Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Joan Of Arc a.k.a Maid Of Orléans

Fiercewind

Öne çıkan mesajlar

ya quot unquot cok karisti onun icin boyle idare edin :

kuzey avrupayi nasi viking yaptik ? vikingler dedigimiz guruh danimarka, norvec, isvec ve finlandiyadan 500 lu yillardan itibaren goce basliyan guruhtur. bu tarihe kadar zaten orta avrupadan goc eden germen kavimler gelecegin milletlerinin kaba taslagini olusturmustur. bkz galyada franklar, ispanyda vizigotlar. germenlerin hepsini ayni millet olarak gorme metoduna girersek, o zaman butun indo avrupalilara da ayni sekilde bakariz ki bu herkesi ayni milletten yapar. ayrica 900 un basinda kral tarafindan verilen (o zaman icin verimsiz ise yaramaz gorulen) normandiya arazisine yerlesip orada duklugun temellerini atan pic rollo tayfasinin fransiz oldugunu soylemek cok yanlistir, adamlar sonraki 200 yilda anca kaynastilar fransiz kulturuyle. hatta kaynastilar bile diyemeyiz, cunku ingilterenin isgaliyle komple ayri bir ortam olustu.

yuz yil savaslarinda kimse kimseye galip gelmemistir. ya da gelmis midir ? wilyim oncesinde anglosakson krallarla silik bir varlik gosteren, dogru durust at kullanimindan uzak, balta ve kalkanla savasan neredeyse keltleri andiran bir ulkeyi alan kucuk bir viking duklugu sonraki iki yuz yil icerisinde fransayi istilaya girismis, komik kaynaklariyla savas alanina kendilerinden daha buyuk ve donanmis gucler suren fransiz feodalitesini mukerrer yenmistir. anjou imparatorlugu gibi bir kavram ortaya cikarmaya kadar varmistir. sonra fransa kralligi topraklarini geri almistir. ama kendi topraklarini geri almistir. ve bundan sonraki bilmem kac yuz yil boyunca tek basarisi da bu olmustur ingiltere karsisinda. eger hazine suyunu cekmeye baslamasaydi ingilterede durum farkli bile olabilirdi.

tabi fransa protestan bir millet degildi. ama reformcular sonrasinda fransada yukselen protestanlik bircok karmasaya ve probleme neden oldu. benzer sorunlari ingiltere de yasadi, ama enteresan bir sekilde ingiltere bu karisikliklardan daha da guclenerek ve henri viii in uckur duskunlugu sayesinde (gunahini almamak lazim adam bir yandan da varis peydahlamaya calisiyodu uckur mu politik mi saibeli) romadan baglarini kopararak cikti. ama fransizlar huguenot katliamina ragmen bi turlu rahat nefes alamadilar. neticede la rosel, calais gibi limanlar, fransiz topragindaydi. orta bi alanda degil. adamlar defansta kaldilar onca zaman.

rousseaou, diderot, voltaire, thomas more, aristoteles, marx, descartes ve sair tayfaya gelince. bu adamlar DUSUNURlerdir. bunlar fransiz, japon, rus, alman ya da ingiliz degillerdir. dusunur, bilimadamlari, mucitler, her zaman icin kendi baslarina apayri bir millet olmuslardir. belli bir ulkede dogmalari, belli bir dilin ana dilleri olmasi, bunlarin - istisnalar disinda - kendi ulkelerinde yabansilanmalarini, toplum disina itilmelerini, yeri gelip yakilmalarini -yukarida saydiklarim degil tabi- engellememistir. ben hicbir zaman icin bir filozofu bir milletten gormem. bu ibni batuta icin de gecerlidir mesela. bu adamlar hicbir zaman o millet icerisinde cogunlugu teskil etmez cunku. ozellikleri bu sahislarin kendi ruhlarindadir. rousseau amerikada da dogsa adi rouss olurdu belki ama yine ayni adam olur ayni fikirleri cortlatirdi. dolayisiyla filozoflari karistirmamak lazim isin icine. aslinda filozoflar bir donem icerisinde hangi ulkede milletin bi tarafi rahatta ve refah icinde olsa o ulkede ortaya cikar.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com

- dark abi parasal sorunum var.

- sen kendini parasal soruna dusuruyosun olm al eline bi sarap, bi de kalem kagit acil sokaklara. yapicagin bu ekstra ordiner yolculuk, aslinda zihninde gerceklesek ve ic dunyani kesfetmende cok yardimci olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiaBLeSSe, 26 June 2003 18:07 tarihinde demiş ki:
Ya Sam benmi anlatamıyorum?
Tarihi bilioyorum die savunuyorlar... Sen diorsunki ben bilmiyorum... e sen Gudik mi oluyorsun?
ne alaka allah ashkına ya napamaya calıshıyorsunuz?[hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...

biz direktuvarin ajanlariyiz. sizi robespierre ve o kafadaki sair yuce vatandasa devrim karsiti diye jurnalleyip kafalarinizi ucurtucaz herkes gibi. ehe[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

- sen kendini parasal soruna dusuruyosun olm al eline bi sarap, bi de kalem kagit acil sokaklara. yapicagin bu ekstra ordiner yolculuk, aslinda zihninde gerceklesek ve ic dunyani kesfetmende cok yardimci olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Unity

İzin verirsen shu an ishteyim ve her zamnaki gibi son dakkada goal atıp yuklediler gene sacma ishleri. Yarın a kadar sabredersen sana son bir cevap verip seninle bir daha asla FRANSA konusunu tartıshmayacağım.

Nedeni ise objectif bir yaklashımının olmamasıdır.[hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...

[Bu mesaj DiaBLeSSe tarafından 26 June 2003 18:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

diablesse forumdan ne anladık fikir tartışılmayacaksa, bilgi alışverişi yapılmayacaksa burada? unity ile ben de çok tartıştım; adamın üslubu kendi tarihi için de konuşurken aynı, fransızlar için konuşurken de. bilgisi de var işte görülüyor, desteksiz de sallıyor diyemeyiz.

ikincisi ben "hiç bilmiyorum" demedim, "sizin kadar bilgim yoktur" dedim. bilmediklerimi söylemeyecek de olsanız bildiklerimin başka yorumunu göreceğim işte, iki şekilde de faydası var bu tartışmayı izlememin katılmayacak olsam bile..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

ya bi de su 14 lui isini cok abartmayalim ya ? ne yapti neticede adam ? her kralin yaptigi gibi ulkede monarsinin kontrolunu guclendirdi. bunun ornekleri daha onceki dunya tarihinde yok muydu ? vardi. fakat adam bunu oyle bir yapti ki, soylulari kendi etrafina toplayip tasradaki onemli gorevlere kendisine koru korune sadik siradan halktan gorevliler atayarak yani, ingilterede oldugu gibi okullarindan kolejinden mezun olan bir teknokratlar tayfasi olusturmadi. sonuc ne ? sonraki 100 yil boyunca ingiltere devamli one gecti devamli. bi de deli gibi para harcayip zilyon gibi ordu kurdu. verin bana da o kadar parayi bakin napiyorum. bu ordularla da gidip felemenk kralligina dogru olan zilyonlarca kaleyi almaktan baska ne yaptilar ? dalip efenim almanya iclerine danzigden mi ciktilar ? hayir.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiaBLeSSe, 26 June 2003 18:16 tarihinde demiş ki:
Unity

İzin verirsen shu an ishteyim ve her zamnaki gibi son dakkada goal atıp yuklediler gene sacma ishleri. Yarın a kadar sabredersen sana son bir cevap verip seninle bir daha asla FRANSA konusunu tartıshmayacağım.

Nedeni ise objectif bir yaklashımının olmamasıdır.[hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...

[Bu mesaj DiaBLeSSe tarafından 26 June 2003 18:17 tarihinde değiştirilmiştir]

hayir, canim cigerim, kardesim diablesim, tek bi cevap vericen de herseyi nasi bitiricen anlamadim ki ?

neyi curutucen cogulcu demokratik cumhuriyet kavramini 10 yil icerisinde nasi imparatorluga donusturup rezil ettiklerini mi ? fransiz yerli savasinda daha cogunluk olarak yerlilerle savasip yenildiklerini mi ? devrim savaslari sirasinda denk getirip hollandanin isgali sirasinda hollanda donanmasini limanda imha edilmeden ele gecirip sonra beles bulduklari donanmayla yine de gidip ingilizlere yenilmelerini mi ? ya da devlet gorevlerinin para ile satilmasindan dolayi gorevi satin alanin parayi cikarip kar etmek icin deli gibi rusvet alarak milleti canindan bezdirdigini mi degistircen.

dimi yani ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Sosyal ağlarda paylaş

sayin abicim, delim, estagfurullah. ne demek.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Sosyal ağlarda paylaş

biz surda uc kurus bozuk agzimizla turkiyede bir kiro olarak kel topal tarih bilgimizle cuk cuk otuyoruz sadece.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Sosyal ağlarda paylaş

ha moda sanat dedin mi fransizlara diycek bi lafim yok bak. ama genel olarak "grandeur" dedin mi o zaman camur atarim.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Sosyal ağlarda paylaş

Unity

prd da ben seni çütmeye falan çalışmıyorum

Ben tarihi değiştirecek güce sahip olsaydım zaten hershey farklı olurdu. Burda tartıshıyoruz yoksa ben tartıshıyorum da sen mi bana laf sokuyordun prd? ben mi yanlısh anladım?

Ayrıca ben senin kardeshin bacın bilmemnende deilim.

artı kıro olup olmamanda umurumda diil. Artı sana seviyeli konush derkende haklıymıshım son postundaki 2 kere kullandığın kelimede bunu ortaya döküyor.

Burada erkek toplumu değilsiniz bunu untuma.[hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
Sosyal ağlarda paylaş

ay pardon. ne biliim. insan genelde 15-17 yas erkek genclikle konustuu icin boyle alisiyor abici konusma bicimlerine kusura bakma.

curutmek demek kisiyi curutmek ya da laf sokmak demek degildir ki efenim ? tartisma demisin bana ama tartisma mevzusunun en temel ogesine aykiri bi sekilde curutme kelimesini kullanmissin. ne olur tartismada ben bir fikir one surdum, bir sav dimi. e ne olucak bu su anda sen karsit fikirde olduguna gore ya curutulur senin tarafindan ya da curutulemez. aynisi senin de one surucegin fikirler icin gecerli benim acimdan.

neticede senin de o postunda dedigin gibi, o camur attigim seyler tarihi gercekler. demissin tarihi degistiremem diye. e tamam zaten o zaman yarinki postunda benim yuklendigim bu noktalara yuklenmeme kararini bana aldircak kadar fikrimi degistirecek ne yazicaksin ki ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiaBLeSSe, 26 June 2003 17:09 tarihinde demiş ki:
said:
unity100, 26 June 2003 17:02 tarihinde demiş ki:
e tabi canim. ben de tutup tarih manuscriptlerini bastan yazalim demiyorum ki.

benim dedigim o ki fransizlar fransiz devriminden tut 2. dunya savasina kadar pek cok olayi poq etmisler.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Bozuk ağzınla sözde bildiğin olayları bir anlatsana?
Bakalım ne kadarını bilip de konushuyorsun.
Fransa bir zamanlar dünyanın en güçlü ülkesi ve Fransızca ise dünyanın birinci lisanı olarak kabul edilmekteydi. Abd Kalkınınca bu durum değişti.
Ama bana söylermisin senin tabirinle hersheyi "poq" etmish olan bir millet nasıl olurda INSAN HAKLARINI ortaya cıkartıp bircok ulkeye örnek olmush, en güçlü ülken haline nasıl gelmishtir????

Madem ki bu kadar "poqtan" bir ülkeyiz nası oluyorda TARIHTE bir çok olayın KURUCUSU bizler olmushuz???

Isteyen alınsın ama :
SizIn sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...

İnsan hakları? Fransızlar? Güldürme beni...
Sosyal ağlarda paylaş

ahahaha bu güzeldi..

bahsettiğiniz olayların olduğu tarihlerde belirgin olarak insan haklarına daha saygılı kaç tane ülke sayabilirsiniz? bir elin parmaklarını aşar mı?[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...