Feamer Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 veya aslında gerekte olmaya bilir bir kutu oluşturacak kadar pike, ortasına shieldb. general ve dışarıya 8 tane süvari dağınık olarak, bu da güzel olur gibi geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Kesinlikle shock cavalary 4-6 arası buluncak abi.Dümdüz eder valla, mızraklılarda zorlanıyor o kadar. Hammer&Anvil güzel işler makedonla.Mezilli açısından güçsüz makedon ona da mercenary filan dayamak lazım. Ha güçsüz dediğim de adamlarda peltast var. Menzil kısa yalnız ondan sevmiyorum pek... Benim bir fantezimde kartaca ile full ekonomi gidip sırf mercenary ile ilerlemek. 6-10 birim kendi üniteleri gerisi full merc.Bakalım yapabilir miyim? Özellikle ispanyadaki noble fighters gibi bir mercenary birimler var, ilah gibi al orduya savaştır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Sırf mercenary ile oynamak mümkün, yaptım. Asıl Balkanlardaki ülkelerde ilginç bir mercenary mekaniği var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 NAsıl bir mekanik, biraz anlatır mısın kampanyanı? Kartaca bu işe en uygun ülke gibi duruyor.Ekonomik olarak da güçlenme potansiyeli çok yüksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Promise of Loot: -50% mercenary recruitment costs Rapid Campaigns: +50% mercenary upkeep costs balkan kabileleri için olan bu bonusları diyor olmalı ama paralı askerler heryerde güçsüzler, gerek yok ve çok pahalılar bakımları... en işe yarar ve benzeri az olan birim Mercenary Campanian Cavalry ama oda muadili olan süvariden 3 kat fazla daha bakımı pahalı işe yarar olanları en az 2,5 kat daha masraflılar ki, çok ağır bir yük uzun süre beslemek... kaldı ki, balkanlarda onları uzun süre beslemek çoook daha bahalı ama şöyle olabilir, generali gönder paralı askerleri topla, şehri al, sonra dağıt gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 o şekilde kullanırsan, yani tek turn içinde çok hesaplı olabilirler ve zaten Ardiaei için misal daha iyi asker ilk ve ortada üretmiyor gibisin italyada falan iyi işler yapabilirisin öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 kartaca için yapmak lazım abi onun.Kartacanın çok manyak techleri var, mercenary upkeep costu %50 filan düşürebiliyosun. Recruitment costu 40% filan... Çok hesaplıya gelio o zaman feamer. Öyle deme yani pahalı mahalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 benim campaignm'de yapay zeka kartaca 0 (SIFIR) upkeep ile merc noble horsemen filan sürüyor üstüme. neyse 3 turn blitzkrieg yapıp yokettim ordularını yenileyemeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 VEry hard'da oynuyosun bonustur o yoksa manyakça birşey. Dengeyi bozar. Gerçi Tüm techleri tamamlayıp doğru binaları kurunca mercenarylerin tüm maliyetleri %50 düşüyo, o da çok hayvani bir olay :)))) Ve istediğin zaman disband et, ihtiyaç olduğunda al. Al ver ekonomiye can ver :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 hadi onu yaptın diyelim ama adamlar dandik, ha rol yaparsın, dersin ordumun yarısı paralı asker olmalı çünkü kartacalılar asker olmuyor falan, nüfus az falan o zaman anlarım ama, paralı askerler kuş kondurmaz ayrıca balkanların oyuna başladığın andaki özelliği o, bir şey araştırmana gerek yok... kartaca ana özellik, Mercenary Armies: -25% mercenary upkeep costs bundan başkada bir şey yok zaten, ama yine kuş kondurmuyor zaten paralı askerlerin coşacağı yerler, geniş haritalar eyaletler değil, roma ve yunanistan çevresi alacaksın işin bitince bırakacaksın, ülkeyi kuruncada düzenli orduya geçeceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Feamer ispanyadaki birimler gerçekten çok iyi paralı asker olarak. Genel oalarak afrikadaki yerler hariç paralı askerler iş yapar abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Ben olaya sadece en efektif ordu nasıl olur şeklinde bakmıyorum. Single player oynarken zaten her kombinasyonla bir şekilde kazanılıyor. Sırf paralı asker basmak da farklı bir oyun tarzı olarak yapılabilecek bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 o şekilde olursa manalı olur, demek istediğim efektif bir şey değil tabi bazı zamanlar, yoksa açılışlarda daha sık alıyorum artık şu listeden 10 tane güzel paralı asker gösterin: http://www.honga.net/totalwar/rome2/region.php?l=en&v=rome2&i=&c=main_rome&t=mercenary Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Hangilerinin iyi olduğu seçtiğin factiona ve bulunduğun teknoloji seviyesine bağlı. En basit örnek filler. Fil yapacak factionda veya teknoloji seviyesinde değilsen, paralı asker olarak filler gayet işine yarar. Tek tek incelenip daha bir sürü örnek verilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 filler hariç yazacaktım editlemeye üşendim :) bir iki süvari hariç ve dalmaçyalılar hariç bek efektif olan görmedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 RamsesII said: Feamer ispanyadaki birimler gerçekten çok iyi paralı asker olarak. Genel oalarak afrikadaki yerler hariç paralı askerler iş yapar abi Libyan Infantry vs. Mercenary Scutarii http://www.honga.net/totalwar/rome2/units_compare.php?l=en&v[]=rome2&f[]=rom_carthage&u[]=Car_Libyan_Infantry&v[]=rome2&f[]=&u[]=Mer_Ibe_Scutarii said: http://www.honga.net/totalwar/rome2/units_compare.php?l=en&v[]=rome2&f[]=rom_carthage&u[]=Car_Libyan_Infantry&v[]=rome2&f[]=&u[]=Mer_Ibe_Scutarii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Abi ispanyada scutarii (infantry olanı),noble fighters, italya da samnite warriors, greeklerde cretan archers ve veteran hoplites, balerian slingers, persian cavalry, campanian cavalry vs... Kötü mü bunlar şimdi feamer? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 kötü değiller tabi ama o kadar paraya değerler mi onu diyorum ben bir kaç tane yazayım: 1-Mercenary 'Amazonian' Riders-iskitler hariç üreten yok, güzel birim 2-Mercenary Axe Warriors - zırhlara bonusu olduğu için ve yunanlılar hariç batıda muadili yok. 3-Mercenary Persian Cavalry o bölge için başlarda pek muadili yok 4-Mercenary Armoured Lancers - germen ve keltler için madili yok 5-Mercenary Longbow Hunters - özelikli bir birim tercih edilebiliniritesi var. 6-Mercenary Veteran Hoplites - ilk başlar için fark haratır her kes için... 7-Mercenary Thracian Warriors - bu adamlar kadar kasap adam yok, ama çok narinler, peltasları ile birlikte alına bilinir 8-Mercenary Cretan Archers - klasik olarak rodoslular ile muadili yok 9-Mercenary Etruscan Hoplites/Mercenary Samnite Warriors - bu adamlar iyiler ama roma için ne ifade ederler emin değilim zira romaya karşıda bir manası yok 10-Mercenary Campanian Cavalry - bu adamlar çok güçlü hasarı en güçlü yakın dövüş adamı bu, romaya karşı iş yapar ama ne bonus vs large ı var, ne bonus vs. inf. si bunların dışında belki atladığım 1-2 tane vardır ama ispanyada ki paralı askerleri kim niye kullansın uzun vadede? keza mısırın orada ki zencileri kim niye kullansın? askersiz kalırsan anca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Abi kartacayla oynasan oraları fethederken kullanacaksın tabi.Her şeyi romaya göre bakmamak lazım ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 ha nüfusa dayalı draft sistemi olması lazım ki bu paralı askerlerin gerçekten bir manası olsun. misal eyaletlerin büyüme çubuğunun dolan beyaz kısmından yemesi lazım, ve misal belli bir seviyeden sonra eyaletin geliri düşmeli, veya inmemesi lazım olmalı olsa güzel olur aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 RamsesII said: Abi kartacayla oynasan oraları fethederken kullanacaksın tabi.Her şeyi romaya göre bakmamak lazım ki. valla gerek yok, oynadım kartaaca ile sen fill kullanmaya başlasan bak ortalık nasıl şenlenecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 KUllanamıyom abi fili ben.Scythed chariots daha iyi.Onlarla katliam yapıyom ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Eylül 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2014 http://www.incgamers.com/wp-content/uploads/2014/09/total-war-EGX-booth-2.jpg - http://www.incgamers.com/wp-content/uploads/2014/09/total-war-EGX-booth-3.jpg logo da okçu olmuş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 %1500 atilla: total war. hadi hayırlı olsun. :) yalnız patch 15'te corruption ile nasıl başa çıkıyorsunuz ya? tech'lerin hepsini açtım neredeyse ama %45'te daha 45 bölge varken, %90 olacak 90 bölgede bu gidişle. tech etkisi çok azaltıldığı gibi imperium'a yeni eklenen +corruption zaten nötralize ediyor onu. illa iç savaş çıkarıp empire mı seçmek lazım? illa lazım olacaksa çok büyümeden savaşı çıkartmaya çalışacağım da. orduların üçte ikisi, donanmanın hepsi rakiplerde çünkü. yenmem zor olur her orduda 110 ataklı adamlar varken. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 bu arada mercenary için, http://www.honga.net/totalwar/rome2/skill.php?l=en&v=rome2&f=rom_carthage&s=army_3_mercenary_host hangi seviyeden sonra o kadar oluyor ki corruption, militaristik bitirsen dahi 80 bölge istiyor zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar