Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FortiGuard

Wolas

Öne çıkan mesajlar

hayır masa üstü. öküz gibi araştırıyorum sabah 9 dan beri işi gücü bıraktım :) umurumda değil kafamı nasıl boşaltıcam ben bişi okumazsam. acaba başka bilgisayara bağlansamda onun netini kullanabilirmiyim hımm teamviwerıda yasaklamışmıdır acaba :D deniycem şimdi
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
Aynı program bizim şirkette de var.FortiClient bilmemne ismi.
Hiçbir video stream, içinde game kelimesi geçen hiçbir site , Microsoft harici bir siteden dl yapılmıyor vs.

Privateinternetaccess dan vpn aldım çaktırmadan onla takılıyorum.
Gerçi biraz sakat bu Vpn olayı.Şirket direk yaptırım uygulayabiliyor.Bir de kanun var bununla ilgili,çalışanların hangi sitelerde gezindiğini falan devlete bildiriyormuş şirketler düzenli olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim şirkette websense vb. ürünler satıyor. gittiğin web sitelerde tıkladığın resimlere kadar takip edilebiliyor. çok ibne programlar url filter yapanlar sdfs. kurumda falan çalışıyorsanız nsfwleri açmayın ilerde alehinize delil olarak kullanılır :)

spompas said:

bu donanımla
bilgisayara yükledigimiz programları görebiliyorlarmı
veya calısan programları..

forti yapıyor mu bilmiyorum ama yapan programlar var. özel şirketleri bilmiyorum ama devlet kurumları güvenliğe inanılmaz para harcıyor. yüzbinlerce doları, milyon dolarları çarçur ediyolar bazılarınıda kullanmıyolar mal gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

ha bide topici açan arkadaşa: sizin şirkette fortiden başka güvenlik ürünü var mı bilmem ama adamların koyduğu yasakları aşmaya çalışırsan eğer şirketin internetinden, büyük ihtimal yaptığın herşey loglara düşer. yani öyle vpn ile aşmaya çalışma. sonra patron gelip napıyosun koçum çeker. Telefonunu hotspot yap laptopa bağla öyle gir nete :)

edit: masaüstü demişsin. hotspotlar masaüstünde çalışır mı bilmem wireless olmadan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
VPN'yi gormek cok kolay. Ne yaptigini gormez ama mesela Private Internet Access su anda bence 209.222.7.236 ip adresini veriyor. Bu ip ile arandaki veri alis-verisini gormek zor degil, bunun vpn oldugunu anlamak da zor degil.

En iyisi bir proxy kullanmak olabilir. PAC dosyasi yarat, sadece Paticik'i proxy'den gecir mesela. Eger cok anal adamlarsa ne var bu adreste diye bakabilirler yine ama sanmiyorum. Gerci Youtube olursa bakilabilir veri alisverisi cok olacagindan.

Ama Fortinet cogu proxy saglayicinin adresini engelliyor, evindeki baglantiya bir proxy server kurmayi deneyebilirsin. Remote connection yapip evdeki dosyalarla calisiyorum, yedekleme yapiyorum diyerek isi de kurtarirsin hem.

Suraya bak: http://lifehacker.com/5469038/bypass-heavy+handed-web-filters-with-your-own-proxy-server
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...