Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BIST, Döviz, Altın, Tahvil, Bono [piyasalar başlığı]

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

lan şu bigpara denen sitede ne zaman altınla ilgili çıkacak zıplayacak çılgın atacak diye haber çıksa tarihi düşüş yaşanıyor. ne zaman altın boku yedi, sıçtınız abi satın hemen bence, zarar yolda haberleri çıksa bi süre sonra tavan yapıyor.

haberleri yine ordan burdan alıyorlar da, bildiğin tüm kaynakları provokatör spekülatör. ne haber çıksa tersine yatırım yapmak lazım. altın kötü bir yıl geçirecek demiş yüklü girdim bu sefer.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
cocacola company'i, yani ABD'deki ana firmayı kastediyor. Demek ki bütün hisseler borsaya kote edilmiş, elinde hisse saklamamış şirket. Yine isterse alım yapabilir şirket, ancak borsa yoluyla.

Burada önemli nokta şirketin bir sahibi yok, hissedarları var. Yönetim kurulunu da onlar seçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bizdeki borsa yalan olduğu için garip gelmesi normal ama bildiğin gelişmiş ekonomilerde birçok şirket böyle işliyor.

Çünkü şirketi hisse satarak büyütüyorlar, kredi almak yerine hisse satıyor. Riski de olmuyor. Veya maaşların bir kısmını hisse olarak veriyor. Özellikle bilişim sektöründe böyle çok çalışan milyoner oldu ABD'de. Şu an microsoft'da Bill Gates'in toplam hissesi %4'ün altında olması lazım.

Hisse sahiplerinin yönetim kurulu seçiminde ve bazı kararlarda oy hakkı bulunuyor. Yıllık olağan toplantılara ya da olağanüstü bir karar için düzenlenen toplantılara katılarak oy kullanabiliyorlar. Bazı şirketler bu oy hakkı için belli oranda hisseye sahip olma ya da belli bir süredir o hisseleri elinde tutuyor olma gibi şartlar getirebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
usd düşüyor, altın baya geriledi daha da düşecek gibi. yalnız fırtına öncesi sessizliğe benziyor.

aslında tersine bi beklenti vardı gündemden ötürü fakat tam olarak çözemedim düşüş eğilimindeler. faizler de sabit kaldı arttırmadılar. büyük baskı var yalnız.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...