Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AVRO ne demek ya?


BioHazarD

Öne çıkan mesajlar

bonkıraşır'ın da gerçek türkçesi bankarışan mı oluyor?
"Gerçek" Türkçe nedir ya?
O kitabı okumadım ama büyük ihtimalle Rum aksanından felan bahsetmiştir. Bizim kullandığımız dilde europe=avrupa değil mi? o zaman daha ne? Sahte Türkçe mi kullanıyoruz biz?[signature][hline]Did you know that 4 out of every 5 people have the potential to be a zombie?

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 10 Aralık 2004 18:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya tamam Türkçeleştirme çerçevesinde bişiler yapmaya çalışıyolar da batırıyorlar... bunu duyan adam yarın öbürgün bu para biriminin kullanıldığı ülkeye gider AVRO AVRO diye bağırır millet de ona bön bön bakar.. başka da bişi olmaz yani. Canı sıkılan Türkçe'ye yeni kelime sokmaya çalışıyo başka bişi değil.
hadi bakalım ben de bundan sonra 'soğuk havalarda sinirlerimi feci halde bozan tdk ve onun aptal kuralları'
demek yerine bu kelime grubunu Hedorocuttu diye ifade edicem. hah al sana yeni kelime.[signature][hline]How to overcome destructive criticism?
Just love a little more, that's all.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Euro'yu her Avrupalı ülke kendi dilinde "Avrupa" kelimesinin ilk 4 harfi ile söylüyormuş. Mesela İngilizler'de Europe->Euro. Elimde başka örnek yok ama İtalyanca, Fransızca bilen varsa yapsın bu hedeyi.[signature][hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a : Grynn , Botanika)
-Est Sularus oth Mithas-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SilphatosIce_, 12 Aralık 2004 19:44 tarihinde demiş ki:
Euro'yu her Avrupalı ülke kendi dilinde "Avrupa" kelimesinin ilk 4 harfi ile söylüyormuş. Mesela İngilizler'de Europe->Euro. Elimde başka örnek yok ama İtalyanca, Fransızca bilen varsa yapsın bu hedeyi.

böyle bir kural yok. dillerdeki seslere göre okunuyor.
ingiliz europe'u yörop , euro'yu da yöro gibi okuyosa alman da kendi dilindeki seslere göre öyro gibi okur tabi.
ama bizim dilimizde bilmem belki hatırlarsınız her kelime yazıldığı gibi okunur. Napmış avrupalı? Yazılışını mı değiştirmiş? Hayır, okunuşu değişmiş. Biz napıyoruz? Avrupa, Euro kullanıyo.. aa hadi Avru diyelim biz buna.. Komik? Aslında komik değil, traji komik, dedim ya can sıkıntısından öte bir şey değil bu. Madem yazıldığı gibi okunuyor Türkçe de e sesi u sesi ya da ro nasıl okunuyor biliyoruz dimi? NEDEN E U R O diye okumuyoruz da Avru diye abuk bişi türetiyoruz? hm?
yoksa o çok bilmiş dil kurumumuz, ya da bilmiş demeyeyim o çok YARATICI dil kurumumuz hangi akla hizmetle, hangi yarar amacını güderek böyle bir şey üretiyor? Üretimin temelinde kullanılan ürünün daha yararlı olmasını sağlamak yok mudur arkadaşlar? Bu kelime bana saçma geliyor mesela, niye AVRU demek zorunda bırakılayım hm?
hm bu arada bu avrupa parasının üzerinde iki farklı şekilde yazıyor Euro, biri latince harflerle diğeri grek alfabesiyle.[signature][hline]How to overcome destructive criticism?
Just love a little more, that's all.


[Bu mesaj ReaperXS tarafından 12 Aralık 2004 20:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence var. yine de var. Para birimi tamamen değişiyor yahu. Avro ne? Yurt dışına git avro de baksınlar sana şöyle bir. Avrupaya gidecen atıyorum 2 Avro dicen alman da bakacak sana o ne diye. Ama aynı para birimi. Bence aynı para biriminin farklı isimleri olamaz. O zaman tek para birimi olmasının anlamı ne? Ayrıca bize özel mi para basacaklar üstünde avro yazan... Bence tam bir saçmalık.. Dolar her yerde dolar di mi ?[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Ne kadar gereksiz bir olay :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biraz karıştırmışım sanırım ama ısrarlıyım şunda... madem yazıldığı gibi okunuyor, okunduğu gibi yazılıyor paranın üzerinde Euro yazdığı için E u r o diye okusak bi yerimiz çatlamaz dimi? Avro ne? Türkçe ne zamandan beri Eu'yu av diye seslendirir oldu? biri şuna açıklık getirirse mutlu ve de mor bi şekilde susacam.[signature][hline]How to overcome destructive criticism?
Just love a little more, that's all.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte demişler ya her ülke avrupayı nasıl telaffuz ediyorsa onun ilk 2 harfini alıyor sonuna ro ekliyor. Biz ne diyoruz oraya AVRUPA. yürop değil. e u ro değil. avrupaya gittim diyoruz mesela e u ro ya değil. Dolayısıyla avro gayet mantıklı geldi bana. Aslında bu alışkanlık işi. İlk çıktığında tv ler yüro değil de avro deseydi kimsenin sorunu kalmıcaktı. Kimseye de saçma gelmicekti hatta.[signature][hline]ICQ#:149976315 | Msn: [email protected]
Kellindil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...