Dworgian Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 2 ay önceden bildirmen gerekiyor kanun olarak. benim tanıdık ewmlakçımın dediği buydu. en fazla 2 aylık kira ödetebilir sana diyordu. bence kasma depozito gg ama vergi kaçırıyorsa ve şikayet edeceksen o sana kalır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 deadwoll said: ev sahibine parayı banka aracılığıyla kira adı altında ödemekle yükümlüsün yanlış hatırlamıyorsam. O açıdan suçlu sayabilirler. surası da doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 deadwoll said: aquila said: kontrat bitmeden cikmissin, depozito gg degil mi? Değil taraflar anlaşırsa (ki bu durumda anlaşmışlar ve şahit de var) çıkabiliyor depozitosu yanmadan. Abi bir de depozito vermeyin mümkün mertebe, depozito senet yapın her zaman için. Kendimi düşündüm bu arada da cidden şanslı adamım, ev sahibim arada yemeğe çağırıyor, ne istesem eve hop döşüyor; kirada 100 lira indirim yaptı, depozito almadı, üstüne emlakçıyı kafaladı komisyonun da yarısını ödedim. Emlakçı da her gördüğünde çay, kahve ısmarlıyor hatta. Aman nazar değmesin :> eve dev bir nazar boncuğu as bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 Bende öğrenciyken buna benzer birşey yaşamıştım, büyük meblağ olmadığı için çok üzerine düşmedim. Ama ondan sonra akıllandım, evden çıkacağım 1 yada 2 ay kira vermiyorum. Depozitodan kesersin diyorum. Kafalar rahat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 Muhallebi sandığım ev sahipleri hep depozitoyu takmıştır. En pinti gibi gözükeni ise hiç sorgulamadan vermiştir. Ev sahibini depozito zamanı tanıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 bana bu durumda ev sahibi haklıymış gibi geldi. normal durumlarda depozitonun verilmemesi gibi çirkin bir hadiseyle karşılaşmamak için son kira ödenmez depozito sende kalsın hasar yok hacı denir eyvallah çekilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 işi ciddi olarak bakarsak 1 sene sonunda ev sahibni gelip evdeki hasarlar için depozitodan ne kadar kesinti yapacagına bakar..ama sen 1 sene dolmadan evden cıktıgın ıcın o parayı hiç etme hakkı var.. 2 aylık kıra bedelı olarak sayabilir bunu biliyor ondan dolayı ıkılı ılıskı ıle cozmek zorundasın.. çok çirkef olsam 2 ay kadının kendi oturdugu evinde kalırdım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Şunu erkenden bilseydin, madem vermiyor, ben olsam eşyalarımın bir kısmını evde bırakırdım, kapı kilit göbeğini de değiştirirdim, o zaman versin kiraya bakim depozitoyu vermeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Bu arada depozito olarak 1 aylık kira bedeli verdiyseniz 2. ayın kirasını da söke söke alır sizden. Başta ne kadar depozito verdiğiniz önemli yani. Ya da 2 değil 4 kira depozito verdiyseniz seve seve vermek durumunda aradaki 2 farkı size geri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 çüş 4 kira depozito ne abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Ev bagdat caddesi uzerinde heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tambjk Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 yav said: bana bu durumda ev sahibi haklıymış gibi geldi. normal durumlarda depozitonun verilmemesi gibi çirkin bir hadiseyle karşılaşmamak için son kira ödenmez depozito sende kalsın hasar yok hacı denir eyvallah çekilir. Hocam, ev sahibinin haklı olabilmesi için, en başında ben çıkmaya kalktığımda benimle uzlaşmayıp, şartlarını beyan etmesi gerekmezmiydi. Biz karşılıklı birbirimize güvenerek anlaşmışız ve bana depozitoyu iade edeceğini söylemiş. Fakat sonra yan çizip depozitomu gasp etmiş, eğer en başında bana vermeyeceğini söyleseydi, ben belkide çıkmayacaktım. Depozitomu iade almak benim yasal hakkım. Ev sahibi ise kendi yasal hakkı olabilecek! bir noktada benimle uzlaşıp, bu hakkının takibini yapmayıp(gerekli makamlara başvurarak), sonrada vazgeçip gasp etmek gibi bir hakkı olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tambjk Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Esh said: Ev bagdat caddesi uzerinde heralde. Mecidiyeköy de ev. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tambjk Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Dworgian said: Bu arada depozito olarak 1 aylık kira bedeli verdiyseniz 2. ayın kirasını da söke söke alır sizden. Başta ne kadar depozito verdiğiniz önemli yani. Ya da 2 değil 4 kira depozito verdiyseniz seve seve vermek durumunda aradaki 2 farkı size geri Kira 1100TL Depozito 1500TL 2 kira bedelini söke söke alabileceği kendi fikriniz mi? Değilse bilgilenmek amacıyla hangi yasal gerekçelere dayandığını öğrenebilirmiyim mümkünse? :) Başınıza geldiği ve benzer bir olay yaşadığınız için mi böyle diyorsunuz yoksa size mantıklı geldiği için mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 burada sorana kadar avukatla çalışaydın ya? fikir bleirtiyor insanlar en nihayetinde aleyhine labilecek şeylerde çıkıyor haliyle ama ortada işi karmaşıklaştıran iki durum var bu arada; 1- kira ev sahibinin hesabına değil 3. bir kişinin hesabına yatırılmış olması 2- noter kanalıyla ihtarname çekmeden evden çıkacağını bildirmiş olmaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Ben çıkacağımı sözlü olarak bildirdim diyorsun, sorun da burda başlıyor. Kadın "bana öyle bir şey söylemedi bir anda çıktı gitti" diyecek muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 tambjk said: Dworgian said: Bu arada depozito olarak 1 aylık kira bedeli verdiyseniz 2. ayın kirasını da söke söke alır sizden. Başta ne kadar depozito verdiğiniz önemli yani. Ya da 2 değil 4 kira depozito verdiyseniz seve seve vermek durumunda aradaki 2 farkı size geri Kira 1100TL Depozito 1500TL 2 kira bedelini söke söke alabileceği kendi fikriniz mi? Değilse bilgilenmek amacıyla hangi yasal gerekçelere dayandığını öğrenebilirmiyim mümkünse? :) Başınıza geldiği ve benzer bir olay yaşadığınız için mi böyle diyorsunuz yoksa size mantıklı geldiği için mi? Hayır. geçen sene evden erken çıkmak istedim. evi bana sağlayan emlakçı da aile dostumuz (ücret bile almamıştı bizden), ona sormuştum, haber vermen lazım 2 ay önceden dedi. eğer 2 ay önceden haber vermediysen senden 2 aylık (maksimum) kira bedelini talep edebilir tabii bu 2 ay içinde evi kiraya vermemesi gerekir dedi. ben 1 kira depozito verdiğim için benden 1 kira parası daha alabileceğini söyledi. tamamen konuda bilgili bir emlakçıdan aldığım bilgiler benim verdiğim bilgi. edit; haberi yazılı vermen lazım ispat olsun diye e-posta at demişti bir de. sözlü bildirim geçersiz. tanık var diyorsun da ben 10 tane tanık bulurum o tanığın güvenilirliği ne kadar ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 su donemde artık hersey kıracıdan yana ama bazen bole saflıklar cıkabılıyor ıste..adam avantajını abuse etmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khazadum Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 hay Allah bizde 400 TL kira veriyoruz diye adamla kavga ediyoruz 350 yapsak şunu diye. Beterin beri var arkadaş, geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tambjk Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 BabacumMostors said: burada sorana kadar avukatla çalışaydın ya? fikir bleirtiyor insanlar en nihayetinde aleyhine labilecek şeylerde çıkıyor haliyle ama ortada işi karmaşıklaştıran iki durum var bu arada; 1- kira ev sahibinin hesabına değil 3. bir kişinin hesabına yatırılmış olması 2- noter kanalıyla ihtarname çekmeden evden çıkacağını bildirmiş olmaman Kuzenim avukat, onunla da detaylı konuşacağım bayramda. 3.şahsın hesabına göndermiş olmamın sorun olmuyor sanırım, cep mesajı durduğu için. Fakat noter kanalıyla ihtarname çekmemiş olmam buradaki en zayıf noktam. Eğer iş o noktaya giderse patlarım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tambjk Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Holy said: Ben çıkacağımı sözlü olarak bildirdim diyorsun, sorun da burda başlıyor. Kadın "bana öyle bir şey söylemedi bir anda çıktı gitti" diyecek muhtemelen. Şahitlerimin olması (apartman yöneticisi ve eşim) beni haklı çıkarmaz mı peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Fin said: çüş 4 kira depozito ne abi. ne bileyim abi salladım hani örnek olsun bazında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tambjk Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 khazadum said: hay Allah bizde 400 TL kira veriyoruz diye adamla kavga ediyoruz 350 yapsak şunu diye. Beterin beri var arkadaş, geçmiş olsun. Herkese ders olsun başıma gelen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 tambjk said: Holy said: Ben çıkacağımı sözlü olarak bildirdim diyorsun, sorun da burda başlıyor. Kadın "bana öyle bir şey söylemedi bir anda çıktı gitti" diyecek muhtemelen. Şahitlerimin olması (apartman yöneticisi ve eşim) beni haklı çıkarmaz mı peki? eşin şahit kabul edilmez abi. apt yöneticisi de olmaz. adam yalan söylüyorlar dese? ya da sen cidden yalan söyletsen adama? edit; şu yorumlar kişisel tabii. kuzenin çok daha doğru cevap verir. bizi de bilgilendir lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 ders olmamalı sen evlı barklı adamsın bunları nasıl dusunememıssın hayret.. yarın oburgun ozel hastanelerde doguma falan gidersen iyi soğüşlerler benden demesi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar