Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1500tl bütçe ile pc

kthxbye

Öne çıkan mesajlar

Amd fx-8320 eight core nasıl bir işlemci tr de bulunuyor mu ? Yoksa ev bilgisayarları için değil mi ? Fiyat performansı aşırı iyi duruyor chartlarda

460tl miş buldum http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20İşlemci/amd-fd8320frhkbox-fx-x8-8320-soket-am3+-35ghz-16mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63159
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

500W yetmez. Cooler Master tek kanal mı bilmiyorum ona bir bak öncelikle. Ben paraya kıyıp corsair tx750W aldıydım %30 indirim vardı iyi geldiydi. 650W al en az 12V tek kanal olandan.

yetmemesi için sebep?
cpu+gpu 200w yemeyen sistem kurmuş adam. geri kalanı da 500w'a yetiştirecek değil? turşusunu mu kuracak abi artan wattların

edit: referans olsun diye yazıyorum, bende o kartın 2gb oc versiyonu var, x4 955 var bi de. toplam 240w falan çekiyor ikisi. üç hdd bir dvdrw 4 tane de fanım var. psu'm 550w artıyor bile.
Sosyal ağlarda paylaş

TeddyLop said:

PrudenT said:

PSU bilgisayarın en önemli parçası. Verirmlilik dediğiniz şey giriş-çıkış arasında size kalandır. Evet Tedy dediğin gibi 400W lık psu %65 verimlikle sistemine 260W verir. Geri kalanı ısı+fan sesine dönüşür.

Wattan öten 12V kanalı önemlidir ekran kartı için. Senin 550W psu yetebilir ama sana 750Wlık psu linklerim seninkinden kötüdür. Parçalar 12V kanalını kullanır, bazı psu lar 500W'ın 250 Wattını +5V a verir, 12V a birşey kalmaz çakılır bilgisayar yük altında.

Belki bikaçsene sonra adam crossfire yapacak?

"Yeni" bir bilgisayar toplanacaksa öncelikle güvene alacağınız PSU dur. 600-650W güzel bişi al ki stabil çalışabil.
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

TeddyLop said:

PrudenT said:

PSU bilgisayarın en önemli parçası. Verirmlilik dediğiniz şey giriş-çıkış arasında size kalandır. Evet Tedy dediğin gibi 400W lık psu %65 verimlikle sistemine 260W verir. Geri kalanı ısı+fan sesine dönüşür.

Wattan öten 12V kanalı önemlidir ekran kartı için. Senin 550W psu yetebilir ama sana 750Wlık psu linklerim seninkinden kötüdür. Parçalar 12V kanalını kullanır, bazı psu lar 500W'ın 250 Wattını +5V a verir, 12V a birşey kalmaz çakılır bilgisayar yük altında.

"Yeni" bir bilgisayar toplanacaksa öncelikle güvene alacağınız PSU dur. 600-650W güzel bişi al ki stabil çalışabil.

yanlışık var 500W %65 verimlilikle %65ini vermiyor sadece daha fazla elektrik tüketip 500W veriyor
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

ben zaten noname 500w alınsın demedim. kendim de noname kullanmıyorum zaten. bu sisteme 500w yeter dedim, iki 7850'ye de yeter ayrıca 500w biri daha söylemiş. oc'ye merak salsa yine yeter. gözünüzde büyütüyorsunuz. benim tepki verdiğim şey "500w yetmez" demendi, voltaj ve verimlilik konusunda yorum yapmadım.

ayrıca TeddyLop doğru söylüyor. verimlilikten artan fark size para+ısı olarak döner sadece. ha iyi bir şey mi tabii ki değil. ama gücün yarısını veriyor diye bir şey yok. sıcaklığı yükseltip üstüne bir de fazladan elektrik/para harcamaya gerek yok tabii.

edit: ne kadar çok edit yaptığıma şaşırmak için yapılmış edit.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...