Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mac Pro

spompas

Öne çıkan mesajlar

her zaman aynı 2 örneği veririm: spotlight arama zımbırtısı ( tıklamadan youtube videosu dahi açıyor, pdf içindeki yazıları buluyor vs..)

AYARLAR: ne olduğu önemli değil, özellikle ağ ayarlamarında windows ta çekilen eziyetin %1 i yok mac os x te.

Ayrıca benim kullandığım programlar bariz daha hızlı os x te
Sosyal ağlarda paylaş

xlaidehlevar said:

Korax said:

Cikis fiyatinin 1/3'ine ayni ayarda bisey toplanip hackintosh cakilir ustune bi guzel :P

Toplasana abi merak ettim

http://www.insanelymac.com/forum/topic/287168-mufasa-dual-6-core-xeon-hackintosh/

kasayi degistir, hdd/ssd yerine bi pci-e ssd cak, ekran kartini ciftle. Su sogutma da yaparsan ustune al sana hackintosh hemde dual cpu. Tek farki kasanin boyutu olur heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Yinede okadar kasmaya gerek yok diyorum, tekrar hackintosh candir, cep yakmaz.

Logic'i acip kasip kasip 100 kanalin ustune ciktigim oluyo bazen. Hani bunun icin xeon islemciye gerek yok aslinda. Biyerden sonra pluginlerden/sample'lardan hdd yetmiyo zaten. Pluginleri multichannel acinca azcik ram kullaniyo zaten. Ramle cekirdekle cok bi alakasi kalmadi olayin aslinda.
Sosyal ağlarda paylaş

Oha ben de artık PHP ve front end development işlerimi tamamen Mac'te yapmaya başladım, aşırı derecede rahat geliyo böyle. Kuruyosun bi MAMP, açıyosun Sublime'ı, package control'ü kurup onun üzerinden Emmet'i indirip kuruyosun, arkada CodeKit, sürükleyip bırakıyosun bi dizini sublime'a, diyosun bu benim x projem, kaydediyosun masaüstüne bi yere, sonra ne zaman istersen açıyosun, cmd+t yapıp dosyalar arasında çat çat geçiş yapıyosun falan. git desen zaten var, olmadı SourceTree kur, çok temiz abi.

Şu alet bi çıksın da görelim boyunun ölçüsünü.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

Kendim kullaniyo olmasam su sacma cikislariniza inanicam. Ugrasicak biseyi yok, uyumlu donanimi aldiktan sonra windows/osx kurar gibi kuruyosun normal.

Korax said:

Ayrica ne alakasi var, donanim toplayip osx kuruyosan gereksiz nedemek yau. Git ozaman bayil 5-6k dolar aynisini 1-2k ya kurabiliyoken.

Saçma çıkışlar? lel. 1-2k'ya Linux+Windows yükleyeceğim PC almak daha mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

Neden bahsettiginin ve neyi kiyasladiginin bile bilincinde degilsin. Platform tartismasina dökmeye calisiyosun mevzuyu. Neye göre mantikli windows+linux? Yapacagin ugrasacagin ise göre mantikli. Adamin osx'e ihtiyaci varsa ve ugrasacagi mevzu bu platformda ise niye gidip 2k'lik "win+linux" sistem toplasin? Apple'a sirf osx ve tasarim icin 5 bin bayilacagina 2 bine hackintosh ile kapatir mevzuyu diyoruz, hangi platform daha mantikliyi tartismiyoruz. Hackintoshun ugrasicak bişeyi yok diyoruz, anladin umarim? Ha mevzu senin icin pc gamingden ibaretse bilemicem. Anlamadiysan söyle tekrar aptala anlatir gibi daha detayli anlatiyim :)

"Hackintosh ugrastiriyo" da apayri bi yalan. Apple intel'e geçtikten sonra öyle bi sorun kalmadi. Bilip bilmeden yorum yapiyosun ondan sonra sivamayla ugrasiyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

E yedek almazsan her platformda patlarsin, heleki hackintosh varsa yani. Ben 1 yildir ne stabilite ne performans ile bi sorun yasamadim. Gecenlerde harddiskim bozuldu sadece, sistemi bastan kurup time machine ile yedeklerden cat diye kaldigim yerden devam ettim.

Illaki birebir ayni olmuyo. Uzunca bi sure orjinalini de kullandim. Netekim arada binlerce dolarlik fark varmi? Yok. Kasa farkli oluyo. Bide sistem benim hackintoshu mac pro 2008 olarak göruyo, değiştirilebiliyo ama ugrasmadim. Uyumlu ve driverlari olan dogru donanımla stabilite ve performans sorunu kalmiyo ortada. Stabilite problemi genelde uyumsuz donanimdan kaynaklaniyo.

Performans konusunda heleki hic sorun yasamadim. Bi farki yok bildigin o asamada. Benchmark skorlari normal mac pro'dan cok daha iyiydi benim.

Netekim kurabilmek icin illa programlama bilmek gerekmiyo. Oturup terminalden komutlar yardirilmiyo. Kurulum diskini baska bi macte hazirliyosun, kuruyosun unibeast ile driverlari yukluyosun oldu bitti gitti. Ne abarttiniz su olayi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...