Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yoga Tartışması

JestersTear

Öne çıkan mesajlar

Ben Yoga'nın tamamen para tuzağı odaklı, insanların parasını almaktan başka hiç bir amacı olmayan saçma ve uydurma bir felsefe üzerine kurulu bir şey olduğunu düşünüyorum.

etrafımda yoga yapıcam diye bi taraflarını yırtan, farklı şehirlerde 5 yıldızlı otellerde yoga buluşmalarına katılan insanlar var. Aptal ve saçma iletiler giriyorlar..

en çok sinir olduğum şeylerden birisi de Reenkarnasyon denilen saçma şey üzerine kurulu olması..

şu anda yaşayan bazı hayvanların eskiden yaşayan insanlar olduğunu falan söylüyor bir arkadaşım ve kendisi dünyanın sayılı üniversitelerinden birinde bioloji bitirmiş :( çok üzücü değil mi?

Kanser'e tedavi diye bir saçmalıkta çıkardı bu yogacılar son zamanlarda, ona da iyi geldiğini iddia ediyorlar falan..

Benim için anlamsız ve sömürüye yönelik bir kandırmaca yöntemi.

Sizlerin fikirlerini merak ediyorm.

/discuss
Sosyal ağlarda paylaş

hatunun gönlü olsun diye 5 dk yaptım, sonra eaaaah bu ne lan diyip bioshock oynamaya başladım bilgisayarda.
felsefik olarak bir olayı var mıdır pek bilgi sahibi değilim ama spor olarak, en azından erkek için pek uygun olmadığı kanaatindeyim.

gidin tenis oynayın illa ki spor yapacam diyorsanız. yoga falan hikaye, karı kıza şekil yapacam diye kendinizi şekilden şekile sokmayın, adam olun..
Sosyal ağlarda paylaş

yogaya başlangıç düzeyinde gitmiştim Adidas'ın bir kampanya bazında yaptığı 2 aylık bir kursu vardı. Felsefesi hakkına en ufak bir fikrim yoktu gittiğimde, üstelik ders esnasında da , felsefesyile ilgili herhangi bir bilgi detay verilmedi, meditasyonumsu bir şey yapılmadı. Sadece spordu. He bitirirken " namaste " falan deniyordu, işte bilmem neye selam...ya da bir hareketin ismi " güneşe selam" dı...Kısaca bence pilatesten farkı yok. Güzel bir spor, muhteşem gergin yapıyor vücudu. Çaktırmadan basit basit görünen hareketlerle elma gibi kızartıyor insanları. O yüzden bence işe yaramıyor demek doğru değil.Cem yılmazın ti'ye aldığı " fengshui" aydınlanma, falan o olayları bilemeyeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Yoga yapacağınıza namaz kılın bre küffarlar!1!!one!

Hem +sevap
Hem aynı kalitede iç huzur
Hem daha pratik ekipmanı kıyafeti birşeyi yok

Ha komünütü için yapıyorsanız, yogadan karşıcins yaşam formu kaldırıcam diye bir yerlere giderek yapıyorsanız falan birşey diyemem. Sonuçta cami o amaçlar için gidilecek literally en son yer.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu bahsettiğim yoga yapan arkadaşlarım vejeteryan oldular zaten, et yemiyorlar hatta alkolü bile o kadar azalttılar ki....

yoga derslerinin ne kadar olduğuna bakın, 5 yıldızlı otellerde ki yoga buluşmalarının katılım ücretine bakın.. D&R'larda satılan yoga dvdlerinin fiyatına bakın... yoga hakkında yazılan kitapların bolluğuna bakın.. Tam bir endüstri halini almış durumda..

Reenkarnasyon ile kurdukları saçma felsefeden zaten bahsetmiştim, bir ateist olarak zerre kadar kale alamıyorum malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...