Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sokak köpekleri hakkında yardım

Katibim

Öne çıkan mesajlar

Selam ;

Arkadaşlar ben Kartal Uğur Mumcu Mahallesinde oturmaktayım

Mahallemizde çete halinde bulunan ve 5 li gruplar halinde devriyegezen sokak köpeklerinin - Tabii insanlara saldırması ve geceleri havlamak suretiyle bizleri uyutmaması da cabası....
- toplatılması konusunda ne yapabilirim ?
Bu arada Kartal belediyesi bu konuda muhtara gönderdiği yazıda aşılanıp geri alındıkları yere bırakıldığını söylemiş ama ben şaka yaptıklarını düşünüyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

muhtara git sor. mahalleli rahatsız oluyorsa imza toplarsınız verirsiniz muhatara o belediye ile halleder. Belediye alır barınaklarda yer olmadığı için çöplükte katleder hayvanları sen de bunu düşünür uyursun akşamları rahat rahat.

Şimdi şöyle sana açıkliim durumu ;

Muhtarlıkta imza toplandı ve belediyeden yine aynı cevap alındı

Bu köpekler mahalle halkına zarar vermekte

Yoldan geçen kişilere saldırmakta ... Google a uğurmumcu sokak köpekleri yaz demek istediğimi daha iyi anlarsın

Birde şunu düşün benim eşim hamile ve köpeklerden ötürü sokağa çıkamıyor velevki çıktı diyelim ve bir köpeğin saldırısına uğrayıp çocuğu düşürdü bunun sorumlusu kim olacak ?

Belediye çocuğumu geri getirebilecekmi ? yada eşimin bozulan psikolojisini ??

Siz sabaha kadar köpek havlaması yüzünden uyuyamadığınız oldumu ? ?

Yada sokağınızdan 5 tane köpeğin devriye gezdiği oluyormu sizde ?

Yada evlerde yenmeyen yemeklerin çöp konteynırlarının kenarında bu köpeklere verildiği ve mahallenin pislik içinde olduğu ??

Yol kenarına park eden araçların tekerleklerine çiş yaptıkları ???

Oluyomu bunlar size ?

Lütfen sizden ricam google a uğur mumcu sokak köpeği yazın ve bakın neler oldu bizim mahallemizde ...

Haa bu arada ben sokak köpeklerinin öldürülmesine kesinlikle karşıyım ve bu sevimli dostlarımızın yeri sokaklar değil güzel avrupa standartlarında barınaklardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Uğur Mumcu Mahallesi Akşemsettin Caddesi Çalıgülü Sokak mevkiinde eşimle birlikte ikamet etmekteyim
Mahallemizde yoğun biçimde bulunan köpekler hem ailemize hemde diğer mahalle sakinlerine saldırarak tehdit oluşturmakta ve sokaklarda yürüyemez hale gelmekteyiz ayrıca geceleri sürekli havlayan köpekler yüzünden de uyuyamamaktayız
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 6. Maddesinde zikredilen Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı  şekilde yerel yönetimlerce  kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır maddesine dayanarak sokak köpeklerinin derhal toplatılmasını , toplatılmadığı halde neden toplatılmadığını da 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun 1. vd. Maddeleri gereğince müzekkereme ekli pul ile tarafıma bildirilmesini saygılarımla arz ederim.22/07/2013

böyle bir yazı yazdım bakalım ne çıkacak
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

hayvanın sokakta işi ne onu bir sormak lazım önce.

Ben sana açıklıyayım....

Diğer semtlerdeki Ataşehir... Nişantaşı... v.s bizim oradaki ormana bırakmakta köpeklerini

Petshop veya diğer yerlerden köpekleri alıp bakamayınca da bizim oradaki ormana bırakanlar var

Sebep bu....
Sosyal ağlarda paylaş

Bak ben 4 sene uğurmumcu'da bingöl sitesinde kaldım. 2005-2009 sezonu boyunca akşam 19:00'dan sonra dışarıda insan olmazdı insan. Fon'a giderken (O zamanlar fon'du) korkardım. Bir gün el mahkum gitmek zorunda kaldım arkadaş baktım arkadan asfalta çarpan tırnak sesleri geliyor ama sayılarının çok olduğu belli. Dönmemle birlikte arkamda rahat 6-7 köpek (anca o kadarını saydım.). Olduğum yerde döt korkusundan durdum böyle etrafıma geldiler kovboy filmlerindeki gibi at arabası etrafında dönen haydutlar misali daire çizdiler bir kaç dakika ondan sonra biri ileriye doğru havladı koştu diğerleri de onu takip etti. Böyle sana onlarca hikayemi anlatabilirim...

Oradaki köpeklere bir şey yapamaz, çözüm bulamazsın alışman gerekecek seve seve. Yol değiştirmeyi öğreneceksin fakat ara sokaklardaki daha pisleriyle de başa çıkabilmen gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

inyormaynd said:

Bak ben 4 sene uğurmumcu'da bingöl sitesinde kaldım. 2005-2009 sezonu boyunca akşam 19:00'dan sonra dışarıda insan olmazdı insan. Fon'a giderken (O zamanlar fon'du) korkardım. Bir gün el mahkum gitmek zorunda kaldım arkadaş baktım arkadan asfalta çarpan tırnak sesleri geliyor ama sayılarının çok olduğu belli. Dönmemle birlikte arkamda rahat 6-7 köpek (anca o kadarını saydım.). Olduğum yerde döt korkusundan durdum böyle etrafıma geldiler kovboy filmlerindeki gibi at arabası etrafında dönen haydutlar misali daire çizdiler bir kaç dakika ondan sonra biri ileriye doğru havladı koştu diğerleri de onu takip etti. Böyle sana onlarca hikayemi anlatabilirim...

Oradaki köpeklere bir şey yapamaz, çözüm bulamazsın alışman gerekecek seve seve. Yol değiştirmeyi öğreneceksin fakat ara sokaklardaki daha pisleriyle de başa çıkabilmen gerek.

Ya arkadaşlar anlamak elde değil bu belediya nasıl bir belediye tonla halktan para topluyor arsayıda devlet veriyor neden şöyle avrupa birliği standartlarında bir bakım tesisi yapıp ta bu köpekleri hem sokaktan hemde bizlerden kurtarmıyor ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de oradaki kürtlerin de suçu var. Arkadaş akşamları veletler köpekle köpek olup azdırıyorlar hayvanları deli dana gibi koşuşturuyorlar. Bir de birbirlerine saldırtıyorlar marifetmiş gibi köpek de bir şey sanıyor bu sefer herkese karşı bir saldırganlığı oluyor.

Lan hiç unutmuyorum bir gün gene köpekten kaçarken bizim akşemsettin sokağında sürekli gidip gelen bir ekip aracı var. Adamlar benim peşimden gelip neden kaçıyorsun diye sorguya çekmişlerdi. Abi dedim fobim var köpeklere karşı elimde değil deyince hee peki tamam deyip gitmişlerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

o köpeklere 4-5 kere yemek ver yemek yerken biraz uzaklarında bekle. bitti gitti.

nedense gittiğim her mahallede hep köpekler olur. hepte saldırgan olurlar. sonra bi şekilde ama 'sevdiğimdem' heralde benimle beraber yürümeye başlarlar. gece uzakta bakkala giderken 5 köpeklik maiyetimle giderim falan.

sadece yemek verip ilgilenmen yeterli korkuyosan. yavaş yavaş yaklaş GEL GEL falan yapıp yemek koy önlerine sonra yemeklerini bitirene kadar bekle birkaç kere.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

o köpeklere 4-5 kere yemek ver yemek yerken biraz uzaklarında bekle. bitti gitti.

nedense gittiğim her mahallede hep köpekler olur. hepte saldırgan olurlar. sonra bi şekilde ama 'sevdiğimdem' heralde benimle beraber yürümeye başlarlar. gece uzakta bakkala giderken 5 köpeklik maiyetimle giderim falan.

sadece yemek verip ilgilenmen yeterli korkuyosan. yavaş yavaş yaklaş GEL GEL falan yapıp yemek koy önlerine sonra yemeklerini bitirene kadar bekle birkaç kere.

şu yemek verme olayı acayip efektif
buca koopta kaldım ben 1.5ay o meydanı bilen bilir pehlivanoğlu'nun önü aynı ortam 9-10 köpek 2-3 kere yemek verince havlamıyorlar bile.
Sosyal ağlarda paylaş

abi varoş yerlerde köpekleri de tabi kendileri gibi yapıyorlar.

çivili sopalarla köpek kedi döven kovalayan cocuklar dolu sokaklar. bu nedenle köpeklere hak veriyorum ben. şu hayvanlara öcü değilde adam gibi muamele yapmayı becerse insanlar o köpeklerle kanka olacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...