Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Selamlar, Uzun süredir şunu hazırlayayım dedim ama üşenmiştim açıkçası. Sebze yatağında, Cafe de Paris soslu New York Steak, yeşil soğanlı patates püresi ile Şimdi öncelikle malzemeler; -New York Steak yapmak üzere dinlendirilmiş ve 2,5cm kalınlığında kesilmiş et (bu etin hayvanın sırt bölgesinden alındığını söylemişti kasap sanırım, ama her kasap bilmiyor bilen yerden almak lazım)(bir adedi 300gr geliyor dilimlerin) -Sebze yatağı için(isteğe bağlı değişebilir tabii); al biber (dolmalık kırmızı bibere al biber denirmiş bunu da yeni öğrendik), dolmalık sarı biber ve yeşil biber, kabak, havuç. -Patates püresi için; haşlanmış patates, tereyağı, süt, tuz ve yeşil soğanların sadece yeşil kısmı. -CdP sos için; Köri, ketçap, hardal, mayonez, beyaz soğan, tuz, karabiber Sebzeler Tarife gelirsek, Öncelikle patatesleri haşlayıp eziyoruz ve kıvama gelene kadar süt ile karıştırıyoruz Üzerine tereyağı ile tuz ilave ediyoruz, Son aşamada yeşil soğanları katıp tekrar karıştırıyoruz. Püreyi kenara koyduktan sonra sebze yatağı için önce çok ince olmayan şeritler halinde kestiğimiz havuçları zeytinyağında çeviriyoruz. Çok yumuşamadan, aynı şekilde kestiğimiz kabakları atıyoruz. Yeterli derecede yağda çevirdikten sonra biberleri de katıyoruz (bizde tava küçük geldiği için havuç ve kabakları bir yerde, biberleri ayrı yerde yağda çevirip sonradan birleştirmiştik) Sebzelerimiz hazır olduktan sonra sos için önce bir miktar beyaz soğanı yine zeytinyağında çeviriyoruz, Sonra hardal, ketçap ve mayonez ekliyoruz. Bunlar karıştıktan sonra köri, tuz, karabiber ekleyip pişirdiğimizde CdP sosumuz hazır. (Bu sosu biz etin üstüne değil tabakta pürenin yanına koyduk sossuz yemek isteyen olur diye) En önemli olanı eti pişirmek tabii. Etin her yüzeyini (alt, üst ve yanları) 40 ar saniye boyunca, önceden 15 20 dkk kadar ısıtılmış dökme demir tavada tutmak gerekiyor. Bu işleme mühürleme deniyor ve etin suyunu, tadını içinde hapsetmek için önemli. 4 yan 40 ar saniye tutulduktan sonra etin altı ve üstü 1 er dkk daha pişiriliyor. Sonrasında tabağa sebzeleri, üstüne eti, yanına püre ve sosu koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun Not: Yukarıdaki pişirme süresi ile et az pişmiş hatta kanlı denebilecek kadar az pişmiş oluyor. Daha fazla pişmesi için tavanın gerçekten çok ısıtılmış olması ve etin her kenarının 4 5 dkk kadar tutulması gerekebilir. Not2: Çok güçlü ankastreniz yoksa denemeyin bile, ev tamamen dumanaltı oluyor. O etlerden çıkan dumana inanamazsınız. Önemli not: Eti dolapta tuttuysanız pişirmeden önce 2 saat oda sıcaklığında durması lazım. Not3: Ayrıca eti önceden (1 gün kadar) zeytinyağı ve kırmızı biber karışımında terbiye ederseniz daha bir güzel oluyor. (GENCOSMAN'a hatırlatma için teşekkürler) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 cig kalmıstır o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GENCOSMAN Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Çokzel olmuş valla + olarak dolapta saklandiysa et, cikarttiktan hemen sonra pisirmeyin, beklesin disarda et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 et çok pişmiş olmaz ya. Hoş ben öyle severim ama kanlı canlı akar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 E işte öyle seven çok. Ben eti pişmiş severim ama misafire yapmıştım. Çok pişmiş sevenler new york steak yerine 1 cm vs gibi makul kalınlıkta kesilmiş antrikot kullanabilir o zaman problem olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 GENCOSMAN said: Çokzel olmuş valla + olarak dolapta saklandiysa et, cikarttiktan hemen sonra pisirmeyin, beklesin disarda et Şu güzel bir ayrıntı. Önceden biraz zeytinyağı ve kırmızı biber karışımında terbiyelenip, 2 saat kadar da oda sıcaklığında kalması gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 ellerine sağlık. bu arada evet, eti kestiğinde o ortadaki kırmızı ufuk çizgisini görebilmek (tu) mmmmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 teşekkürler. bu arada valla ben hala anlamıyorum kırmızı nasıl yiyorsunuz. pişmemiş gibi geliyor bana hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 ee biraz öyle zaten, pişmemiş yani. mesela benim için sulu, yumuşak ve yutması daha sevkli olduğu için et zaten kırmızı yenmesi gereken bir şeymiş gibi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Türk insanı eti kayış olana kadar pişirmese olmuyor... Nedir bu inat anlayamadım senelerdir. Oysaki o et sulu sulu mmmph... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Bu arada tuto süper. Cumartesi deneyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 sonucu da yazarsan sevinirim. bana sanki o 40 ar saniye ve sonrası 1 er dakika az gibi geldi ama günaydındaki adam çok emindi bu tariften o yüzden sürelere dokunmadan yazdım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Valla ne zaman az pişmiş yedirsem arkadaşlara güzel de ne bileyim pişmemiş abi diyolar. Yani tamamen kafada bizim sorunumuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 şeyim şişti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Eti pisiremeyenler cig yiyomus. Adini da az pismis koymuslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 40 ar saniye den(burda yüksek ateş galiba) sonra kısık ateşte 5 dk pişirsek nası olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Yok abi zaten dökme demir tava, eti koymadan açıosun altını yüksekte, 15 20 dkk ısınıo o tava artık kaç dereceye çıkıyorsa, direk o ateşte bastırıyorsun eti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Ama tekrarlıyorum, çok güçlü bir aspiratör yoksa dumanı çekecek, ev yangın yeri gibi olur. Bizde dumandan ölmeyelim diye evin kapısını açtım da kapıcı telaşla bize geldi yangın mı var diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 hmm kıssak da ateşi tam gaz cayır cayır diyosun, yanmıyor mu etler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 yok yanmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 sosun hardalı çok gibi geldi. patates püresi etin üstüne teryağ gibi sürülebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 oranlar zaten göz kararı. istenildiği gibi ayarlanabilir tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 1- iyi et restoranina gidilir 2- siparis verilir 3- afiyet olsun 4- ??? 5- retorana profit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 oh +reppp panpa şimdi gittim tansaş tan aldım biftek ne işlemlerden geçirmem lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GENCOSMAN Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2013 Ayfon said: Eti pisiremeyenler cig yiyomus. Adini da az pismis koymuslar. tam tersi asil nasil pisirecegini bilemeyenler 5. 6. kez geberene kadar pisiriyorlar hayvancagizlari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar