Marv Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Sistemim yaklaşık 4-5 senelik, çağdışı bir sistem. Tekrar WoW oynamaya heves edince, ve forumdan bir akradaş SoR daveti gönderince başta bir Starter Edition'dan deneyeyim dedim oyundaki performansı lakin pek tatmin olamadım. Bi ayağım çukurdaymış hissi veriyor PC oynarken. Yeni PC alabilecek bir bütçeye de sahip değilim şu sıralar. İşin kötüsü upgrade için de pek bi bütçem olduğu söylenemez. Zamanında CoD: Modern Warfare, BioShock, Call of Juarez: Bound in Blood, Batman: Arkham Asylum, Warhammer Online, Rift: Planes of Telara, Age of Conan hatta TES: Skyrim çalıştırmışlığım var bu sistemde. Ama o zamandan bu yana hem sistem epey yıprandı, hem de 3GB RAM'den sadece 1GB kaldı. Şimdi hem yazılımsal (güncel sürücüler vs), hem de donanımsal olarak upgrade edeyim diyorum PC'yi. Başlangıçta sanırım RAM upgrade edilmeli gibi geldi bana ama çok anlamıyorum sistemlerden, o sebepten bilirkişilerin önerisini alayım dedim. Çok maliyetli olmadığı taktirde nasıl upgrade edebilirim sizce PC'yi? Sanırım AMD bu sistem? WoW gibi bi oyunu medium ayarlarda rahatlıkla çalıştırabilmek için neler gerekli sizce? Ya da atayım çöpe gitsin mi makinayı? İşletim sistemi: Microsoft Windows XP Professional (5.1, Yapı 2600) Sistem üreticisi: Gigabyte Technology Co., Ltd. Sistem modeli: 945GCMX-S2 BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG] İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @2.20GHz (2CPUs) Bellek: 1024MB RAM Disk belleği dosyası: 1099MB kullanıldı, 1361MB kullanılabilir DirectX Sürümü: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904) Ekran Adı: ATI Radeon HD2600PRO Üretici: Advanced Micro Devices, Inc. Yonga türü: AMD Radeon Graphics Processor (0x9589) DAC türü: Internal DAC (400MHz) Yaklaşık top. bellek: 512.0MB Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 ram 3 gb olur sanırım zaten ona max. 3gb olmalı ram. ekran kartı da değişmeli. medium olmasa da low'da rahat oynarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @2.20GHz (2CPUs) yazıyor amd diyorsun abi değil sdf. ayrıca at çöpe derim ben. hiç durumum yok imkansız dersen illa bi şeyler düşünülür ama gerek yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 PrudenT +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 sendeki işlemci den iyisi yok zaten anakarta göre 1-2 model var onlarında 2. el zor bulursun 90-130 tl arasında fiyatları, geriye ram le gpu kalıyor, şuanki gpu modeller kesin darboğaz yaratır senin cpu ile ama tabiki daha iyi olur ramlerde muhtemel ddr2 400 yada 533mhz onların fiyat 1gb 40-50tl gibi 2 tane eklersen 100TL, gpu da şunu taksan HD5670 100tl de bu toplamda 200tl nekadar performans alınır wow için yeterli olurmu dersen low - med arası oynarsın fekat raidlerde sıkıntı olur muhtemel, ekran boyut nedir 1900,1600 yada 1400 ? 1400 ise biraz daha iyi sonuç alırsın performans için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 senarious +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marv Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 PrudenT said: İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @2.20GHz (2CPUs) yazıyor amd diyorsun abi değil sdf. ayrıca at çöpe derim ben. hiç durumum yok imkansız dersen illa bi şeyler düşünülür ama gerek yok bence. Eheh iyi dedin: Yonga türü: AMD Radeon Graphics Processor (0x9589) kısmı yanılttı bi an beni :) GreenPeace77 said: sendeki işlemci den iyisi yok zaten anakarta göre 1-2 model var onlarında 2. el zor bulursun 90-130 tl arasında fiyatları, geriye ram le gpu kalıyor, şuanki gpu modeller kesin darboğaz yaratır senin cpu ile ama tabiki daha iyi olur ramlerde muhtemel ddr2 400 yada 533mhz onların fiyat 1gb 40-50tl gibi 2 tane eklersen 100TL, gpu da şunu taksan HD5670 100tl de bu toplamda 200tl nekadar performans alınır wow için yeterli olurmu dersen low - med arası oynarsın fekat raidlerde sıkıntı olur muhtemel, ekran boyut nedir 1900,1600 yada 1400 ? 1400 ise biraz daha iyi sonuç alırsın performans için. Teşekkür ettim, 200-300'dü benim de kafamdaki fiyat. Ekran boyutu 1024x768 abi, o da vahim yani :) Ekranda almam lazım aslında Yeni oyunları vs çalıştırabilecek bi sistem toplamaya kalksam ekranla 2.000TL hatta daha fazla bile tutabilir. Bilmiyorum, bakmak lazım bi. En kötü 200-300'e upgrade edicem GreenPeace77'nin önerdiği gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 amaç kasayı güncellemekse ekranı değiştirince kasaya da daha fazla para harcamak zorunda kalcaksın sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Kullandığın Anakart Max 4GB'a kadar destekli ve 2 Ram Slot'u var. 1 GB var dediğine göre 2'sine bir ram daha takacaksın. 2 tane 2gb lık takarak 4gb yapabilir yada 1 tane alarak 3gb yapabilirsin. Bence boşa masraf ama yapacağın en fazla şey bu. WOW'u en son ne zaman oynadın bilmiyorum ama ilk release olduğundan bu yana engine de de geliştirme yaptılar. Yani bu makine ağır kalacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2013 1024-768 veya 19wide=1440-900 çözünürlükte low-med wow için hertürlü yeterli olur upgrade edilen sistem, örnek eski nesil i3 gt530m laptop raid harici sıkıntı yok 5 man ler gayet oynanır düzeyde, raidlerde ise 10-20 küsürlerde fps oynanmıyır, geleceğe dönük 200tl çöpe atılmış olur tabi o ayrı. hatta benzer sistemle test edilmiş tam olmasada yakın karşılaştırma WOW - ULTRA HD 6670 1Gb GDDR3 -22 inc ekran alırım dersen o zaman kuruş harcama derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 100 tl civarı 2. el amd 5850 ekran kartı + 4gb ram(bu da 70-80 liraya mal olur.) ile ultraya yakın ayarlarda rahat oynarsın bence 720p çözünürlüğe kadar.Tabi AA ve AF medium seviyede. olmalı. Bu arada power supply çok dandikse,300-350 watt everest,casper vs bu ekran kartını unut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marv Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Ya o kadar da vahim değil WoW performansı ya, en son WotLK'da raid yaptım, bir de Cataclysm'de 10M raid artı HC dungeon vs yaptım kısa bir süre de olsa ama gayet rahat oynadım yani standart ayarlarda. Şimdi de oyuna giriyorum, quest vs yapıyorum wg, ab v.b yapıyorum ama şehirler de falan kasıyo çok. Tabi oyunun da %50'si inmiş durumda daha, yani bi yandan da cilent dl ediyo. Sanırım 4 GB Ram + 1 GB Ekran kartı kurtaracak beni. Tabi gönül ister yeni bir PC toplamak ama zaman lazım ona da şuan için Teşekkürler öneriler için. Ben şu bileşenleri ayarlamaya çalışayım bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marv Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Bu arada 4GB tek modül ram 96 lira, 2GB tek modül ram 95 lira. Şu 4GB olandan alsam uyumsuzluk yaratır mı ki? Diğeri DDR2 sisteme uygun da pahalıya geliyo 2GB olan Ekran kartı olarakta GreenPeace77'nin önerdiği HD5670 fiyat/performans olarak en uygunu bana galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Anakartın support listine baktığımızda 4gb tek ram desteklemiyor. Max. 2 tane 2gb 667 mhz ram alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 demek senin yüzünden Marv nickini alamamışım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marv Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2013 jonq said: Anakartın support listine baktığımızda 4gb tek ram desteklemiyor. Max. 2 tane 2gb 667 mhz ram alabilirsin. 2-3 ay bekleyip sıfır PC toplamak daha mantıklı olacak desenize. Hayır şimdi alsam, ilerde de işe yaramayacak yeni PC için falan. En temizi beklemek şu durumda moriarty said: demek senin yüzünden Marv nickini alamamışım. Nerede alamadıysan bu nicki, ben senden önce almışımdır. Zamanında kapattım takıldığım bütün sitelerde =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Eylül 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2013 Marv ne ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar