tambjk Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Geçen hafta izmirden arkadaşım gelince gece akalım dedik, eski günlerin hatrına. Taksime üşendik kadıköyün yollarını tuttuk, kadıköye barlar sokağına gittik, kızlı erkekli kalabalık bir grup. Üniv yıllarından beri gece hayattım rock barlardan(haftada 2-3 gün min) club, dans, trance ortamlara kaydı daha çok ve üniv yıllarından beri rock barlara pek sık gitmiyordum. Çok garip duygular ile çıktım dışarıya. Neyse mekana girdik, eğlenmeye çalışıyorum eğlenemiyorum, oynayım desen oynancak müzik değil, hafif sıkılınca insanları gözlemlemeye koyuluyorum. Herkesin surat bir karış, mal bir ifade, kızları kesmeye çalışmalar, dans etme özürlü olup zombie gibi ileri geri salınmalar, yalnızlık kokuyor resmen ortam. İnsanlar sefil çaresiz, işsiz güçsüz resmen, zamana meydan okuyorlar, hala 20 li yaşlarda sanıyorlar kendilerini ve hayatın acı gerçeklerinden saklanıyoralr, kaçıyorlar. Umutsuz hayatlar vs. Muhabbetlere kulak kesiliyeyim diyorum zaten konuşan yok gibi, 3.sınıf bir rock grubunun coverladığı saçma sapan şarkılar ile eğleniyormuş izlenimi vermeye çalışıyorlar ama eğlenemedikleri gözlerinden okunuyor(gözer yalan söylemez), konuşan 3-5 kişi var onlarda kız tavlamaya çalışıyor. Herkes sefil hayatlarını cool takılarak gizlemeye çalışıyor. Mekan canlı müzik yapıyor, ama işin garibi ara verdiklerinde herkes derin bir oh çekiyor, çalan piyasa müzik ile neşelenmeye sohbet etmeye fln başlıyorlar. Hani canlı müziğe gelmiştik :) Derken 3-4 saat zor dayanıyorz ve mekandan kalkmaya karar veriyoruz. Herkes de bir tatminsizlik ama kimse birbirine itiraf edemiyor. Yaşlanmışız biz diyerek konuya giriyorum, herkes eteğindeki taşları dökmeye başlıyor. Genel olarak herkes aşağı yukarı benzer fikirdeymiş öğreniyorum. (Rock müziği çok severim, severek dinlerim, hemen hemen tüm festival ve konserlere katılmaya çalışırım ama kendimi hiçbir zaman rockçı metalci gibi kaplara sokmadım ve karşı çıktım. Yeniliklere açık, çok yönlü olmak gerek.) Kendini rockçı olarak tanımlayan kişilere gelecek olursak gerçekten birçoğu acınacak halde. Olayları şekilcilik tamamen, hayatta birşeylere tutunamayıp orada kendilerine maske takıp, başka bir kişimiş gibi davranıp işin felsefesinden zerre kadar nasiplenmeyip var olabilme, kendilerini kabul ettirebilme çabası veren tipler bir çoğu. Başka müzik türlerini, müzisyenleri, dünya görüşlerini aşağılamalar vs. Kendilerine değişime inanılmaz derecede kapayıp, fikirlerini sabitlemişler. Rock müzik sevmek, elektronik müzik sevmeye nasıl engel olabilir ki.( gerçi ben de eleştirdiğimi yapıyormuş gibi gözüküyorum ama alakası yok :) ) Yabancı dil desen helle mello ve internetten şarkı sözlerini ezberlemekten ibaret. Eğlenme konusuna gelecek olursak da kesinlikle eğlenmesini bilmiyorlar. Yıllar meğer bizi çok değiştirmiş. Geçmişse dönüp baktığımda ne kadar değiştiğime birkez daha tanık oluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 gotik kızları severim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 en sevdiğim komedyen yenimahalleden maykıl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 dayak yemeyi severim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Ayrıca şu an trance-club mekan mı kaldı ki İstanbul'da? Edit; Ne güzeldi J&B techno and dance festival i fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 bu olay her rock'çıyım diyen insanın başına geliyo aydınlandım diye topik açmıyo ama sen yapmışsın sesimiz olmuşsun saol varol iyi ki varsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Yorumumu da yazayım. Ben de rock dinleyen, rock barlara çok giden biri olarak şunu diyebilirim ki böyle genellemeler falan yanlıştır. Ergenlik döneminde falan olur böyle rockçular onlar denk gelmiştir. Ya da vardır bi kaç adam öyle hepsi öyle olacak değil. Bir de neden rockçılar? Club çalan mekana sırf bistroya cüzdan+telefon+araba anahtarı kombosunu koyup yanındaki kıza biri baksa da ortamda ince bir gerginlik olsa erkeklik hormonunu etrafa saçsa diye giden adamlar da var. Keşke onlar da rockçılar gibi olup çok ilgi duymayacakları bir müzik türüne sırf artislik amaçlı ilgi duysalar da bu lavuk adamlar haline gelmeseler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Muzik turunden yasam felsefesi bekleyen bi nesil vardi eskiden... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 şu celeb bi kere beni ankarada bi bara götürdü böyle bildiğin sidik kokuyordu ortalık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kek Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 rockçılar fakir, electro disco clubcılar zengindir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 ne kötü thread http://i54.tinypic.com/35mgtba.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 artık rock &metal dinlemiyom ow yea. huzur trance da , dubstep de diyen kişilerin aydınlanmaları süper. sende o anlattığın elemanlar gibiymişsin işte, hevesin geçmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Ben komple muzik dinlemeyi biraktim. Yanimda sunu bi dinlesene diye sarki acanlari da yumruklayarak bayiltip kaciyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 kek said: rockçılar fakir, electro disco clubcılar zengindir. clubberın yancısı çok pis oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tambjk Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 AtlaraFisildayan said: artık rock &metal dinlemiyom ow yea. huzur trance da , dubstep de diyen kişilerin aydınlanmaları süper. sende o anlattığın elemanlar gibiymişsin işte, hevesin geçmiş. rock metal dinlemiyorum demedim ben, şuan en çok dinlediğim müzik türlerinin başında geliyordur. Emek harcanmış ve kaliteli olan hertürlü müziği dinlerim ben, mesele o değil, mesele insanların kendilerini kalıba hapsetmeleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tambjk Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Black-ice said: Yorumumu da yazayım. Ben de rock dinleyen, rock barlara çok giden biri olarak şunu diyebilirim ki böyle genellemeler falan yanlıştır. Ergenlik döneminde falan olur böyle rockçular onlar denk gelmiştir. Ya da vardır bi kaç adam öyle hepsi öyle olacak değil. Bir de neden rockçılar? Club çalan mekana sırf bistroya cüzdan+telefon+araba anahtarı kombosunu koyup yanındaki kıza biri baksa da ortamda ince bir gerginlik olsa erkeklik hormonunu etrafa saçsa diye giden adamlar da var. Keşke onlar da rockçılar gibi olup çok ilgi duymayacakları bir müzik türüne sırf artislik amaçlı ilgi duysalar da bu lavuk adamlar haline gelmeseler. Genelleme yapmayı bende sevmem, club yada diğer mekanlarda da vardır benzer durumlar fakat rockta biraz daha fazla. Ben genel olarak insanların rockçı metalci clubber tarzı kavramlar ile kendilerini kalıba sokmalarını eleştirdim. Ben bunu zaten kısmen özeleştiri olarak yaptım, o mekanlarda çok fazla zaman geçirdim ve yıllar içerisinde çok yol kattetiğimi düşünüyorum, tekrardan dönüp baktığımda o insanların yerlerinde saydıklarını görmek büyük hayal kırıklığıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Litminov Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Bunlardan bir tanesi de Bodrum'daki Kule Bar.. Küçük bir mekana lcd televizyon koymuşlar oradan klip açıyorlar içeridekiler de el sallıyor. Gerçi rock bara fazla gitmediğimden nasıldır bilemiyorum ama bodrumdaki öyleydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 hangi bar bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 tambjk said: Olayları şekilcilik tamamen, hayatta birşeylere tutunamayıp orada kendilerine maske takıp, başka bir kişimiş gibi davranıp işin felsefesinden zerre kadar nasiplenmeyip var olabilme, kendilerini kabul ettirebilme çabası veren tipler Tanıdık geldi mi şu kimseye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Rock in progresif mevkisinde, hepiniz headbangersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 rock müziği yedirmeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Laorx said: ne kötü thread http://i54.tinypic.com/35mgtba.png Naptı bu koca buldu mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 tarık mengüçle evlenecekmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Xaenin said: tambjk said: Olayları şekilcilik tamamen, hayatta birşeylere tutunamayıp orada kendilerine maske takıp, başka bir kişimiş gibi davranıp işin felsefesinden zerre kadar nasiplenmeyip var olabilme, kendilerini kabul ettirebilme çabası veren tipler Tanıdık geldi mi şu kimseye? evet aynı sen ofofof Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2013 BOOM! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar