Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Helal Apple

GERGE

Öne çıkan mesajlar

ben bu gerge'nin 180 derece dönüş fanboylularını anlamıyorum. adam çılgınlarcasına linuxcu, bir bakıyorsun birden mac alınca çılgın apple fanboi oluyor. bimeks'ten şaşmam aga diyor, başka firmalar %98.2 indirim yapsa bile yalnızca bimeks paylaşıyor vs vs.

ilginç adam, ya çok kararsız ya da NEMA NEMA diye ölüyor, bilemiyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Mac kullanim olarak Linux'e cok benziyor, kullandiysaniz anlarsiniz. Ozellikle Homebrew gibi seyleri yogun kullaninca ki kullaniyorum.

Zaten Linux kullanirken yazdiklarimi okuduysaniz ben isin open source ya da free software taraflarinda degildim. Open source felsefesi daha guvenli oldugu icin tercih etmem disinda pek de ilgimi cekmedi hic bir zaman. Linux kullanirken her zaman kapali kaynak programlar da kullandim.

OS X kullanim olarak Linux'e yakin cok. Permission'lar, Samba, Bash, merkezi app sistemi, POSIX uyumu; cok yakin Linux'e.

Hatta yazdiklarimi o kadar okuyorsan yavas yavas Arch kullanmaktan Ubuntu'ya yoneldigimi gormussundur. Yogunlukdan dolayiydi o hep. Bu ilerlemenin mantikli asamasi OS X'e gecmekti yani. Linux bilgim de hic beklemedigim kadar isime yariyor. Ilk gectigimde cogu Linux programini derleyip kullanmistim mesela. XeLaTeX kullanirdim, buna gectim. Ders notunu zaten Markdown aliyorum ama. Hala geek geek takiliyorum yani, OS X kullanma aliskanliklarimi degistirmedi, sadece Linux kullanimini enchant etti. Gorsellik disinda tabii. Openbox'u cidden ozluyorum.

Ayrica bir sey daha var. Abi, bu OS X gordugum en iyi metin editorlerine sahip yahu. Mellel Israil programi ama sosyal bilimler icin daha ustun bir sey gormedim. Tek basina tum ovguye karsilik olur bu.

Fanboy'da degilim bu arada. Telefon Lumia, tablet iPad ama ondan baska tabletle Wired gibi dergileri okuma sansim yok, Newsstand agzina kadar dolu benim, ders notu ve cizgiromandan sonra ana kullanma amacim. Alternatifim yok yani. Tum ailenin bilgisayarlari da Linux, kurup yonetiyorum hepsini. Mellel gibi, Popclip gibi seyler cidden epey ovgu hak ediyor ama.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...