Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yemek yemenin hayatınızdaki yeri...


AtlaraFisildayan

Öne çıkan mesajlar

miyaw33 said:

Geçen bayramda 3 günde antep, Hatay, iskenderun, marasi gezdik sadece yemek turizmi için. Güzel bir yemek için 300-400km yaparim


Aynisini ben de yaptim 3 sene once.

Olm vaktiniz varken yapin bunu.

Ben antep hatay mersin adana yapmistim.

Antep cok imba, hatay mutfagi da ayri bir sacma sapan guzel.

cok canim cekti amk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hatay mutfağı acıdır ama doymazsınız sürekli bir yemek yeme hissiyatı verir. İçli köfteden, tepside ete kadar çok iyi bir mutfağı var. Zaten dişi eti yemiyorlar. (İnançlarına göre doğurdan özelliği olan hayvanları kesmiyorlar.) Üstüne bi de künefe yedin mi tadından yenmez oluyor. Hataya gideceklere Harbiyeyi öneririm. Şelale ve suyun içinde masalar. Ferahlık ve doğa güzelliği. Neyse ki 7-17 Ağustos aylarında Hataydayım. Bol bol fotoğraf koyacağım bu başlığa canınız çeksin :D

Yemek zevk işi abi bence, doymak istiyorsan bi ekmek al ye aynı şey. Damak tadı var diye bir şey var. Bir yemeğe oturup 2-3 saat başından kalkmadığım günler geldi aklıma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Harbiye biraz turist mekanı ama yemekleri fena değil.

Ben de spor yüzünden yediğime dikkat edeyim diyorum ama mersinde yaşayınca küşnemesiz tantunisiz geçmiyor hayat. Genelde yemeğin en iyisine gitmeye çalışırım, çarşıda pazarda rasgele ufak dükkanlara girip mekan keşfederim falan. Hatta evde buzluğa atacağım tavuğu eti hazırlarken bile 1 saat sosuyla uğraşıyorum. Yerken keyif almak lazım ya tatsız çekilmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş


khazadum said:

Fin said:

yoo dişi yiyoruz
ayrıca harbiye kötü.


yapma abi gözünü seveyim :)



böyle bir ortamda yemek yemenin neresi kötü. Ferah ferah. Hemde alkol konusunda Türkiye'de baskının olmadığı tek yer diyebilirim gönül rahatlığıyla Hatay için.



cuisine olarka kötü ya şelale ve su ile biraz overrated vedat milör'ün hatay / iskenderun videosunu bulun imkanınız varsa hatta gidin o pasajda yiyin.her yerde çok rahat denize karşı ucuza yemey yiyebilirsiniz abi orda öyle fantastik şelale olaylarına gireceksenizde kasaptan mangallık bişiler hazırlatın yada kağıt kebabı yaptırın on mangalde cidden kötü yani o harbiye kebabçıları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AtlaraFisildayan said:

antepe sırf tatlı ve lahmacun için gidesim var. sabah 9 da başlıycan abi 12 gibi dönücen ankaraya paketlerle, ya da urfaya geçicen ordan.


Lahmacun mainstream.

Sabah eski carsidaki katmerci zekeriya ya gidip yarim porsiyon katmer yiyosun ( sakin kisi basi 1 porsiyon soyliyim demeyin, gulen gozlerle bakiyolar sonra)

Sonra caycida 40 dakika oturup fistigi ve tereyagini hazmediyosun, boyle sanki kafan dumanli gibi oluyo yedikten sonra yarim saat.

Sonra oglene dogru Halil ustaya gidip bi porsiyon simit kebabi uzerine kusneme yiyoruz.

Aksam 4-5 gibi baklava yemek lazim. Ben mekanin ferahligi icin kocak i secin derim. Cay yanina karisik baklava tabagi yiyosunuz. Kesmiyo bi tane daha yiyosunuz.

Sonra aksam icin en populer yere imam cagdasa gidip lahmacun yiyin ve uzerine klasik baklavayi yiyip gunu sex yapmadan bitirmeyin. Bi anda peter north oldugunuzu farkediyosunuz antepte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Antep e gidecekseniz sabah saat en gec 7:30 da beyran corbasiyla basliycaksin. 10 a doğru katmer yiyeceksin ve sonra Bakırcılar çarşısı vs dolasacaksin, tahmis kahvesinde soluklanacaksin, öğlen yemeğini imam çağdaşta yiyeceksin, yanında mutlaka lahmacun istiyceksin. Sonra aksama kadar dolaşıp koçak Baklava da sıcak baklava yiyeceksin. Aksam yemeğini bol mezeli, içli köfteli bir mekanda yiyeceksin mumkunse ana yemek isteme, memeler çorbalar vs yeter(aksam mekanın ismini unuttum). Yemekten sonra ver elini maraş diyeceksin (3 günü dolu dolu geçirmek icin) ikinci gün öğleden önce maraş, öğleden sonra ve akşam iskenderun olmalı.
Kafadan 3 kg alıyorsun bu hızla devam edince 3 günde
*bol mezeli
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zeki inali not aldım,bayram sonrası ilk iş uğrarim. İskenderun’da petek Pastanesi, arsuz yolunda balik(içinde değil gelmeden baya önce sahilde bir restoranda), belende tava. İsim hatırlamıyorum buralarda, bildiğiniz daha güzel yerler varsa yazın,cok memnun kalırım.
İskenderun’da vedat milorun önerdiği kucukkervansaray restorantı falan denedim ama beğenmedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nasil ayarlayamiyolar serbetini ya? Benim yedigim baklava kuru olmamasina karsin servetli falan degildi.

Ben ferahlik ve luks acisindan kocak merkezde yiyin dedim. Zeki inal kapaliydi gittigimde sanirim oglene kadar calisiyo.

Herneyse (: antep guzel ve evet yemegin iyisini yiyen adam sismanlamaz, katiliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İskenderun'da bir tek homecake diye bir yer var. Hatta Hatay'da bir tek orası var. Onun dışında orjinal bir şey yiyebileceğin bir yer yok. Antakya da dahil buna. Fiyatı tuzludur, ama her kuruşuna değer. Adamlar da biliyorlar.

Petek'in de bir tek belediyenin oradaki yerindeki künefesi iyidir. Onun dışındaki yerleri rakipsizlikten kazanıyorlar. Zira Teras'tır bilmem nedir, bunların hepsi sırf rakibi olmadığı için kazanıyor.

Arsuz yolunda Beyaz Saray var balık için ama adamlarda balık kültürü yok ki. Yani orada balık yemiş olmak için balık yersin. Sana farklı bir şey sunmaz. Hatta meze yapmayı da bilmezler.

Harbiye'de "şellale"nin içine kurulu masalarda tavuk yersin ama ambiansı orjinaldir en fazla. Tavuğu bildiğin tavuk. Hatta pek de lezzetli olduğu söylenemez.

Kısacası Hatay gitmeye değecek bir yer değil. Homecake de Petek de İstanbul'a koli koli yolluyor her gün.

Zeki İnal da yolluyor bu arada İstanbul'a.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...