Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evlilik sorunsalı

skywalkr

Öne çıkan mesajlar

Savaş ve barışdan.

Çok boktan bir evlilik yapmış olan Tolstoy fikirlerini Prens Andrey in ağzından aktarıyor.

"asla evlenme dostum,bu sana öğüdüm;yapabileceğin her şeyi yapıp bitirmiş olduğun gerçeğiyle yüzleşmeden,seçtiğin kadına duyduğun aşk bitmeden,onu açık seçik görüp tanımadan evlenme.geri dönüşsüz bir hataya düşmüş olursun o zaman.yaşlandığında hiçbir işe yaramaz olduğunda evlen...yoksa içindeki tüm iyilik ve yücelik son bulur.ivır zıvır için çarçur etmiş olursun hepsini." T

Aman evlenmeyin demiyorum sadece zamanlaması ve seçeceğiniz kişiye çok dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Savaş ve barışdan.

Çok boktan bir evlilik yapmış olan Tolstoy fikirlerini Prens Andrey in ağzından aktarıyor.

"asla evlenme dostum,bu sana öğüdüm;yapabileceğin her şeyi yapıp bitirmiş olduğun gerçeğiyle yüzleşmeden,seçtiğin kadına duyduğun aşk bitmeden,onu açık seçik görüp tanımadan evlenme.geri dönüşsüz bir hataya düşmüş olursun o zaman.yaşlandığında hiçbir işe yaramaz olduğunda evlen...yoksa içindeki tüm iyilik ve yücelik son bulur.ivır zıvır için çarçur etmiş olursun hepsini." T

Aman evlenmeyin demiyorum sadece zamanlaması ve seçeceğiniz kişiye çok dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

devamı ise

Kendini bir kadına bağladın mı, prangaya vurulmuş bir kürek mahkumu gibi bütün özgürlüğünü yitirirsin; her şey, umudundan, gücünden ne kalmışsa hepsi, sana yük olmaktan, acı vermekten başka bir şeye yaramaz. Salon dedikoduları, balolar, gösteriş, bayağılık; işte içinden çıkamadığım kısırdöngü. Egoizm, gösteriş, kalın kafalılık, her şeyde bayağılık; kendisi gibi göründüğü zaman kadın işte budur. Sosyetede ona bakarsan, bir şeydir dersin; oysa hiç, hiçbir şey değildir. Evlenme kardeşim, evlenme.
Sosyal ağlarda paylaş

Vidar said:

Law said:

hata yapmaktan korkarak yaşanmaz ya. o mantıkla hiç bir şey yapamazsın hayatta bırak evliliği.

Orası öyle haklısın, zaten ben tolstoy bak ne güzel demiş adam yüzde yüz haklı evlenmeyim demiyorum. Hani kenarda dursun bir emniyet subabı olarak. iyice düşünün, bakdınız olmadı boşanırsınız. Ama ya çocuklarda varsa işin içinde ister istemez onlar içinde bir travma oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Cidden Esh gibi düşünüyorum.

Abi iş durumuna güvenemiyorum nedir ya. Hani tabi ki geçinmek önemli, belli bir standartta yaşamak önemli ama evlenirken bunları düşünmeden mi evleniyorlar?

Garip geliyor bana cidden. Seni seven sana inanan birinin şu an çalışıyor olmana rağmen bu konuda sana güvenmemesi garip smyrnas. Hani güven duymuyorsa neden evleniyor zaten o da muamma.

Güvenmeme kısmı 2 yıldır devam eden evliliğimiz boyunca işsiz kalıpta 4 kere iş değiştirmemden kaynaklanıyor! ancak şöyle bir durum var işte hani yaşadıgım iş durumu gerçekten şanssızlık ! ilk olarak bir mobilya mağazasında müd. yardımcısı olarak çalışıyordum ve işimden çok ama çok memnundum.gel zaman git zaman mağ. müdürü ve onun yardakçısı mini etekli bir çalışan ile problemlerimiz olmaya başladı. Ne yaptıysam yaranamadım,iyi geçinmek için elimden geleni yaptım,her dediklerini yaptım. hem it gibi çalıştım hemde iyi geçinmeye kalktım ama olmadı sonunda ayağım kaydırıldı ve işsiz kaldım.

Bilirsiniz mağazacılık zor iştir bayram seyran,dogru dürüst izin günü yoktur.dolayısıyla seçici olmak durumundaydım boş yere bir işe girmek istemiyordum ancak 6 ay kadar iyi bir iş bulamadım.Bıçak kemiğe dayandığı anda en dandik işleri kabul etme durumuna geldim. yöneticilikten tekrar satış danışmanlıgına düştüm vs. zaten izmir de adam gibi bir iş bulmak baya bir sıkıntıyken ben pozisyon düşüyordum ve bu haldeyken eşimden destek degil hep köstek gelmeye devam ediyordu.Bir erkeğin ruh halini düşünün artık!

Bu tip gir çık işlerden sonra en son çağrı merkezi sektöründe buldum kendi kısa bir iş deneyiminden sonra,daha öncede yöneticilik tecrübem oldugu için merdiven altı bir çağrı merkezine takım lideri olarak geçtim ve çalışıyorum ancak eşim malesef aynı arada derede beni sabahlara kadar uyutmadan kavga ederek işe gönderiyor,İş yerindeki gençler artık anladı "abi genemi kavga?" şeklinde sorular soruyor ve yerin dibine geçiyorsun.

Evet işsizlik evlilikte cidden büyük bir problem Ancak mutlu olmaya engel değil tabiki.Birde herkes mutlu olacak diye bir kural yok!evlendiğin insanın "seninle mutsuzluğada varım" demesi lazım.Malesef çogu kadınımızda evlenmeden önce bunu söylüyor ama evlendikten sonra maddi problem olursa işin rengi değişmeye başlıyor.

Bilmiyorum yeni evli yada evlenecek çiftlere bol şans ve en önemlisi mutlu olmaları için şans diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

smyrnas said:

serjuhan said:

Cidden Esh gibi düşünüyorum.

Abi iş durumuna güvenemiyorum nedir ya. Hani tabi ki geçinmek önemli, belli bir standartta yaşamak önemli ama evlenirken bunları düşünmeden mi evleniyorlar?

Garip geliyor bana cidden. Seni seven sana inanan birinin şu an çalışıyor olmana rağmen bu konuda sana güvenmemesi garip smyrnas. Hani güven duymuyorsa neden evleniyor zaten o da muamma.

Güvenmeme kısmı 2 yıldır devam eden evliliğimiz boyunca işsiz kalıpta 4 kere iş değiştirmemden kaynaklanıyor! ancak şöyle bir durum var işte hani yaşadıgım iş durumu gerçekten şanssızlık ! ilk olarak bir mobilya mağazasında müd. yardımcısı olarak çalışıyordum ve işimden çok ama çok memnundum.gel zaman git zaman mağ. müdürü ve onun yardakçısı mini etekli bir çalışan ile problemlerimiz olmaya başladı. Ne yaptıysam yaranamadım,iyi geçinmek için elimden geleni yaptım,her dediklerini yaptım. hem it gibi çalıştım hemde iyi geçinmeye kalktım ama olmadı sonunda ayağım kaydırıldı ve işsiz kaldım.

Bilirsiniz mağazacılık zor iştir bayram seyran,dogru dürüst izin günü yoktur.dolayısıyla seçici olmak durumundaydım boş yere bir işe girmek istemiyordum ancak 6 ay kadar iyi bir iş bulamadım.Bıçak kemiğe dayandığı anda en dandik işleri kabul etme durumuna geldim. yöneticilikten tekrar satış danışmanlıgına düştüm vs. zaten izmir de adam gibi bir iş bulmak baya bir sıkıntıyken ben pozisyon düşüyordum ve bu haldeyken eşimden destek degil hep köstek gelmeye devam ediyordu.Bir erkeğin ruh halini düşünün artık!

Bu tip gir çık işlerden sonra en son çağrı merkezi sektöründe buldum kendi kısa bir iş deneyiminden sonra,daha öncede yöneticilik tecrübem oldugu için merdiven altı bir çağrı merkezine takım lideri olarak geçtim ve çalışıyorum ancak eşim malesef aynı arada derede beni sabahlara kadar uyutmadan kavga ederek işe gönderiyor,İş yerindeki gençler artık anladı "abi genemi kavga?" şeklinde sorular soruyor ve yerin dibine geçiyorsun.

Evet işsizlik evlilikte cidden büyük bir problem Ancak mutlu olmaya engel değil tabiki.Birde herkes mutlu olacak diye bir kural yok!evlendiğin insanın "seninle mutsuzluğada varım" demesi lazım.Malesef çogu kadınımızda evlenmeden önce bunu söylüyor ama evlendikten sonra maddi problem olursa işin rengi değişmeye başlıyor.

Bilmiyorum yeni evli yada evlenecek çiftlere bol şans ve en önemlisi mutlu olmaları için şans diliyorum.

Bunun sebepi basit günümüz kızları evlenmeden önce rahata alışık oluyorlar hele ki okumuş vs.. ise daha kötü oluyor. en ufak bir zorlukta sıkıntıda vs.. söylenmeye başlıyorlar. Oysaki iş hayatında her an her şey olabilir. Ben de sözlüyken, nişanlıyken bu iş sıkıntılarını çok çektim çok kavgalar oldu. Takmıştı benimki kariyerin olsun işin saglam olsun vs.... kIZLARın kafa biraz garip türkiye gibi bir yerde hele ki özel sektörde erkek çalışması sıkıntılı. Patron kaşını begenmez atar. alttan oynak bir kız gelir hop kapı önüne. Yani her an her şey olabiliyor. Görende bu türk kızlarının sarayda büyüdügünü zanneder. Ben bazen eşime espri ile karışık söylüyorum fransız sarayındamı büyüdün diye.

Anneme bakıyorum, 38 yıllık evliler. yeri gelmiş zorluk çekmişler, yeri gelmiş varlık görmüşler, yeri gelmiş babamın işleri kötü gitmiş ama hep sırt sırta vermişler. Ben evlendikten sonra anladım gidicen köyden fazla okumamış fazla görmemiş kız alıcan kafan rahat olucak :) Mutlumuyum şu an mutlu idim (bunaldım topicindeki olaylara kadar ) şu an gardı düşmüş boksör gibiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

"skywlkrr" said:

-Beni bir seviyor bir sevmiyor, arası yok, ani parlamalar ve patlamalar yaşıyor, kendini kontrol edemiyor, dur diyemiyor.

Şunun aynısını geçenlerde ben yaşadım, yeni tanıştım ve daha çıkma arifesindeyiz aynı anlattığın gibi. 1 sabır, 2 sabır, güzel yerlere gidiyoruz hesaplar bana kitleniyor, gülüyoruz, eğleniyoruz, ayrılınca ani patlamalar, aramaz sormaz tripler, mutsuzluk, garip soğukluk filan.

Sonunda yine sordum, mutsuzum dedi. Ben fazla gelemem öyle şeylere; 'Kusura bakma ama çocuk büyütecek yaşta değilim, kendine iyi bak' dedim, resti çektim. Siz nasıl katlanıyorsunuz hayret gerçekten. (Gerçi hala yazıyor ama çok ta tınn.)

Bu arada şunu söylemeden edemiyeceğim, erkek dediğin biraz ağır olucak höt dedinmi kadın korkmalı yoksa şımarık köpek gibi oluyorlar her geçene kuyruk sallamalar sizi ısırmalar sözünüzü dinlememeler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...