Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tropico 5

Norak

Öne çıkan mesajlar

cok fazla yiyecek sikintisi cekiyorum, eskiden market atardik mahallelere , uretilmeyen cesitleri import ederdi otomatik olarak, simdi 3 cesit yiyeck var adada helelo diyip ayaklaniyorlar. Degistirdikleri mekanikler ruhumu yordu.

Hersey iyi guzel de en cok eski almanac ve overlay i ozluyorum. Ruhumu yordu su hali.
Sosyal ağlarda paylaş

marketlerin servis limiti var artık, bol bol market atmak gerekiyo.
grocery 100 supermarket 300 mü ne limitli.

eğer hammalllar bosaltıyosa ciflikleri hızlı hızlı millet ac kalıyo, aynen bendede trafik sıkısıklığı yüzündedne marketlerde yiyicek gidemedi ada aclıktan kırıldı
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

bende de load ederken patladı bir save. epey buglı sanırım.

benim de patlayan bir save im var boyle.

oncekinin campaigni daha iyiydi sanki. bunda ayni tadi alamiyorum. bir de exploration sevmedim. ayrica kameralarda farklilik mi var, adayi tepeden goremiyorum iyi.

tech ve trade hosuma gitti. ancak farm ve degisen diger dinamikleri sevmedim. bir de hafif bir dumbed down mi var? oyun zorlugu arttirilmis ancak detaylar ve mekanik sadelestirilmis gibi, ki oncekine kiyasla detay eksikligi olan her oyun uzer beni.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende savelerle ilgili en ufak bir sorun çıkmadı.

Bana göre bütün mekanikler zenginleştirilmiş görünüyor. Olayların akmasını sağlayan en büyük etmen fabrikalarda üretimin otomatik yapılıyormuş gibi görünmesi. Önceki oyunda "adamlar fabrikaya hızlı yürümedi o yüzden üretim gemiye yetişmedi" durumu oluyordu. Bunda üretimler daha hızlı ve "sanırım" insanların fabrikaya yürümesiyle alakalı değil. Teamsterlarda hızlı çalışınca sistem daha kolay yürüyor.

Zaten düşünürseniz önceki oyunda bir fabrika kurup importtan hammaddesini alıp işleyip satarak bütün oyunu döndürmek her zaman mümkündü. Bunda ilk dönemde hammaddeden geçinmeye çalışmanın zorunlu olması falan daha geniş düşünmeye itiyor. Turizm zaten ileride açılıyor.

Bunun dışında bütçe ayarlarken insanlara yüksek maaş verince bütçenin hızla aşağı indiğini gözlemleyebiliyorsunuz. Ne yaptıysam karşılığını gördüm ben.

Görevlerde önceki adama dönebilmek şüfer olmuş. Askeri savaş olacak dediğinde askeriyesi güçlü adama geçiyorum. Maden kazacaz dediğinde tonla maden ocağı olan yere geçiyorum.

Bu arada buna yirmi milyon adet dlc gelecek. Tonla bina tab'ı var =D
Sosyal ağlarda paylaş

anayasayı deistiricen,

o tüür seylerin keyfe göre catır catır diestirelememesi iyi olmus, min max olayını dah aiyi dengelemişler, overall daha iyi ama daha tam olmamıs yinede
hoş yine en önde kosan city builder olmus

bütcedenmidir nedir,., her gfactionın kendi karakteri seslendirmesi olmamsı büyük sorun, radyo olmaması ise EN BUYUK sorun
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni teknoloji hayvan çiftlikleri dışarıdan mısır istiyorlar yem olarak, mantıklı olsa da pratikte çok baltalıyorlar kar oranını.
Normal tarlanın 1/4 yer kaplayan yeni teknoloji tarlalar da high school mezunu istiyor.
+office binalarında çalışanlar da high school istiyor.
(modern times ile eklenmişti bunlar tropico 4'e, ikisine de ilkokul yetip artıyordu)
Neticede turizm'in önemi artmış, pas geçince vasıfsız işçi doluyor sonlara doğru.

-Aynı işte çalıştıkça, eğitimle falan artan iş uzmanlığını kaldıran öküze, niye kimse bi dur dememiş ?
-Haritada doğal kaynaklar için overlay koymamışlar, amaç ?
-social security işsizleri kapsamıyor, evleri bedava yapamıyoruz, Kamer genç penultimosu gitmiş bülent arınç penultimosu gelmiş, vay arkadaş...
Bu nası tropico!, bide gerçek komunizm bu değil QQ

Kaldırdıkları bi sürü şeyler varda daha, wot olucak. (Metroyu falan kaç kişinin kullandıgı, tüm ürünlerin fiyat listesi, kaç kişinin tropico doğumlu oldugu falan vs...)

bi sürü dlc çıkarıcaklar büyük olasılık
Ama çok az emekle 9/10 olacakken 7/10 oyun çıkarmışlar, neyse hayırlısı diyelim seri için.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen jewelry muthis cogu acidan, petrole guvendim bi ara ama eskisi gibi bir kar soz konusu degil.

var mi oyle baska karli is, arbitrajla bi turlu guzel kar edemedim o isten vazgecmem uzun surmedi. Astari yuzunden pahaliya geliyor ekstra dock vs derken.

bir de ne yapsam ne etsem dry dock da adam calismiyor komple bos, upgradeleri bastiktan sonra bi faaliyeti var mi dry dock un?
Sosyal ağlarda paylaş

Çelikten iyi para geliyor ama madenin tükenme durumunda import gerekecek.

Bu arada fabrika hammaddeleri için import etme tuşu yok mu? İlla limandan gereken hammaddeleri elle import etmek mi gerekiyor?

Faction sözcüleri olmayınca factionlar sönük olmuş. Şehri genel olarak geliştiriyorum. Hiç şu faction ne istemiş o ne yapmış bakmıyorum. Üzüldüm buna :/
Sosyal ağlarda paylaş

demir + komur > celik
celik + boksit > araba mevzusuna girdikten sonra ilk gelecek 100k yi cok iyi degerlendirmek lazim yoksa ne demir ne boksit dayanmiyor.

adalara devam etmek cok iyi, kendi tanidik evinizle gelismeye devam ediyor gibi oluyor ama oyunlar uzadikca dogal kaynaklar kalmiyor geriye. end game eziyet oluyor resmen.

Ben hassas olmayan bir ekonomi kurmakta cok zorlandim sahsen, almanac da istedigim kadar detayli bi grafik cizemedigi icin nereden kaybettigimi anlayamadan kendimi negatifte buluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...