bingildak Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 off sıvama bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 :(((((((( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 fede said: adam haklıyken haksız duruma düştü :( TDK'nın sitesini açıp seyyah'ın turist olduğuna mı karar kıldın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 ney abi seyyah? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Red house sözlükten bakmak lazım tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 gezgin işte abi hiç hayatının bir noktasında denk gelmedin mi seyyah kelimesiyle. seyyah gittiği yerde turist olabilir ama turist = seyyah ne saçma bir şey. herif 40 yıl fabrikada çalışıp haftasonu antalyadaki 4 yıldızlı otele gelmiş, seyyah mı şimdi bu adam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 o adamın seyyah olduğunu veya turist = seyyah olduğunu söyleyen oldu mu? ayrıca turist seyyah olabildiğine göre, hadi diyelim senin kriterlerine göre ayarlayalım, ben sadece parisi gezmek için 10 günlüğüne gidip geliyosan seyyahım ben. http://en.wikipedia.org/wiki/Evliya_%C3%87elebi http://en.wikipedia.org/wiki/Traveler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 adam bir kelimeye takıldı sabahtan beri kendini haklı çıkarmaya çalışıyor ya çabaya bak sdf ölürüm sana ya kıyamam ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 parisin tek kötü yanı içinde fransızların ve göçmenlerin yaşaması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 DoruK said: gezmeyi bilmeyen bir türk daha. istanbul daha güzel geri dön sen oralardan. bunun bi sonraki evresi louvre'da denk geldiğim, "heaa amk bu muymuş manalisa ufak lan bu, yürü kadın gidiyoz boşa verdik 20 avro" diye mona lisayı görmeye gelip çıkan dayıydı. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 beklenti neymiş ki paris'ten, seks mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 fede said: o adamın seyyah olduğunu veya turist = seyyah olduğunu söyleyen oldu mu? ayrıca turist seyyah olabildiğine göre, hadi diyelim senin kriterlerine göre ayarlayalım, ben sadece parisi gezmek için 10 günlüğüne gidip geliyosan seyyahım ben. http://en.wikipedia.org/wiki/Evliya_%C3%87elebi http://en.wikipedia.org/wiki/Traveler vay arkadaş, sen yazılanları okuyor musun? bingildak said: seyyah gittiği yerde turist olabilir AMA turist = seyyah ne saçma bir şey ayrıca, said: hadi diyelim senin kriterlerine göre ayarlayalım, ben sadece parisi gezmek için 10 günlüğüne gidip geliyosan seyyahım ben benim yazdığım şeylere göre nasıl seyyah oluyorsun? nerede böyle bir kriter yazdım ki sen böyle bir anlam çıkardın. söylediğim şeyin tam zıttı verdiğin örnek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 http://www.osmanlicaturkce.com/?k=seyyah&t=%40 http://www.osmanlicaturkce.com/?k=Seyahat&t=%40 yolculuk yapmak burada kilit nokta, hani nereye gittiğin değil, gittiğin yol hesabı ama mana aynı, nüans farkı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 olm bırakın adam krize girdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 bingildak said: gezgin işte abi hiç hayatının bir noktasında denk gelmedin mi seyyah kelimesiyle. seyyah gittiği yerde turist olabilir ama turist = seyyah ne saçma bir şey. herif 40 yıl fabrikada çalışıp haftasonu antalyadaki 4 yıldızlı otele gelmiş, seyyah mı şimdi bu adam? burda yazmışsın. çok saçma bişey tartışıyoruz şuanda ama çok vaktim var. geri adım atacak değilim sdflksl turistin gittiği yerde seyyah olması için ne yapması lazım? şu üstteki yazdığın kritere göre marco polo seyyah değil mesela, çünkü adam tüccar 40 sene çalışmış, sonra kalmış ipek yolundaki 4 yıldızlı kervansaraylarda kalarak iş amaçlı bir gezi yapmış, geri dönmüş. seyyah değil mi bu adam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 "Paketlenip götürülene turist, kaybolana seyyah denir" Özcan Yurdalan Özcan Yurdalan memleketimizin en güzel insanlarından, yaşayan bir guru bu arada. Okuyun takip edin bu adamı. Candır. bi röportaj: http://www.aksam.com.tr/ekler/pazar/paketlenip-goturulene-turist-kaybolana-seyyah-denir--12303h/haber-12303 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 abi ben senin o alıntıladığın yazıda hangi kriterden bahsettiğini gerçekten anlamadım. ben orada yazmışım ki, seyyah gittiği yerde turist olarak algılanabilir ama her turiste seyyah denemez. söylediğim hiçbir şeyde bununla çelişmiyor. verdiğim örnekte belirtmek istediğim şey hayatında gezginlikle hiçbir alakası olmayan bir adam haftasonu başka bir ülkeye gidip otelde kaldı diye gezgin diyemezsin. marco polo dediğin adam bir kaşif. kaşifin gezgin olmadığını tartışmak inanılmaz saçma değil mi? "merchant traveler" traveler. adam hayatı boyunca bakkal işletip ölmeden önce bir kez uçağa binip başka bir ülkeye gitti diye gezgin mi oluyor şimdi? TDK'nin dediği şey buna geliyor gezgin = turist dediğin zaman. bir gezgin başka yabancı* bir ülkeye gezme amaçlı gittiği zaman haliyle turist oluyor. ama her turist gezgin olmuyor. gezgin diye nitelendireceğin insan sürekli farklı bölgeleri gezen, gözlem yapan, çoğunlukla bunları kaleme alan, gözlemci insanlardır. hangi amaçla yaptığı önemli değil. hayatlarında gezme, görme, gözlemleme niteliği bir nevi meslek niteliğindedir ve kişiliklerininde bir parçasıdır. antalyada çok güzel bir teyzemiz vardı, adını hatırlayamıyor bir türlü, belediyenin desteği ile birlikte işsiz ev hanımlara el becerileri öğreten biriydi. öyle denk geldik 1-2 saat muhabbet ettik. kadının görmediği medeniyet kalmamış, kaleme almış, kültürleri birden çok açıdan bakarak gözlemlemiş, insanların üzerinden medeniyetleri tartmış. seyyah dediğin kişinin inanılmaz deneyime dayanan bir birikimi vardır, bunu da paylaşmaya bayılırlar. insan sarrafıdır seyyah dediğin insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 said: - Turistler ve seyyahlar ne ister? Turist bir yerin baştan satın aldığı imajını bire bir görmek ister. Ayrıca yerel hayattan, oranın gerçekliğinden mümkün olduğunca uzak durmak, turistik olanı yaşamak ister. Gittiği yerde alıştığı konforu görmek ister, yoksa rahatsız olur. Turistin beklediği aslında doğru bildiklerinin yolculuk bittiğinde onaylanmasıdır. Sadece orası için bildiklerinin değil; kendi kültürü, aidiyetleri hakkında doğru bildiklerinin de onaylanmasını ister. - Peki seyyahlar? Seyyah içinse tersidir. Kaybolmak bir gezme biçimi ve hayat tarzıdır. Gittiği yerde oranın gerçekliğiyle karşılaşmak ister, cilalanmış haliyle değil. Turistin tam tersine bildiklerinin, doğrularının değişmesini isteyerek gider. Bir yere gidip de değişmeden döndüyse insan; zihniyle, duygularıyla oraya gitmemiş demektir. konuyu açan arkadaş doğru bildiklerini gidip onaylayamamış işte. bana göre bir şehri, ülkeyi beğenmek beğenmemek konusu bile sempatik değil. şahsen kendimde bir yeri beğenip beğenmeme lüksünü görmem. anlamak anlam verememek arasında gidip gelmek daha makul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karaktersiz Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 olm hala mı tartisiyonuz siz ya bide fedeyi referans almislar ahlaksizin bayraklisini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 kes lan karaktersiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 ayrıca aynı şeyden bahsediyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 kavram kargaşası yaşıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 yoksa karmaşası mı demeliydim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 karışıklığı bile diyebilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar