Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Low light / gece fotoğraf çekimi için cep telefonu


Warhero

Öne çıkan mesajlar

Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z, HTC One, Apple iPhone 5 seviyesinde telefonlardan bir tanesini almak istiyorum. Işığın az olduğu yerlerde daha az karlı, daha net fotoğraf ve video çekimi yapsın. HTC One'ın UltraPixel kamerası sayesinde iPhone 5 ve S4'ten daha iyi kalitede video çekimi yaptığı ve karanlık ortamlarda daha net görüntü verdiğini duydum. Ama bazı kamera testlerinde de HTC One en sonda yer alıyor. Ne önerirsiniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Lumia'yı inceledim ama Windows Phone 8'i sevemedim. Ya Android olcak ya da iOS. Samsung Galaxy S4 Zoom'a baktım, merceği büyük olduğundan gece çekimleri için çok uygun, ama direk ultra compact kamera yapmışlar. Telefon olarak kullanmaya müsait değil.
Apple'ın iPhone 5s'inde daha büyük sensör kullanmışlar, ışığa daha duyarlıymış. http://www.apple.com/iphone-5s/camera/ Bu kameranın gece çekimi nasıl olur merak ediyorum. Benzeri android cihazlarla kıyaslamalı gece çekim testine rastlarsanız, link verirseniz sevininir. Ona göre alıcağım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
http://www.redmondpie.com/iphone-5s-vs-lumia-1020-low-light-camera-comparison-photos/
http://gizmodo.com/iphone-5s-camera-battle-a-stand-up-camera-that-doesnt-1357856416
Testlere göre Lumia'nın kamerası daha iyi gözüküyor. Lumia 1020 kullananlar telefonlarından memnunlar mı? iPhone 5s'ye göre kaba ve hantalmış gibi geliyor sanki bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
Bir türlü karar veremedim, aklımda iPhone 5s ve Lumia 1020 var. Lumia fotoğrafta keskinlik, renk ve karanlıkta çekim yönünde çok daha iyi gözüküyor. iPhone videoda çok daha başarılı, karanlık çekimlerde Lumia'dan daha temiz görüntülere sahip. Fotoğraf/video ağırlıklı kullanacağımdan Lumia düşünüyordum, ama çektiği videoların kesik kesik olduğunu, havada yırtılma gibi bir sallantıya sahip olduğunu gördüm. iPhone'da bu yok ve çok daha akıcı video çekiyor, 120fps modu da çok hoşuma gitti.

iPhone 5s veya Lumia 1020 kullananlar varsa danışmak istiyorum, az ışıklı veya gece fotoğraf ve video çekimleri hakkında ne düşünüyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5S o kadar da iyi değil gece çekimi konusunda. Ha hiç yoktan iyi. Ama bence ortaya bakılası bir fotoğraf çıkmıyor. İlla cep telefonu tarzı bir cihazla çekicem dersen Sony QX100 öneririm, pozlama falan ayarlayabildiğn için gündüz gibi çekebiliyorsun gerekirse.

http://www.sony.co.uk/hub/lens-style-camera

Bende var, epey memnunum, ama telefonun yanında taşıdığın bi zımbırtı olduğu için yine telefon kadar şipşak bi çözüm değil.

Lumia da tamam iyi hoş da WP8 hayatta kullanmam sırf iyi foto çekiyor diye. Seni QX100 paklar ki Türkiye'de yok. Good luck.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...