Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

an itibariyle bütün sosyal medyadan sildim kendimi.


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bazı şeylerin değişeceğini umarak sildim kendimi.

facebook , twitter , sözlükler , instagram bütün hesapları kapattım. hatta rahat stalklamak için aldığım feyk hesapları da kapattım.

ne değişicek bilmiyorum ama en azından ergen gibi salak salak foto paylaşıp aptal aptal yorumlar yapmaktan biraz olsun alıkoyacak belki beni.

30 yaşındayım ya. çok önce yapmam gereken bişeyi şimdi yapıyorum.
Mesaj tarihi:
gereksiz insanlarla iletişimin bi' nebze de olsa kesilecek. yakınındakileri daha kolay göreceksin. ayrıca kendini daha iyi hissediyor insan. denendi.
Mesaj tarihi:
45 yaşındaki kadın " hasta oluyorum galiba" yazıyor lan , bi salak yine 40-45 yaş arasındaki bugün bi ileti paylaşmış "dün şarap keyfindeydi" diye. dün lan dün ameke. bugün niye paylaşıyon. dün yazmış ya. allahım delircem.

bende o salaklar gibi olucam mı lan acaba diye karamsarlığa düştüğüm anda pata küte sildim. zaten 1 haftadır vardı kafamda. iyi kıvılcım oldu bu mallar.
Mesaj tarihi:
Esh said:

abi senin listen yukarı dudullu emekli sandığı kuyruğu gibiyse facebook napsin


yukarıdakine ek olarak şu,

http://www.futuristika.org/dijital-dualizm-ve-gercek-hayat-fetisi/

özet

Dijital dualizm, bir ikilik yaratma ve birini diğerinden daha yukarıya koymayı kendisine temel alıyor. Dijital dünyayı ‘sahte’, fiziksel dünyayı ‘gerçek’ olarak kabul eden ve dijitalin ‘aşağı’ görünmesini temel alan bu düşünce 2000′li yıllarda internetin ve teknolojinin gelişmesiyle her geçen gün daha da sık karşımıza çıkıyor. “Facebook insanları aptallaştırıyor”, “Gençler asosyalleşiyor”, “Telefonunuzu çöpe atın”, “Tüm hesaplarınızı silin”, “İnternetten arkadaş mı olunur?” temelindeki söylemlerin hepsi dijital dualizmin eserleri.

Dijital dualizm aynı zamanda bir elitizmi de beraberinde getiriyor. Dijital dünyanın ‘aşağı’ görülmesi ve ona bu şekilde muamele edilmesi, kırmızı hapı yutanların kendilerini elit ve diğerlerinden daha üst seviyede insanlar olarak görmesine neden oluyor. Bu dualizmi kabullenen, ancak buna rağmen dijital dünyadan ‘kurtulamayanlar’ ise kendilerini zavallı olarak görmeye başlıyor ve bu durum sahte bir hiyerarşinin doğmasına neden oluyor.

Dijital dualizmin yarattığı bu algı ve beraberinde getirdiği sahte hiyerarşi, “Gerçek Hayat Fetişi” denilen bir durumun daha doğmasına neden oldu. Gerçek hayat fetişi; bu dualizmin bir eseri olarak, ‘gerçek’ hayatın yüceltilmesini ve bir elitizm aracı hâline getirilmesini sağlıyor. Sosyal ağ hesaplarını kapatmakla övünmek, telefonunu ne kadar az kontrol ettiğiyle gurur duymak, ‘gerçek’ dünyadaki şeylerle daha çok vakit geçirdiğini söylemek, ‘vintage’ olan şeyleri tutkuyla savunmak; tüm bunları çevresindekilerle yarışmak ve kendisini onlardan daha yukarıda göstermek için kullanmak bu fetişin bir sonucu olarak görülebilir. Bu sorunlu dualizm, ilginç bir fetişin ve beraberinde sahte bir elitizmin doğmasına neden oldu. Yaratılan bu hiyerarşinin ne kadar güçlü olduğunu çevrenizdekilere bakarak görmeniz mümkün.2

Mesaj tarihi:
Saeros said:

"facebookunu neden kapattın" diye ilgi göstericek kimse yok galiba gelip burda ilgi arayışına girmişsin


kişisel alanın yetkilisi olan birine yakışır bir post olmuş bu. hakkını veriyosun buraların. devam et koç billuru
×
×
  • Yeni Oluştur...