Sorieno Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Futbol hisselerine sadece spekler ve salaklar girer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Faiz 10,16 son 2 senenin en yükseği imiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Fb bjk hisselerinin cas ile düşüp sonradan ilk seviyelerine gelmesi bana da mantıklı geliyor. Ytd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bourbon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Ayfon said: vivavale said: fenn said: Girmeyi düşünüyorum pazartesi altına yüklü miktarda. Söylentiler bir kaç haftaya 92 bandına çıkacak diyor. (yatırım tavsiyesi değildir) gec kaldın abi. ben 90 barajını gececegini pek dusunmuyorum. hatta dususe gecer gbi geliyor. gecen hafta merkez bankası dolar alıcam deyince fırladı dolar da altında bi anda. Senin sanilarin ile pek alakali degil ama konu vivavale. Altin baharda 105'lere kadar yükselmisti. Ilerleyen zamanlarda gene yükselebilir. Saniyorum diye birsey yok. abi surda yazarken bence artar bence azalırdan ziyade söylediniz seyleri en azında su su nedenden diyerek desteklerseniz daha duzgun tartısma döner. onun dışında altınla ilgili söyleyeceğim bir kac bişey var. ben su alttaki postu attığım tarihte (12 agustos) 1-2 hafta icinde artacak demiştim ki o artış geldi. sonra ki postlarımda da eylül içinde bence altın tutmayın demiştim. nedenini acıklıyım... Zep said: son 10 yildaki en büyük short covering yasaniyor suan altin piyasasinda. önümzdeki 1-2 hafta icinde büyük artislar olabilri altin piysasinda. bundan tam bir ay önce yazmistim, 1 ve 3 aylik GOFO bayadir negative dünde 6 aylik negative döndü. https://twitter.com/brkben/status/354938313246908416 bu altin pisasinda cok nadir olan bir durum. altinin future fiyatinin spot fiyatindan daha dusuk oldugu anlamina geliyor, bu da spot altina cok talep var demek oluyor. nedenlerinden biride altindaki gecen aylarda ki sert dusulerde sepekülasyon amacli altin "borc alip" satanlarin piyasadan altin alip pozisyonlari kapatmak zorunda olmalari. ancak altin fiyatini sadece spot piysada belirlermiyor. kagit altinda yani future piyasainda short pozisyonlarinda cok hizli bi seklide azalmasiyla fiyat yukari yonlu firlayabilir 1-2 hafta icinde. altinda kisa vadede kazanc ariyanlar icin iyi bir firsat olabilir.. 1.si sizin burda baktığınız fiyatlar TL fiyatları olduğu için baya yanıltıcı aslında. o tarihteki TL fiyatına baktım 82 cıvarı suan 90 gelmıs durumda yani yüzde 10 civarı bir atıs var. Dolar fiyatı icin ise aynı sey söz konusu değil. 1340 civarıydı suan ise 1395, yani yüzde 4 civarı bir artış var. Yani spot TL fiyatında ki artış direk kurla yani TLnin dolar karsınında deger kaybetmesiyle alakalı. ben bu yüzde 4lük artışın daha cok daha önce yazdığım teknik nedenlerden dolayı oldugunu düşünüyorum hala, fundamental olarak bir talep artışınından ziyade. onun dısında birazda sezon etkisi hindistanda düğün sezonu önümüzdeki ay ki spot talebin büyük bir kısmı oradan geliyor. yani dış piyasalar hala temkinli altında çünkü beklenen bir parasal sıkılaştırma var ABD tarafında.Bu beklenti büyük oranda fiyatlanmış olsa da yine de fiyatlar üzerinde baskı kuracaktır öyle büyük bir artış kısa dönemde gözükmüyor bence. bence altını bir yıl önceki seviyelere gelebilmesi için global anlamda bir kriz söz konusu olması yatırımcıların riskli varklıklardan kaçmasıyla mümkün olur. buarada o parasal sıkılastırmanın avrupa ve asya piyasalarında nasıl bir etkisi olacagına da bakmak lazım, borsalarda sert düşüşler yaşanırsa ve altın fiyatında artış olursa, bu artık altının talebin enflasyona karsı bir korumadan ziyade artık global risklere karşı koruma rolünü üstlenmiş oldugunu gösterir. o zaman tekrar konusulur alınmalı mı alınmamalı mı diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 borsa 74xxx çıkıp 69'a düşecek 2 hafta içinde yıl sonuna doğru bin puanlık düşüşle neticelenecek asansörler şeklinde 55binlere kadar gelip mayıs 2014e doğru 85bin tavandan yine düşüşe geçecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 uzmanlara soru: 3-4 hafta once a tipi yatırım hisse senedi fonuna koydugum param an itibari ile -%15 çıkayım mı bkleyeyim mi, ne zaman çıkayım? gecen hafta 3 gunde %9 gitti, hala da burnu ceviremedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 bu hafta sonuna kadar bekle artıcak gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Ayfon said: vivavale said: fenn said: Girmeyi düşünüyorum pazartesi altına yüklü miktarda. Söylentiler bir kaç haftaya 92 bandına çıkacak diyor. (yatırım tavsiyesi değildir) gec kaldın abi. ben 90 barajını gececegini pek dusunmuyorum. hatta dususe gecer gbi geliyor. gecen hafta merkez bankası dolar alıcam deyince fırladı dolar da altında bi anda. Senin sanilarin ile pek alakali degil ama konu vivavale. Altin baharda 105'lere kadar yükselmisti. Ilerleyen zamanlarda gene yükselebilir. Saniyorum diye birsey yok. hayırdır 90+ iken altın aldında 79 da iken bozdurmak zorunda mı kaldın. kuyruk acın mı var? merkez bankasına baglı olarak arttı altın fiyatları bugun de faiz yukseltti ona baglı olarak dusebilir ya da cıkabilir altın. sıkıntı ne cozemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 beyler, param yok, neye yatirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 synthesizer said: uzmanlara soru: 3-4 hafta once a tipi yatırım hisse senedi fonuna koydugum param an itibari ile -%15 çıkayım mı bkleyeyim mi, ne zaman çıkayım? gecen hafta 3 gunde %9 gitti, hala da burnu ceviremedi borsayı takip et endeks 65bin stop loss olcak şekilde kısa vadede yükseliş olur gibi. perşembe günü fed den gelcek habere bağlı birazda. 73-74bin i görürsen muhtemelen sende zarardan kurtulmuş olursun kar beklemeden sat. sonra tekrar 68 bine çekilirse düşünürsün almayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 ayı olmak lazım ya para olsa süper kazanılcak zaman tam bu silkelemelerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 sdeceokuyangenç said: synthesizer said: uzmanlara soru: 3-4 hafta once a tipi yatırım hisse senedi fonuna koydugum param an itibari ile -%15 çıkayım mı bkleyeyim mi, ne zaman çıkayım? gecen hafta 3 gunde %9 gitti, hala da burnu ceviremedi borsayı takip et endeks 65bin stop loss olcak şekilde kısa vadede yükseliş olur gibi. perşembe günü fed den gelcek habere bağlı birazda. 73-74bin i görürsen muhtemelen sende zarardan kurtulmuş olursun kar beklemeden sat. sonra tekrar 68 bine çekilirse düşünürsün almayı68de durmayacak yani, 65 ekadar yolu var? şimdi satıp 65de alıp 73de satmaya calısmak bu hımbıllıkla riskli midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 synthesizer said: sdeceokuyangenç said: synthesizer said: uzmanlara soru: 3-4 hafta once a tipi yatırım hisse senedi fonuna koydugum param an itibari ile -%15 çıkayım mı bkleyeyim mi, ne zaman çıkayım? gecen hafta 3 gunde %9 gitti, hala da burnu ceviremedi borsayı takip et endeks 65bin stop loss olcak şekilde kısa vadede yükseliş olur gibi. perşembe günü fed den gelcek habere bağlı birazda. 73-74bin i görürsen muhtemelen sende zarardan kurtulmuş olursun kar beklemeden sat. sonra tekrar 68 bine çekilirse düşünürsün almayı68de durmayacak yani, 65 ekadar yolu var? şimdi satıp 65de alıp 73de satmaya calısmak bu hımbıllıkla riskli midir? 65 olur mu belli değil sattığınla kalabilirsin öyle bi durumda. stop loss derken 65in altına inerse daha fazla inme ihtimali var zararının büyümesini engellemek amaçlı. ben demiyorum bu arada 65bin stop lossu. tabi ki çok bilgili birisi değilim o yüzden yatırım tavsiyesi değildir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 saat 10.30 da bi faiz arttırcaz açıklaması bekliyorum mb ndan. biraz alım yapsam mı bilemedim ama güven olmuyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 gene 2yi geçmiş dolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 yürüyor şu an 2.01 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Suriyeye girerler 2.3te sabitlenir sonra 2.15e düşer. Bunlar hep faiz lobisinin işleri kesinlikle hükümetle alakası yok . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Basci nin guven veren aciklamasindan sonra daha da yukseldi dolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 basci in wonderland. bana inanın kazanın falan dedi ya mario draghi sanıyo kendini. öyle şeyley yapıcaz ki görüceksiniz diyor böyle mb bankası bankanı mı olur lan. faiz kullanmıcaz dedi. resmen hayal dünyasında yasıyor herif. AKP'nin yasadıgı ilizyonu yaşıyor suan herif. burdan sürekli söylüyorum ama şu adamın şu halini gördükten sonra ben TL'de 5 kuruşumu tutmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 o değil de, usd 1.92 ye inecek fln mı dendi ben mi yanlış duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blackhavvk Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 evet,faiz lobisi heveslenmesin, tl nin değerini koruyacaz felaket yeni numaralarımız var dedi kısaca merkez bankası başkanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Altını tamamen elden çıkarırım, bir bölümünü uzun vadeli faize gömer bir bölümünü de düşük parite yakaladığımda dolara kitlerim diyordum ama şu kafayla ekonomi yürütülen bir ülkede, uluslararası piyasalardan bağımsız düşünülebilse tek mantıklı çözüm altın. Uluslararası piyasalardaki duruma göre, ki eylülde FED'in çok parlak bir tablo ortaya koyabileceğini düşünmüyorum, altını elde biraz daha tutacağım sanırım. Ne kadar daha bu şekilde kumar olma hüviyeti taşıyacak bilmem ama 15 gün sonra ak göt kara göt belli olacak gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 en mantıklı yatırım kararı şu. bir kağıda "altın/usd/eur/fon/" vs yazıp bölüyorsunuz, bir kasede karıştırıp çekiyorsunuz. this Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Abi hiç bir zaman tek bir yatırım aracı akıl kârı değil. Ama birden fazla şey kovalamak da ekonomist olmayan, tüm gün randımanlı uğraşmayacak biri için de çok riskli. 1415 seviyesine gelmiş altın. ZENGİNLİK TAKİP.XLS dosyam şenleniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar