Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evlilik sorunsalı

skywalkr

Öne çıkan mesajlar

13 senedir evliyim, hic esimle sorun yasamadim kavga dahi etmedik, oyle sansli bir ikiliyiz.

yazdiklarina dayanarak:

BOSANIN..

konusun sorunlari koyun masaya bosanin, bir hayat su anlattigin sekilde cekilmez, ayni sekilde esin buraya yazsa oda buyuk ihtimal senin hakkindaki bir cok seyden rahatsizligini iletecektir.

bosan diyorum yazdiklarina dayanarak, belkide yazdiklarin olandan daha abartilidir, esin okusa amma abartmissin diyedebilir.

sorun evlilikten bosanma degilde bu anlattigin kisi ile nasil evlenmis olman.

ayrica buraya degil profesyonel bir evlilik danismaninada gidebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

şimarmış o

"Mücadele etmesini seviyorum. Mutlu olsa ben herşeye rağmen mutlu olabilecek biriyim. Ayrıca bir dediğini iki etmiyorum, kayınvalidem fln teşekkür üstüne teşekkür ediyor vs." said:

bu kadar sorun yaşayıp hala bir dediğini iki edip kakara kikiri yapıyorsan karşındaki insan bu nasılsa hep cepte moduna giriyor. ve aşağıdakine yol açıyor

"-Beni bir seviyor bir sevmiyor, arası yok, ani parlamalar ve patlamalar yaşıyor, kendini kontrol edemiyor, dur diyemiyor." said:

bu arada yeni evliyseniz başlangıçta bazı adaptasyon süreçleri oluyor, ilk 1-2 seneyi atlatabilirseniz karşılıklı olarak birbirinize daha fazla anlayış göstermeye başlıyorsunuz vs.

çalışma olayında senin için değil kendisi için çalıştığının farkına varmalı. sonuçta çalışmazsa senin eline bakmak durumunda olacağını farketmeli...

bu arada yaşlarınız kaç

Çok doğru, şımarttığımın da farkındayım. Biraz kendim ettim kendim buldum sanırım.

Dediğin gibi adaptayson sürecindeki sancılar olarak görmek istiyorum bunları, daha birkaç ay oldu.

Ben kariyer hedefleri olan ve bunu gerçekleştiren bir eş istiyorum, eşim ise şuan dediğin gibi kendisi için değil benim için çalışıyor, borçlar bitince yapacak çocuğu takılacak evde bütün gün derdinde.

28 yaşındayım.
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Yeni evliyim direneyim vs deme bence yavaştan kendini boşanma fikrine alıştır. Çocuk olayına arkadaşlar değinmiş aman diyeyim dikkat et.

Evlendikten sonra değişen kadından korkacaksın cidden. Benim abimin başından da buna benzer bir şeyler geçti. Ha ancak o evlenmeden önce de sorunluydu ancak kendisi farkına varamamıştı. Daha doğrusu farkına vardığında nişanlılardı ve uzun da bir ilişki geçmişleri olduğundan dolayı evliliği denemeyi istedi. Sonuç olarak 1 ay beraber yaşadılar ve totalde 4 ay evli kaldıktan sonra boşandılar.

Hayat senin abicim hani işte boşanınca o ne yapar filan düşüncelerine kapılırsan işin zor. Yeni evlendiğinize göre yaşınız da genç ve yeniden daha mutlu bir evlilik yapabilme şansınız var. Seni düşünmeyeni sen hiç düşünme derim ben.

Umarım doğru kararı verebilirsin.

Boşanma ihtimaline karşı çocuktan uzak durmaktayım zaten. Yapım itibariyle düşünceli biriyim ve kendimden çok aileleri ve eşimi düşünüyorum boşanma durumunda. Benim açımdan çok fazla değişen bişey olmaz yıllardır tek yaşıyorum zaten, ortamım da var, gezer tozar, kızlarla günümü gün ederim ama değer verdiğim için eşimin düşeceği zor durum da aklımın bir köşesinde. Onun için çok daha zor olacaktır, Türk toplumunun yapısı düşünüldüğünde özellikle.
Sosyal ağlarda paylaş

Mc_Lovin said:

İnsanları, hele ki kadınları, değiştiremezsin. Öyle gelmiş öyle gider. Çevremde gördüğüm evliliklerde kadının erkeği eğittiğini, değiştirdiğini gördüm ama asla bir erkeğin bir kadını değiştirdiğini görmedim. Anca erkek ekonomik gücü elinde bulundurursa susup oturuyor kadınlar. Değiştiklerinden değil, sadece sesini kesiyor. O kadar.

İşin kötü tarafı, çoğu kadın senin hanımın gibi. Pek çoğu hem çalışıp hem annelik yapmak istemiyor içten içe ama günümüzün ekonomik şartları belli olduğundan ve kadınlar da bunu çok iyi bildiğinden hayata karşı eşlerinin yanında mücadele edip evliliklerine ve çocuklarına daha çok para sağlama savaşına onlar da destek veriyor. Unutma ki her kadın kocası ona baksın ister. Bu böyle. Ama işte bazı kadınların idealleri daha ağır basıyor ya da çocuklarına daha fazlasını sağlamak istiyor kadın. Senin burada göz önüne alman gereken şey, eğer hanımın işini bırakırsa ekonomik durumunuz bundan etkilenecek mi? Eğer etkilenecekse ve hanımın da bunu biliyorsa sorumsuzluk ediyor demektir. Seninle evlenirken senin etini budunu biliyordu en nihayetinde.

Evliliğimden mutsuzum, diyorsan, çocuk yapma. Çocuk, mutlu, rayında giden evliliğin bir sonucu olmalı her zaman.

Bence senin hanımın seni reacher, kendisini de settler olarak görüyor.

Çaktırmadan aldatmayı deneyebilirsin. Belki evdeki mutsuzluğunun yükünden kurtulursun böylece. Benim çok arkadaşım var evliliklerinin altıncı yedinci ayından sonra sevgili yapan kendilerine. Bu utanılacak bir şey değil. Yakalanmamaya bakacaksın sadece. Saçma bir tavsiye gibi gelebilir sana bu tabi. Karını çok seviyorsundur falan. Kimse karışamaz tabi.

Ben evli değilim. O yüzden yukarıda yazdığım her şey hayal ürünüdür. Nişanlıyım ben daha.

Saygılar.

Geçen hafta tatilde yüzmeyi öğrettim, denize ayağını sokamayacak derecede korkan biri için çok büyük bir ilerlemeydi. Değişebileceğini gördüm o nedenle ama ben öyle kendime göre şekillendirmek de istemiyorum. Sadece keyif alabileceğimiz ortak noktaları artırmak istiyorum.

Çalışmayan kadınlar ne yazıkki erken yaşta kocakarılığa bağlıyorlar, kendilerini geliştiremedikleri gibi vizyonlarını daraltıyorlar.

O nedenle hep çalışan eş istemişimdir.

Hem ekonomik açıdan da çok büyük getirisi olacaktır.

Aldatmakmasına aldatırsın ama çok birşey değişmeyecektir. Doğruları yapmayı seven biriyim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

13 senedir evliyim, hic esimle sorun yasamadim kavga dahi etmedik, oyle sansli bir ikiliyiz.

yazdiklarina dayanarak:

BOSANIN..

konusun sorunlari koyun masaya bosanin, bir hayat su anlattigin sekilde cekilmez, ayni sekilde esin buraya yazsa oda buyuk ihtimal senin hakkindaki bir cok seyden rahatsizligini iletecektir.

bosan diyorum yazdiklarina dayanarak, belkide yazdiklarin olandan daha abartilidir, esin okusa amma abartmissin diyedebilir.

sorun evlilikten bosanma degilde bu anlattigin kisi ile nasil evlenmis olman.

ayrica buraya degil profesyonel bir evlilik danismaninada gidebilirsiniz.

Daha çok yeni olduğundan arkadaşlarıma fln da bahsetmedim, yarın öbürgün herşey düzelirse anlattıklarımın üzerlerinde etki bırakmasını istemedim.

Olayın sıcaklığıyla abartıp abartmadığımdan emin olamıyorum, 1-2 gün sonra tekrar okuduğumda ortaya çıkacaktır :)
Sosyal ağlarda paylaş

skywalkr said:

blackhavvk said:

slm

Bu uzun woot una karşılık tek bir soru sorucam.Evlenmeden önce tanıma aşamasında başkasınımı tanıdın?

Dediğim gibi, biraz değişti. Tanıdığım ve beğenmediğim özellikleri de vardı fakat çok sorun etmedim, kimse 4x4lük değil nihayetinde.

Slm

Sen tek taraflı bir değişim istemişsin.Bilgisayar toplar gibi kendi arzularını,duygularını ve hobilerini tatmin etmesini istiyorsun.Çift olmak evlilik kurumu kişilerin evlenmeden önceki karakterlerinden sıyrılıp ortak düşünceler ortak hobiler en azından kısmen gerçekleştirmesi ile olur.Yoksa ben böyle böyle hatun istiyorum,haydi bunları yap demek bencillik olur.Eşinin hareketlerinin hepsini benimsemeyebilirsin oda senin hareketlerini benimsemez bu kez sende onun tarafından çekilmez birisi olabilirsin.

Bu noktada bence önce kendini gözden geçir sonrada bu konuda ortak noktada buluşmaya çağır.Boşan diyenleri dikkate alma, yuva yıkmak kolay ayakta tutmak zordur.Bundan sonra kuracağın birliktelikte hoşuna gidecek bir sürü şey bulabilirsin ama belki bu eşinden görmediğin büyük bir yanlış hareketler görebilrsin.Bu kez o şekilde de pişmanlık yaşayabilirsin.

saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

blackhavvk said:

skywalkr said:

blackhavvk said:

slm

Bu uzun woot una karşılık tek bir soru sorucam.Evlenmeden önce tanıma aşamasında başkasınımı tanıdın?

Dediğim gibi, biraz değişti. Tanıdığım ve beğenmediğim özellikleri de vardı fakat çok sorun etmedim, kimse 4x4lük değil nihayetinde.

Slm

Sen tek taraflı bir değişim istemişsin.Bilgisayar toplar gibi kendi arzularını,duygularını ve hobilerini tatmin etmesini istiyorsun.Çift olmak evlilik kurumu kişilerin evlenmeden önceki karakterlerinden sıyrılıp ortak düşünceler ortak hobiler en azından kısmen gerçekleştirmesi ile olur.Yoksa ben böyle böyle hatun istiyorum,haydi bunları yap demek bencillik olur.Eşinin hareketlerinin hepsini benimsemeyebilirsin oda senin hareketlerini benimsemez bu kez sende onun tarafından çekilmez birisi olabilirsin.

Bu noktada bence önce kendini gözden geçir sonrada bu konuda ortak noktada buluşmaya çağır.Boşan diyenleri dikkate alma, yuva yıkmak kolay ayakta tutmak zordur.Bundan sonra kuracağın birliktelikte hoşuna gidecek bir sürü şey bulabilirsin ama belki bu eşinden görmediğin büyük bir yanlış hareketler görebilrsin.Bu kez o şekilde de pişmanlık yaşayabilirsin.

saygılar

bende bu içerikli bir mesaj yazmak istedim ama cümleleri toparlayamadım. bu arkadaşın yazdıklarına katılıyorum, karşındakini olduğu gibi kabullenmeye başlamazsan yandın.
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

Aga sen bu derdini buraya yazicagina karsina alip hissettiklerini anlatsan. Ha kadin zekiyse daha sonra seni haksiz cikarip özür diletirebilir.

Ona da anlatacağım fakat bambaşka noktalara çekmesinden korkuyorum. Dr.House misali konuşup, tartışıp, farklı fikirler yaklaşımlar sonsarsında doğruya ulaşan biriyim kendi açımdan :) Yanlışlarımı görmeyi umuyorum burdaki iyiniyetli ve abzurt yaklaşımlar sonrasında.

Yazdığım 100 cümle arasından gider bir yanlış bulursa benim yazdığım diğer 99 doğrunun onun açısından hiçbir anlamı kalmayacaktır. O konuda gerçekten çok başarılı ve zeki. Bana o yanlışımı kakacak, haksız çıkartmaya çalışacaktır. Ama bu tartışma ve konuşma bizi hiçbir yere götürmeyecek, sorunlar olduğu gibi kalmaya devam edecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

blackhavvk said:

skywalkr said:

blackhavvk said:

slm

Slm

saygılar

Yok dostum, ben hergeçen gün değişen birisiyim, sırf alışveriş yapmasını seviyor diye bugun ne giyseme jüri olabilecek noktaya geldim, beraber çıkıyorum mağaza mağaza geziyorum sırf ona uyum sağlayabilmek, beraber vakit geçirebilmek için.

Magazin dünyasındaki abzürt hertürlü gelişmeye hakimim, kim kiminle nerede neylemiş diye, onunla vakit geçirmeye çalışmak, onun hobilerine ortak olmak niyetiyle.

Gerçekten değişim tek taraflı değil, diyorum şundan hoşlanıyorum de, şu hobim var beraber yapalım de koşa koşa gelirim diye ama kendisi de itiraf ediyor zaten ama eleştirilmekten de hoşlanmadığı için fazla sürmüyor bu diyalog.

Ben onun için değişiyor, yeniliklere kendimi açıyorsam, onunda benim için azcık açmasını bekliyorum sadece. Bir kalıpa sokmak fln aklımın ucundan geçmez, öyle birşeyi de doğru bulmam.

Tüm gün koltukta uzanıp, tv izleyip, yemek ve alışveriş yapma noktasına geldiğinden bahsediyorum, eskiden böyle değil, sürekli gezer tozardık. Daha ileriye gitmemiz gerekirken hiçbirşey yapamama noktasına doğru gidiyoruz.

Eksiklerim varsa bana söyle diyorum, eleştir diyorum, tek kelime etmiyor. Söylese kendimi düzelteceğim halbuki.
Sosyal ağlarda paylaş

skywalkr said:

Kısaca eşimden bahsedecek olursam;
-Çalışıyor fakat çalışmayı sevmiyor, sürekli yorgun, bitkin ve acısını benden çıkartıyor. İlk tanıştığımda idealist, hayalleri olan hırslı, kariyer hedefleyen, çalışkan biriydi fakat evlendikten sonra hepsinden vazgeçti ve tembellikten evde tv karşısında yatma, çocuk doğurup büyütme hayallerine geçti.

şu ne maalesef tüm türk kızlarında olan bir sorun sanırım. bazısı gün yüzüne çıkmıyor bazısı çıkıyor.

çoğunluk zengin koca bulayım yatayım kafasında. en eğitimlisinden eğitimsizine kadar var bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...