Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Devletin malı deniz,yemeyen keriz (ORA AVM)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Masticore said:

"Ora AVM'de 685 milyon Euro battı" said:

İflas erteleme davası süren İstanbul Bayrampaşa’daki Ora AVM için mahkeme iflas kararı verdi. Ziraat Bankası’nın 285 milyon Euro kredi alacağı bulunan şirketin toplam borç miktarı da ortaya çıkmaya başladı. Bilirkişi raporlarına göre dev AVM 685 milyon Euro borçla battı. Son yılların en büyük batığı olarak kayıtlara geçen dosyada, alacaklıların birçoğu paralarını alamayacak.

Tamamen karşılıksız devlet bankasından 285 milyon euro kredi alınmış. Üstelik 3 yıl geri ödemesiz 12 yıl vadeli yüzde 4 faiz ve tabi ki tayyip'in panpası adam

priceless

detay: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/24737262.asp

old story bro

buna gelene kadar sana arastirma:
tas yapi
Mesaj tarihi:
İşte oradaki istihdamı kaydıracak yeni bir sektör yada alan olmalı ki insanlar zor duruma düşmesin,burada kodamanları değil oradaki insanları düşünen bir yapı olmalı aslında.işsizlik zor bişi abi,hele de avm lere giren insanların piyasada iş bulamadığı için girdiğini düşünürsek.
Mesaj tarihi:
nienna said:

o kadar salak bir avm ki burası, rezalet bir yere yaptılar. sırf bu yüzden kaybetti. forum istanbul'un yanına gelip amaçsızca koskoca bir avm diktiler. iki avm arasında koca otoban ve kavşaklar var, ulaşım yok. inşa edenlerin kafası zerre çalışmıyor.

aslında oralara kentsel dönüşüm yapacaklar, belki 5-6 sene sonra iş yapabilir ama
Mesaj tarihi:
forgiver said:

şu colins filan dükkan kirasını nasıl çıkartıyor hiç anlamıyorum zaten
bence para aklamak için paravan şirketler

yanlış hatırlamıyorsam, colins yeni iflas etmiş, lcw müdürünü almışlar, oda dükkan açılımı yapmış lcw gibi sonuç bu,

tabi sohbet konusu tamamen farklı bir firmada olabilir, kotçu bir firma diye hatırlıyorum...
Mesaj tarihi:
cacodemon said:

Almanya'da Pazar günleri kapalı AVM'ler ile bizdeki furyayı karşılaştırınca gerçekten umutsuzluğa düşüyorum.

üst üste oldu ama, bizde hafta sonu, küçük esnafı kapatıyorlar ki, avmler iş yapsın
Mesaj tarihi:
forgiver said:

şu colins filan dükkan kirasını nasıl çıkartıyor hiç anlamıyorum zaten
bence para aklamak için paravan şirketler

Yok abi direk kar ediyor herifler. Sikinti yasadiklari belli magazalar var ama onlari da marka imaji icin acik tutuyorlar.

Bir de su an eroglu insaat sektorunde deli para kaldiriyor ve rusyaya vs. Ihrac ediyor tekstil urunlerini. O magazalar dokunmaz bile.
Mesaj tarihi:
dibe vutmadigi surece batan gemi ystunde yeni resif olusmaz. o gemi batacak hemde oyle boyle degil.. sonunda hayatta kalabilmek icin ufak canlilar buyuk olanlarin leslerini yiyecek.

doga duzeni fakat su cok onemli bu buyuklerin olmemesi lazim dua edin canliyken yiyebilelim
Mesaj tarihi:
umarım hepsi batar.AVM normalde o kadar kötü bir şey değildir ama adım başı AVM ne lan bahçelievlerden b.çekmeceye rahat 50 avm vardır heralde
Mesaj tarihi:
Black_Lupin said:

dibe vutmadigi surece batan gemi ystunde yeni resif olusmaz. o gemi batacak hemde oyle boyle degil.. sonunda hayatta kalabilmek icin ufak canlilar buyuk olanlarin leslerini yiyecek.

doga duzeni fakat su cok onemli bu buyuklerin olmemesi lazim dua edin canliyken yiyebilelim

ufak canlıların sandık diye bir kuvvetleri vardı, 10 senedir anlatılmaya çalışıldı ama anlamadılar, acı olanı da öğrenmiyecekler ne yazık
Mesaj tarihi:
Masticore said:

"Ora AVM'de 685 milyon Euro battı" said:

İflas erteleme davası süren İstanbul Bayrampaşa’daki Ora AVM için mahkeme iflas kararı verdi. Ziraat Bankası’nın 285 milyon Euro kredi alacağı bulunan şirketin toplam borç miktarı da ortaya çıkmaya başladı. Bilirkişi raporlarına göre dev AVM 685 milyon Euro borçla battı. Son yılların en büyük batığı olarak kayıtlara geçen dosyada, alacaklıların birçoğu paralarını alamayacak.

Tamamen karşılıksız devlet bankasından 285 milyon euro kredi alınmış. Üstelik 3 yıl geri ödemesiz 12 yıl vadeli yüzde 4 faiz ve tabi ki tayyip'in panpası adam

priceless

detay: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/24737262.asp

Vay emenike yaa

Su finansmanı tesis kurcam üretim yapıcam desen kimse sağlamaz sana

Avm ne yaa böyle bir kultursuzluk yok millet akşamları gidip AVM'lerde zaman geciriyor
Mesaj tarihi:
blackhavvk said:

Abi öle diyorsunuzda avm lerde kaç kişi çalışıyordu.batan firmalara oh çekmek yerine orada çalışan insanları düşünmek gerek.batmasınlar abi inşallah,kimse işsiz kalmasın.

kanka avm açacaklarına fabrika açsınlar. insanlar orada çalışsın.
Mesaj tarihi:
yav dükkan işleten adam kapatıp fabrika açsın değil genel olarak fabrika açılsın üretim artsın işsizlik azalsın vsvs
herşeyi yurtdışından almamız koyuyo bana ya ben lise 1 deyken derste "türkiye kendi besin ihtiyacını karşılayabilen bir ülkedir" yazardı kitapta şimdi besin maddeleri bile yurtdışından geliyor onu bile kaybettik
Mesaj tarihi:
e heralde tabi fabrka olsun üretelim sürekli de.bunun satılacak yeri lazım.avm de lazım da fazlası zararlı.üretim böyle satıştan daha çok maliyetli pahalı iş değil mi abi.kolaymı üretici olmak her babanın harcı değil.
Mesaj tarihi:
avm sektörü türkiye'de iyi başladı; ama iyi gitmedi. sayı çok fazla oldu, içerik gelişmedi.

müşteri, üretici, pazar, para. bunlar hiç dengeli ve verimli dağılmıyor türkiye'de. avm sektörü pek çok örnekten birisi.

pazar da lazım, evet biliyoruz. şehrin ortasında pazar için ne kadar toprak harcamak lazım? soru bu.
  • Yeni Oluştur...