Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Reaper of Souls / Genel Başlık - 1

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

Aceace said:

Sparkcaster said:

poenin eleştirilcek tek kısmı teknik konular, o da blizzard farkı işte haklarını vermek gerekiyor oyun motorları konusunda gerçekten başarılılar bence.

Abi tabii ki başarılılar. Başarısız olmak gibi bir lüksleri yok. Blizzard'tan bahsediyoruz. İnsanların kabullenemediği blizzardın nerden nereye geldiği. WoW'a, SCBW'ye, W3'e, Diablo serisine yaklaşabilen bir oyun var mı? Hani insanlara sen en mükemmelini düzenli olarak verirsen insanlar alışacak tabii.

D3'te de gameplay olayını hakkatten mükemmele çok yakın sundular.
Oyun ne zaman kimde daha fazla "Weapon DPS, AS, CC, CD, main stat" olacak şeysinden çıkarsa o zaman en büyük adım atılmış olacak. Söylenenler tamam umut verici. Ama d3 çıkmadan önce de zibilyon tane umut verici şey söylememişler miydi? Şunu kesinlikle kabul etmiyorum mesela
"Oyun çıktıktan sonra patchlerle çok güzel geliştirmeler yapıldı."

Hadi canım. Ne eklendi?
D3 : Paragon level, MP, Überler, Crafting, Brawling, Town'da Cain'in kitabına identify ettirmece
D2 LoD: 100 level, PlayersX, Überler, Crafting, World PvP, Town'da kendisine bizzat Identfy ettirmece, Rünler, Sinerji sistemi, charmlar, Jewellar.. Daha da fazlası vardır da bi anda aklıma sadece bunlar geldi.

E bunların hepsi zaten LoD'ta vardı. Yani blizzard bir önceki oyunun expansionunda olan özellikleri getirdi. Aman tanrım ne büyük yenilikler... Bite me! D2 çıktığında kötüymüş. LoD düzeltmiş. 10 küsür yılda bir firma kendi yaptığı oyunun gerisine gidiyorsa eleştirilmeyi hakediyor demektir.

Blizzard'ın D3'te yaptığı 2 tane doğru şey var.
1. Saçma sapan TPTPTPTPTP şeklinde yapılan runların sonu geldi
2. Oyun nispeten zorlaştırıldı. Ki onu da yanlış yaptılar aslında. 1.03 öncesi oyunun zorluğu item checkten ibaret idi. Sonrasında biraz düzeldi. Sonra kolaylaştıralım derken cılkını çıkarttılar.

Hani bize sözünü verdikleri 62881651776 farklı skill build? Her classın 1 ya da 2 tane farklı buildi var. Oynanışı değiştirmeyen minörden de minör rüne farklılıkları var. Hepsi bu. Başka bir şey denemeye kalkarsanız farmınız çok çok ciddi anlamda yavaşlıyor. Ha d2 ile karşılaştırma gelecek şimdi biliyorum.
"Ama d2'de de zaten çok kısıtlı buildler vardı."
Evet kısıtlıydı. Ancak Fighter sorceress ile Naj Seti kullanarak yavaş olsa dahi farm yapabiliyordum. Neden? Çünkü D2 AH'ye odaklı yapılmamıştı. Bu nedenle düşen sallıyorum 2 tane immortal Weaponu arasındaki fark ciddi anlamda minimal idi. Ve bu minimallik sayesinde yavaş farmım gözüme batmıyordu.

AH'yi oyundan direk kaldırma imkanı yok blizzard'ın. Çünkü oyun BAŞTAN SONA AH hesaplanarak yapılmış durumda. 2 Skorn'dan birisi yüzlerce dolar ederken öteki 1 paket malbuş etmiyor. Blizzard oyunun ilk itemizationunu hazırlarken randomluğun dibine vurmak zorundaydı. Yoksa Ah çalışmayacaktı. AH'yi çalışır hale sokabilmek için oyunun bütün zevkinin içine ettiler.

Bakın ekonominin içine göz göreee göre eden fakat blizzardın engelleyemediği (!) botları saymadım.

Ha expansionu alır mıyım? Ben kesinlikle almayacağım. Ama kız arkadaşım para kazanmak için almak isteyebilir. (D3ten kazandığı parayla araba satın alan arkadaşımı çooook feci kıskanmıştı.) O da büyük ihtimalle bot satın alma yolunu seçecek. Öteki türlü işi zor

Çok feci WoT olmuş lan bu.

> ben değil kız arkadaşım oynayacak onun için alıcam ekolü
> rmah ile "arkadaş"ın donald trump olması ekolü

hacı no offense ama tutamadım kendimi ahahah
Sosyal ağlarda paylaş

said:

poe niye oynamiyor kimse ?

devamli poe de poe ama kimse 2 haftadan sonra elini surmedi surmuyor surmeyecek..

hayir iyi oyun oynanmiyorsa nasil bir iliski bu anlamadim.

cogu kisi high level bile gormeden birakti sildi oyunu bir bindildak ve bir iki kisi haric.

abicim kusura bakma da

PATİCİKDE KİMSE OYNAMIYOR O ZAMAN PATLAK GGWPNORMK

SADECE 2 HAFTA HYPE YAPTI OMGZLOLOL (röh demek istiyorum)

DİABLO3 GİBİ BANDWAGON EFFECT OLMADI O ZAMAN PATLAK BU AGA

inb4 arguments m8

summon
axedice said:

-------
-------

said:
oynanmiyor olmasi kotu oyun oldugunu gostermiyorsa eger kotu olan ve oynanan oyunu tercih etmeliyiz sanki.

http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2013/01/no-like.gif
Sosyal ağlarda paylaş

Tori said:

Aceace said:

Sparkcaster said:

poenin eleştirilcek tek kısmı teknik konular, o da blizzard farkı işte haklarını vermek gerekiyor oyun motorları konusunda gerçekten başarılılar bence.

Abi tabii ki başarılılar. Başarısız olmak gibi bir lüksleri yok. Blizzard'tan bahsediyoruz. İnsanların kabullenemediği blizzardın nerden nereye geldiği. WoW'a, SCBW'ye, W3'e, Diablo serisine yaklaşabilen bir oyun var mı? Hani insanlara sen en mükemmelini düzenli olarak verirsen insanlar alışacak tabii.

D3'te de gameplay olayını hakkatten mükemmele çok yakın sundular.
Oyun ne zaman kimde daha fazla "Weapon DPS, AS, CC, CD, main stat" olacak şeysinden çıkarsa o zaman en büyük adım atılmış olacak. Söylenenler tamam umut verici. Ama d3 çıkmadan önce de zibilyon tane umut verici şey söylememişler miydi? Şunu kesinlikle kabul etmiyorum mesela
"Oyun çıktıktan sonra patchlerle çok güzel geliştirmeler yapıldı."

Hadi canım. Ne eklendi?
D3 : Paragon level, MP, Überler, Crafting, Brawling, Town'da Cain'in kitabına identify ettirmece
D2 LoD: 100 level, PlayersX, Überler, Crafting, World PvP, Town'da kendisine bizzat Identfy ettirmece, Rünler, Sinerji sistemi, charmlar, Jewellar.. Daha da fazlası vardır da bi anda aklıma sadece bunlar geldi.

E bunların hepsi zaten LoD'ta vardı. Yani blizzard bir önceki oyunun expansionunda olan özellikleri getirdi. Aman tanrım ne büyük yenilikler... Bite me! D2 çıktığında kötüymüş. LoD düzeltmiş. 10 küsür yılda bir firma kendi yaptığı oyunun gerisine gidiyorsa eleştirilmeyi hakediyor demektir.

Blizzard'ın D3'te yaptığı 2 tane doğru şey var.
1. Saçma sapan TPTPTPTPTP şeklinde yapılan runların sonu geldi
2. Oyun nispeten zorlaştırıldı. Ki onu da yanlış yaptılar aslında. 1.03 öncesi oyunun zorluğu item checkten ibaret idi. Sonrasında biraz düzeldi. Sonra kolaylaştıralım derken cılkını çıkarttılar.

Hani bize sözünü verdikleri 62881651776 farklı skill build? Her classın 1 ya da 2 tane farklı buildi var. Oynanışı değiştirmeyen minörden de minör rüne farklılıkları var. Hepsi bu. Başka bir şey denemeye kalkarsanız farmınız çok çok ciddi anlamda yavaşlıyor. Ha d2 ile karşılaştırma gelecek şimdi biliyorum.
"Ama d2'de de zaten çok kısıtlı buildler vardı."
Evet kısıtlıydı. Ancak Fighter sorceress ile Naj Seti kullanarak yavaş olsa dahi farm yapabiliyordum. Neden? Çünkü D2 AH'ye odaklı yapılmamıştı. Bu nedenle düşen sallıyorum 2 tane immortal Weaponu arasındaki fark ciddi anlamda minimal idi. Ve bu minimallik sayesinde yavaş farmım gözüme batmıyordu.

AH'yi oyundan direk kaldırma imkanı yok blizzard'ın. Çünkü oyun BAŞTAN SONA AH hesaplanarak yapılmış durumda. 2 Skorn'dan birisi yüzlerce dolar ederken öteki 1 paket malbuş etmiyor. Blizzard oyunun ilk itemizationunu hazırlarken randomluğun dibine vurmak zorundaydı. Yoksa Ah çalışmayacaktı. AH'yi çalışır hale sokabilmek için oyunun bütün zevkinin içine ettiler.

Bakın ekonominin içine göz göreee göre eden fakat blizzardın engelleyemediği (!) botları saymadım.

Ha expansionu alır mıyım? Ben kesinlikle almayacağım. Ama kız arkadaşım para kazanmak için almak isteyebilir. (D3ten kazandığı parayla araba satın alan arkadaşımı çooook feci kıskanmıştı.) O da büyük ihtimalle bot satın alma yolunu seçecek. Öteki türlü işi zor

Çok feci WoT olmuş lan bu.

> ben değil kız arkadaşım oynayacak onun için alıcam ekolü
> rmah ile "arkadaş"ın donald trump olması ekolü

hacı no offense ama tutamadım kendimi ahahah

>Ben almıcam. Kendisi istiyosa alır. Ben vermem d3'e para mara.
>Rmah ile arkadaşım trump olmadı ama hakkatten dandik mandik ama araba aldı işte. Ben hala toplu taşımaya mahkumum.

yok canım önemli değil. Keşke ilk günden şeettirseydim. İçimde kaldı lan. Kınayt mınaytda oynamadım. Nası bi duygu merak ediyom.
Sosyal ağlarda paylaş

ya oyun guzel aslında
yani atmosferi "iyi". eğer o saçma sapan diyaloglar olmasa atmosferi "muhteşem" olacaktı.

mekan çeşitliliği az ama mekanlar güzel.
act 2 sıkıcı.

d2 de,
benim için act 1 sıkıcı, act2 çok güzel ( girişi ). act 3 bezdirici, act 4 güzel ve act 5 muhteşemdi.

d3 de,
act 1 çok güzel, o havayı çok çok iyi veriyor. skeleton kingin zindanları süper felan.

act 2 çok gereksiz, çok kötü çok sıkıcı.

act 3 güzel, savaş havasını verio tam, o kaos var yani.
act 4 eh işte. ama yeterli.

belki yeni act çok daha iyi olur ama almaya değer mi bilemiyorum.

4-5 levelda bir ben komple build değiştirip oynuyorum, bu açıdan çok güzel oyun. item mitem zkimde deil.
genelde multi oynuorm daha zevkli geçio
Sosyal ağlarda paylaş

ben beğeniyorum,
hele ki bişiler yaptığın zaman sağın solun dökülmesi gerçekten de "devastatingmişim be abi" hissi veriyor.

öte yandan blizzin sc de de, wow dada becerdiği çok iyi bişi var, açtığın karakteri, o gibi oynuosun.

barbar hakkaten barbar gibi, bunu hissediosun. DH hakkaten DH gibi.
büyüler ve hep ona göre ayarlanmış ve süper bişi bu
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

poe niye oynamiyor kimse ?

Paticik olarak bırakınca bütün dünya bırakmış sayıldı

said:
devamli poe de poe ama kimse 2 haftadan sonra elini surmedi surmuyor surmeyecek..
Almanlar yenilinc..

said:
oynanmiyor olmasi kotu oyun oldugunu gostermiyorsa eger kotu olan ve oynanan oyunu tercih etmeliyiz sanki.

Dünyanın en çok oynanan, yani en iyi oyunu için tıklayın (çığlık atan milyonlar yanılıyor olamaz)

http://fs01.androidpit.info/ass/x23/10516123-1371134295940.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

abi oynanabilirligi cok kotu geldi bana poe nin. sevemedim savasi vs. odun gibi animasyonlar vs.

hepimiz ayni oyundan ayni sekilde keyif alacak degiliz ki..

candy crush da cok guzel bence kendi turunde.

d3 de bence cok daha keyifli bir oyun poeden.

bindildak icin poe benim icin d3, expansionuda alacagim hic kasmadan sakince :D

gerisi teferruat :P

edit axedice : d3 e bok atinca 12 milyon satilmis olmasi ve patice oynanmiyor olusu oyunu hic etti degilmi:D

oyun expansion ve konsollarla beraber herhalde 20-30 milyon satar. en az da 2-3 milyon kisi oynar, poe bu rakamlara hic bir zaman ulasamayacak ama .... lami cimi topu suyu
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

benim saygım sonsuz d3 den zevk alana zorla poe sevdirecek halimiz yok. çeşitlilik olmazsa olmaz zaten.

benimde. abi zaten kisisel keyif isi oyunlar kim ne dese bos yani. oyle su iyi bu daha iyi, herkesin oyundan aldigi keyif bambaska.

oynayalim deneyelim hepsini iste.

herhalde closed betasi ve sonrasi ile poe yi gene en uzun sure oynayan veya oynamaya calisanlardan biride gene benimdir. closed beta zamaninda bagis yapmistim oyuna kimse tinlamazken :D ama olmadi iste benim adima.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...