Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

New York Steak tutosu


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
pontipati said:

oh +reppp
panpa şimdi gittim tansaş tan aldım biftek
ne işlemlerden geçirmem lazım?


Abi duz biftek aldiysan, onu zeytinyagi veya yag kirmizi biberli karisimda beklet yarina kadar. Bu yani. Et o kadar kalin degilse zaten 2 yuzunu kizartacaksin yani

Hani bu saatte ne tansasi diye soramiyorum o ayri
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

stormeagle said:

Özgür şef ny steak 49 TL mis


İstinye günaydinda 1.5 kilo (5 parca) ny steak 115 lira mi ne

Edit ; cig hali yani


abi et pişirmek sanat işi biraz, 115 lira verip batırmaktan korkuyorum hep. bikere pirzola aldım öle 1 kg, kediler bile yemedi.
Mesaj tarihi:
çok geç kaldım ve belki yazılmıştır ama et mühürlemesinden sonra ısıtılmış fırına atıp kısa bir sürede orada fırınlarsanız harika olur. Az pişmiş, çok pişmiş orada karar verirsiniz ama ete farklı bir tat katar.
Mesaj tarihi:
Fırına atma olayını duydum ama deneyemedim, ama yazılması iyi olmuş.

Fin abi uğraşmak keyif zaten bulaşık da makinede zaten nolcak?

Ha havalandırma kötüyse zaten sakın yapılmasın o ayrı
Mesaj tarihi:
Restoranda sipariş verirken NY steak söylemek isteyen arkadaşa, "ya ben ondan yaparım size evde, sen daha degisik bir sey siparis et kolay o" dememin sonucu bunlar hep =) daha da öyle artistlik yapmam zaten
Mesaj tarihi:
İlle eti bu modern kasap denen yerlerden mi almak lazım ya? Gidip iyi güvenilir bir kasaptan antrikot alsak olmaz mı?

Gerçi onlar muhtemelen Dry Aged satıyorlar. 28 gün 4 derecede bekletemeyiz heralde evde ahaha.
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

Fırına atma olayını duydum ama deneyemedim, ama yazılması iyi olmuş.

Fin abi uğraşmak keyif zaten bulaşık da makinede zaten nolcak?

Ha havalandırma kötüyse zaten sakın yapılmasın o ayrı


Eti yine aynı yerden al, pişirmeden önce sadece karabiber, tuz, çok az zeytin yağı ve seviyorsanız az sarımsak ile terbiye et. Tavada pişirme işlemin gayet başarılı, bence zaman olarak yeterli, tava döküm olduğu için iyi mühürlenmiştir. Dolayısıyla, 180-200 derecede bir fırında, medium rare için, 3-5dk. daha kalabilir sanırım. En baştan direk med. rare istiyorsan, her tarafı 2 şer dakika dene.
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

Restoranda sipariş verirken NY steak söylemek isteyen arkadaşa, "ya ben ondan yaparım size evde, sen daha degisik bir sey siparis et kolay o" dememin sonucu bunlar hep =) daha da öyle artistlik yapmam zaten


lel
×
×
  • Yeni Oluştur...