Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evlilik sorunsalı

skywalkr

Öne çıkan mesajlar

forgiver said:

skywalkr said:

Çocuğun eğitimi, ev, daha lüks araba, yazlık, yatırım , yurtdışı tatilleri, dünyayı gezme, birikim, bes vs vs. bunlar için tek maaş yeterli olmayacaktır ve hayat standartlarımız çok daha düşük kalacaktır.

annen çalışıyor muydu

Maaşlı bir işi yoktu ama beni okutabilmek için çok çalıştı, börek yaptı okul kantinlerine, zengin turistlere vs.

Diplomamın yarısı annem.
Sosyal ağlarda paylaş

skywalkr said:

forgiver said:

skywalkr said:

Çocuğun eğitimi, ev, daha lüks araba, yazlık, yatırım , yurtdışı tatilleri, dünyayı gezme, birikim, bes vs vs. bunlar için tek maaş yeterli olmayacaktır ve hayat standartlarımız çok daha düşük kalacaktır.

annen çalışıyor muydu

Maaşlı bir işi yoktu ama beni okutabilmek için çok çalıştı, börek yaptı okul kantinlerine, zengin turistlere vs.

Diplomamın yarısı annem.

sorma amacım yetiştirilme tarzından memnun değil misin
benim annem de uni mezunu, az biraz çalışıp bırakmış; onun açısından bilmiyorum ama kendi açımdan hiç bir zararını görmedim, abur cabur alacak param yoktu ama annem vardı yanımda :)
ağlıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Seru said:

onu yapmam bunu yapmam diyorsun, e nasıl çıkacaksın bu işin içinden. giidp anası babasıyla görüş durum bu de, aklını başına alsın kadın anlamadığına göre. sen böyle bir insanla bir ömür boyu vakit geçirmek istiyor muusn bu soruyu sor kendine.

sen zaten bu kadar ters bir insanla nasıl evlendin onu da anlamadım. herhalde yaşın 30+ halk dilince evlilik yaşı olarak tabir eidlen yaşa geldiğin için acele bir evlilik oldu.

Yok 28 yaşındayım.

Kendisiyle konuşarak çözmeyi düşünüyorum. Triplerine çözüm üretmeyi ve son vermesini sağlamayı, hiç dikkate almayınca vazgeçiyor mesela ama olan küs günlerimize oluyor. Nasıl tartışılacağını, küsüleceğini tepki koyulacağını öğrenmesi gerekiyor.

Hobi konusunda ise adım adım, kendisini keşfedecektir mutlaka, denemeden beğenmeme saçma geliyor, denesin biraz, sevmeye çalışsın.

Birde seven insanlarla bir arada bulundukça ve keyif aldıklarını gördükçe o da ortama adapte olmak amaçlı çaba harcayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bence o huyundan dolayı çok pişman olacaksın ilerde, yaşın çok genç daha kendine temiz bir sayfa açabilirsin. Ben sadece kendim senin yerinde olsam ne yapardım onu düşünüyorum. Ben de ayrı anne babanın çocuğuyum ve boşanmaya karşı hiç kötü bir duruşum yok, olmuyorsa olmuyordur. Sana da yazık ona da yazık, olursa çocuğa da yazık. Huzursuz bir ortamda büyüyecek çocuk neticede. Boşanmanın kız arkadaştan ayrılmak gibi olmadığının da farkındayım yani, sadece hiç bir şey benden kıymetli değil düşüncesi olduğu için bende direk döner giderim mutsuz ediyorsa ve beni kullanıyorsa karşımdaki.
Sosyal ağlarda paylaş

skywalkr said:

Pingu said:

kendisine söyledin mi sen bunları

Kısmen bazı konulardaki sıkıntılarımı söyledim fakat bu sertlikte ve gerçekçilikte değil. Yavaş yavaş, hazmetmesi kolay olmaz yoksa.

hepsini konuşman lazım ama sert olmıcaksın tabi dediğin gibi, hatta hiç suçlama havasına da girme bak seviyom seni teheey ama şöyle yapsan daha iyi olcak, şunu yapman pek hoşuma gitmiyor vb vs.
Sosyal ağlarda paylaş

onu şekillendirmeye çalışıyorsun gibime geliyor, anladığım kadarıyla kafanda evlilik yaptığını düşündüğün kişiyle / beklentilerinle, gerçekte evlilik yaptığın insanın tamamen farklı olduğunu yeni yeni anlıyorsun ve doğal olarak beklentilerini karşılayacak çözümler arıyorsun.

birde değişti diyorsun, peki sence bu değişim bir tepki sonucu olabilir mi? evlilik sonrası sende ki olası bir değişikliğe tepki olarak salmış olabilir mi?

bence bunları da bir gözden geçir bütün konuyu ona bağlamadan önce.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

skywalkr said:

Suark said:

peki,
bayramlarda harcadıgın paraları
falan da hesaba katıon mu

Ne gibi bir harcama, tam anlayamadım demek istediğini?

yalnız olmana göre ekstra harcamalar
yol, ekstra aile
fazladan akraba
fazladan yenen yemek.

maddi olarak akı bokunu kurtarmazki

Yok abi, bekarken çok daha savurgandım. Dışarıda yemeler, gezmeler tozmalar, alkole servet yatırmalar, karı kıza yedirilenler vs :)
Sosyal ağlarda paylaş

skywalkr said:

Suark said:

skywalkr said:

Suark said:

peki,
bayramlarda harcadıgın paraları
falan da hesaba katıon mu

Ne gibi bir harcama, tam anlayamadım demek istediğini?

yalnız olmana göre ekstra harcamalar
yol, ekstra aile
fazladan akraba
fazladan yenen yemek.

maddi olarak akı bokunu kurtarmazki

Yok abi, bekarken çok daha savurgandım. Dışarıda yemeler, gezmeler tozmalar, alkole servet yatırmalar, karı kıza yedirilenler vs :)

ah almışsın, çıkmaz o
geçmiş olsun
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

skywalkr said:

forgiver said:

skywalkr said:

annen çalışıyor muydu

Diplomamın yarısı annem.

sorma amacım yetiştirilme tarzından memnun değil misin
benim annem de uni mezunu, az biraz çalışıp bırakmış; onun açısından bilmiyorum ama kendi açımdan hiç bir zararını görmedim, abur cabur alacak param yoktu ama annem vardı yanımda :)
ağlıyorum...

Aksine çok güzel bir ortamda ve imkanlarda( arkadaş, okul, aile, çevre, spor imkanları, tatil deniz kum güneş vs vs) yetiştiğimi düşündüğümden ve istanbulun ne kadar boktan bir yer olduğunu gördüğümden çocukları iyi şartlardayetiştirmenin önemini bildiğimden, gücümün yettiğinin en iyisine sahip olmasını istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...