Joker Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 http://i.radikal.com.tr/480x325/2013/08/10/fft64_mf1588269.Jpeg "İspanya'nın ekonomik krizden çıkışının bir sembolü" olması amacıyla inşasına başlanan InTempo Kuleleri'nin 200 metre yüksekliğindeki, 47 katının tamamlanmasına birkaç ay kala "asansör yapmanın unutulduğu" ortaya çıktı. El Pais gazetesinin haberine göre gökdelenin orjinal projesinin 20 katlı olduğu ancak daha sonra müteahhitlerin "hızlarını alamayarak" 27 kat daha inşa ettiği anlaşıldı. Dolayısıyla ilk 20 katın planında asansör var ancak onun üzerindeki katlarda sadece merdiven bulunuyor. Şimdi 20'nci kattan yukarıda asansör olmadığı gibi asansör yapacak yer de yok. SKANDALLAR PEŞ PEŞE Ancak bu InTempo Kuleleri projesindeki ilk skandal değil. İspanya'da 1990'ların sonu 2000'lerin başında emlak balonu döneminde planlanan gökdelenin açılışı ilk önce 2009 yılı olarak planlanmıştı. Ancak resesyon nedeniyle proje bugünlere kadar sarktı. İnşaatta çalışan işçilere 2010 yılında dört ay boyunca maaşları ödenmedi. Dahası ilk 23 katın inşaatı tamamlanana kadar bir servis asansörü de bulunmadığı için işçiler bu kadar katı yürüyerek inip çıkmak zorunda kaldı. Servis asansörünün varlığı yokluğundan da beter sonuçlara neden oldu: Temmuz 2011'de çöken asansör 13 işçinin yaralanmasına neden oldu. Ama maliyetleri düşürmek için bölge araç trafiğine kapatılmadığından ambulanslar olay yerine gelemedi. Son olarak birkaç hafta önce bir grup mühendisin projeden istifa etmesiyle kamuoyundaki tepki daha da büyüdü. İki gökdeleni birbirine bağlayan ve havuzlar ile bahçelerden oluşan son sekiz kat şu an yarım kalmış durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 projeyi bize yollasınlar, padişahımız hemen yapar havuzda varmış hem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Sikko sikko binalar ile ekonomik gövde gösterisi mi olur ya. Tarihe bakıyosun eşsiz güzellikte ama bi o kadar da sade yapılar bırakmışlar. Modern mimarinin tek bildiği kat çıkmak. 150 yıl sonra "ne skimsonik binalar bırakmış eskiler" diyecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 modern mimari köprüler dışında bok gibi hakkaten de sonuçta en ufak alandan en büyük iç alana sahip binayı çıkartmaya çalışıyorsun, güzel olması zor biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Bizden daha beteri de varmış. Yaşasın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 SeaGle said: Tarihe bakıyosun eşsiz güzellikte ama bi o kadar da sade yapılar bırakmışlar. Modern mimarinin tek bildiği kat çıkmak. 150 yıl sonra "ne skimsonik binalar bırakmış eskiler" diyecekler. tarihte böyle bina yapabilseler, imparatorlar, krallar sidik yarıştıracak diye neler yaparlardı aklın şaşar. çelik konstrüksiyon ya da betonarme bir binanın ekonomik ömrü 150 sene yok, ne ayaksın oılm sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 adamlar piramit, daha ne yapsınlar. dünyanın her yerinde piramit var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 bu ne lan sadgsahdj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KehKeh Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 ağaoğlu girsin devreye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Joker said: İspanya'da 1990'ların sonu 2000'lerin başında emlak balonu döneminde planlanan gökdelenin açılışı ilk önce 2009 yılı olarak planlanmıştı. Ancak resesyon nedeniyle proje bugünlere kadar sarktı. Hızlı tren de 2005'e planlanmıştı sözde, Ankara-İstanbul 2buçuk saat olacaktı. Ha bir de hızlı tren fikrinden önceki dahiyane fikri var katillerin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 yaparlar asansoru siz rahat olun kicnizda donunuz yok ispanyadaki gokdelenin asansoru mu gerdi sizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 huun said: SeaGle said: Tarihe bakıyosun eşsiz güzellikte ama bi o kadar da sade yapılar bırakmışlar. Modern mimarinin tek bildiği kat çıkmak. 150 yıl sonra "ne skimsonik binalar bırakmış eskiler" diyecekler. tarihte böyle bina yapabilseler, imparatorlar, krallar sidik yarıştıracak diye neler yaparlardı aklın şaşar. çelik konstrüksiyon ya da betonarme bir binanın ekonomik ömrü 150 sene yok, ne ayaksın oılm sen? modern mimari zaten basitlik ve sadelik üstüne kurulu. süs ve şatafat "yoz" olarak değerlendirildiği için, geometrik ve işlevsel yapılar yapılıyor. günümüze kadar postmodern yapılar vs. bin tane değişim oluyor ama ilk çıkış noktası orası. şu an güncel mimari yerine modern mimari olarak kullanıyoruz tabirini kullanıyoruz genelde, kafa karıştırıyor. bu arada o tarihteki yapıların çoğu sade değil, genelde hep ince işçilik, kıvrımlar, fresklerle süslü; doğu'da ise mesela özellikle osmanlı'da camiler daha sade, şu an yapılan restorasyonlar mesela çok "arabesk". osmanlı'yı öyle hayal ettikleri için oluyor ama kendi tarihlerine batının gözüyle ve çok oryantalist baktıkları için bizimkiler yalan yanlış iş yapıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 sen mimariden anliyorsan ben de mimar sinan'im dirildim geldim o derece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 mahallendeki kahveye gidersen prim yapar bu söylediklerin belki ama bana işlemez. karşı argüman üretebiliyorsan tartışalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 bıyığın üstteki yorumu doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Biyik said: mahallendeki kahveye gidersen prim yapar bu söylediklerin belki ama bana işlemez. karşı argüman üretebiliyorsan tartışalım. her boş konusana karsi arguman sunmaya calissaydim kahvede o caylari ütmeye vaktim kalmazdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 kimin ne söylediği gayet açık. ben karşı argüman üret söylediğime diyorum. tek söylediğin: boş konuşuyorsun. dolusunu söyle de tartışalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 •¥•¥• al bunla tartis sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Fistan'la tartışabileceğini mi düşünüyorsun sen hala? He diyip geçicen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 ne biliyim, anlıyo herhalde mimariden dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 sen anliyorsan ben mimar sinan'im dedim ya kardesim anlamiyor musun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 kaynak yok mu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Anelor said: kaynak yok mu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Pingu said: Fistan'la tartışabileceğini mi düşünüyorsun sen hala? He diyip geçicen anladım. gerçekten kelimelerle dans ediyor. zehir gibi mübarek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2013 Fistan said: yaparlar asansoru siz rahat olun kicnizda donunuz yok ispanyadaki gokdelenin asansoru mu gerdi sizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar