuşulanları tahmin edemezsin :) Çalıştığım ofiste de bulunduğum pozisyondaki en genç insan benim, hatta ofis genelinde en küçük 2. kişiyim galiba. Bir sürü insana iş yaptırmak zorunda kalıyorum ve bir dünya trip, laf yiyorum. Yapmayınca mecburen üstler aracılığıyla yaptırmak zorunda kalıyorsun. Falan filan. Bir sürü iğrenç iş.

Su bende de var. Buna ek olarak bu adamlar benim altım filan da değil. Ana isin ilerlemesi için kovalayıp birşeyleri yapmalarını sağlamam lazım. Benim patron direk net ol yaptir dedi. Genel müdür seviyesinde filan degilse filan sorun yok. Herkesin ısı bu. O seviyedekilerde ise rica olur anca sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

babamın iş yerinde çocukluktan beri ustalara abi amca dediğim için ilk işimde abi diye girdim ustalara sonradan çok tırmaladım düzeletecem durumları diye.

yaşça büyükse usta bey kaptan demek lazım ama arada da gazını almak lazım yoksa lan yavşak mühendis velet emir veriyor modu oluyor işin sonunda. birde biraz büyük gösteriyorsanız yaşınızı, deneyiminizi söylemeyin.

şoförle bire bir gideceksen o yola biraz muhabbet et ama çok abi dayı çekme adama.
sonuçta karışınızdaki insan saygı duymak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bildiğin 1 aydır topiği takip etiyorum, yazıcaklarımı yazayım sdf.

Çalıştığım şirkette işe girişimden önce 1 yıl staj yaptım. Daha çok bakımla ilgilendim, özellikle de mekanik bakım ile.

Tüm bakımcılarka enseye şaplak olduk tabi. Derken staj bitti iş teklifi geldi, başladık. Önceleri tabi benim de ağız alışkanlığım olmuş 1 sene, abi diyorum hepsine. Şimdi bi günde ismen hitap edemezsin. Zaten yaş olarak da en ufağı benden 8 yaş büyük. Sadece isimle hitap da olmaz normal şartlarda, en azından ben yapamam.

Abi diye devam ettim, şimdi de ahmet abi, mehmet usta, bazen geyik yapıcaksak ahmet bey mehmet bey geyikleri oluyor vs. Benim üstlerimle aynı ortamdaysak onlar bey olarak hitap ediyor. Normalde isimle ya da şefim fln diyorlar.

En önemli konu burda karşıdaki insanların bilinçli olması. 1 yıl stajda karı kız muhabbeti bile döndürdük ama işe girişten sonra seviye konusunda hiç afallamadık karşılıklı olarak. Ne üstlerin yanında zor durumda bıraktılar ne de "yanımızda stajerdi şimdi şef oldu 2 günde bey mi dicez" olayına girdiler. Tabi ben de onlara karşı saygımı bozmadan devam ettim dialoglarıma, o da önemli.

Bi iş vermem gerektiğinde de yap et diye direk emir cümlesi kurmak yerine "yapalım, takalım, sökelim, edelim" vs gibi kuruyorum. Hem kibar oluyor hem de gerekli mesajı verebiliyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi müdür 2 ya da 3 altına direk emri yapıştırır da, bi altına o kadar da katı olmaz mesela.

Gerçi şirket profiline de bağlı bu iş biraz. Kimisi çok katı oluyor sınırları net oluyor, kimisi ortamına göre esneyebiliyor.

Benim müdürüm mesela bazen bi maile sinirleniyor ben yanındayken, birden basıyo küfrü maili gönderene, ne bileyim bilgisayarda yanlış bişey yapıyo hay silkicem fln diye doğal olarak kayıyo. Ama başka departmandan biri olunca dünyanın en kibar insanı.

Benim altımdaki bakımcıyla muhatap olması gerektiğinde asıyo kesiyo, benimle daha ılımlı oluyor. Direk emir kipi kullanmıyor her zaman.

Müdürlük oynaklık gerekiriyor biraz sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

En guzeli yas ve pozisyon düşünmeden isimle konuşmak. Üstler de altlar da sasiriyor ilginç geliyor. Heralde ya deli ya adamin tarzi bu diye düşünüp sana ayak uyduruyolar. Hitap sekli alt üst bisey dusunmene gerek kalmiyo. Yurtdisinda uzun yollar calisip tr de firmaya giren,hiyerarşi yerine is bitirici olan adam tipi vardır ya hah o iste. Mülakatlarda da bu çok ise yariyo, confidence boost oluyor profesyonel ve ne istediğini bilen silkici tip havasi veriyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...