Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BIST, Döviz, Altın, Tahvil, Bono [piyasalar başlığı]

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

Sorieno said:

Evet doların alım kapısının son günleri.
Ama nasıl bir kar bekliyorsunuz dolardan bilmiyorum, sadece enflasyona karşı direnç oluyor, o kadar.

Şimdi 20.000 TL olsa elinde, 1.95'ten alsan 10.256 USD ediyor.
En fazla 1 USD = 2.2 TL olsa önümüzdeki sene içerisinde 22.500 TL eder. Onun yerine faize yatırsan enpara'dan, GARANTİ aynı parayı alıyorsun aşağı yukarı. Bir de dolar alıp satan her kurumun (ister döviz bürosu olsu ister bankalar) alım-satım farkını ve komisyon bedeli altında aldıkları muazzam paraları düşününce dövizi bir yatırım enstrümanı olarak kullanmak bana saçma geliyor. Riski getirisine değmiyor.

Dolar yıl sonuna bile 2.2 olabilir, en kötü ihtimali düşünerek paranın bir kısmını dövizde tutmak isteyebilirsin. 2014 sonuna 2,5 üstü parite görmeyeceğinin garantisi yok. Sonuçta bu yapacağın projeksiyona bakar. Senin projeksiyonun en fazla 2.2, gerçekten böyle olabilir ama olmayabilir de.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

us government shutdown muhabbetine dolar düşer mi acaba?

elimdeki doların yarısı az zararına yarısı az karına şeklinde olacak çıkartıp 17 ekimden önce tekrar girsem mi

yani kriz durumu oluşturacak bişi yok, daha etkilemez. zaten biliniyordu shutdown olacağı önceden fiyatlanmıştı:

ne olarak tuttuğuna bakar paranı, hangi vadede strateji yaptığına, ne kadar risk aldığına vs.

EUR/USD'de isen burdan dolar almak mantıklı (euro satmak)

USD/TL'de ince bir nokta var:
bayram tatili olduğu anda USD alıcısı kalmayacak. (9 günlük tatil süresince) fiyat 1.92-1.95'lere gelebilir aniden. bayram tatile bittiği anda devlet kurumları vs. deli gibi US alıcak anında +1.99 olucak tekrar.
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:

DoruK said:

us government shutdown muhabbetine dolar düşer mi acaba?

elimdeki doların yarısı az zararına yarısı az karına şeklinde olacak çıkartıp 17 ekimden önce tekrar girsem mi

yani kriz durumu oluşturacak bişi yok, daha etkilemez. zaten biliniyordu shutdown olacağı önceden fiyatlanmıştı:

ne olarak tuttuğuna bakar paranı, hangi vadede strateji yaptığına, ne kadar risk aldığına vs.

EUR/USD'de isen burdan dolar almak mantıklı (euro satmak)

USD/TL'de ince bir nokta var:
bayram tatili olduğu anda USD alıcısı kalmayacak. (9 günlük tatil süresince) fiyat 1.92-1.95'lere gelebilir aniden. bayram tatile bittiği anda devlet kurumları vs. deli gibi US alıcak anında +1.99 olucak tekrar.

peki 17 ekim'e kadar kesin devam edecek mi bu shutdown muhabbeti? bir bilgi var mı

şimdi yarın usd/tl den çık diyorsun yani
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
az parayla girip gerçek hesapta para kazanabilir miyim onu görmek istiyorum. yani amacım gerçek yatırım değil şu aşamada, tamamı gitse üzülmeyeceğim bir miktarı atıp elimde telefon sabah akşam oynarım. atıyorum 1000 tl ile girip 20 tl-50tl aralığında işlem yapmak gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...