Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haline şükür et mevzusu

ad3m

Öne çıkan mesajlar

neye şükrediyor? yaşıyor olduğuna şükrediyorsa ölüyle karşılaştırabilir, sağlıklı olduğuna şükrediyorsa hata olanla karşılaştırılabilir, işi varsa işsize göre karşılaştırılabilir

ama mutsuzsa mutsuzdur, "çok şükür mutsuzum" diye bir şey yok

neyle neyi karşılaştırdığınıza bakmıyorsanız gerisi hava cıva
Sosyal ağlarda paylaş

Sukurculuk diye bisey vardir -ki arkadasinda varmis- evlerden irak. Direkt yetersiz insanin kendini daha fazla kandirabilmek icin urettigi, basina her gelene boyun egdigi bir olay.

Herseye isyan kafasi da ayni kafa. Haliyle siyrilin ikisinden de, degistirebildiginizi degistirin iyilestirin, degistiremediginiz kalsin dert degil.
Sosyal ağlarda paylaş

dünyanın en beleş maddesi hava. suyun bile ücreti var ama havanın yok. hiç nefes alabiliyorum diye şükretmeyi bile düşünmez insan evladı...

lakin ne zaman astım hastası olursunuz nefes alamaz hale gelirsiniz o zaman değeri anlaşılır havanın...

ne güzel atmosfer oluşturulmuş içinde azotu oksijeni var mis gibi diye şükretmek lazım arada.
yoksa ölürüz.
Sosyal ağlarda paylaş

neden herkese bu kadar uzak kaldı konunun özü abi inatla anlamazlıktan mı geliyorsunuz bilmiyorum ki. kız büyük ihtimalle sağlık/para vb konularda kendinden kötü durumda insanlara bakarak "aallleeeaaahh ben böyle değilim o allaam yarebbeeaamm ooohh allahşşüküüür" diye çığırtmıyordur.

kişi sadece kendi hayatına odaklandığında hayatında var olan sorunlar ister istemez odak noktası haline gelir genel insan psikolojisi. durumunun aslında o kadar da kötü olmadığını hatırlamanın yolu, bulunabileceğin çok daha kötü durumları akla getirmektir. bunu stimüle edecek yerlerin başında da hastaneler, zor koşullarda yaşanan mekanlar vesaire gelir. nihayeti imajlar en güçlü stimülilerden biri. iki yüzlülük bunun neresinde?

haline şükretmek demek değil ki takkeyi köşeye kaldırıp herşeyi sal. elbette koşullarını iyileştirmek için çalışacaksın, en azından bunu yaparkenki motivasyonun daha insanca olur. "şükr"etmeyi islami anlamından sıyırarak düşünürseniz sanırım daha sempatik bir kavram haline gelir gözünüzde.
Sosyal ağlarda paylaş

mutluluk anlık bişey olursun sonra biter asıl amac huzurlu olmak bunu yatalak hasta ikende bularbilirsin on numara bes yıldızken bile huzurlu olamayabilirsin bu tamamen senle alakalı bişe.
Bence sen huzurlu degilsin ve hali vakti senden kötü adamlara bakmak senı huzurlu yapmaz yapman gereken senı huzursuz etmeni kaldırman ve bu dedigin projeden kaynaklanan baska bir sebepdir muhtemelen mesala projeden neden sıkıldın niden projede sacma sapan seyler var niden müşteri istiyor müsteri niden istiyor yapılmasını kim onaylıyor, yöneticin o niden onaylıyor müşteriyi kaybetmemek için. Ne yapcan, konusursun yonetici tutumunu değiştirir yada seni ikna eder veyahut işten yada projeden cıkarsın senı huzursuz eden etmen ortadan kalkar mutlu olurmusun hayır huzurlu olur musun kafan raat oldugu için evet ne zman mutlu olursun proje senın istedigin gibi yapıldıgında ve sorun cıkmadıgın da (zam alırsın fln) mutlu olursun ama anlık sonra gider
Sosyal ağlarda paylaş

ad3m said:

ben mutsuz olduğum zaman: hastanelere, çocuk bahçesine ve mezara giderim dedi :O
Sonra işte hastalara,ölmüşlere bakıp şuanki halime şükür eder ve öyle olmadığım için sevinirim ayrıca çocukların en küçük şeylerle mutlu olmalarını görüp bundan kendime de mutlu olmak için pay çıkartırım dedi.

daha önce hiç bu saflıkta gerzeklik görmemiştim
ayrıca 3 yıl içinde intihar eder bu dikkat edin yalnız bırakmayın
Sosyal ağlarda paylaş

oldun said:

mutluluk anlık bişey olursun sonra biter asıl amac huzurlu olmak bunu yatalak hasta ikende bularbilirsin on numara bes yıldızken bile huzurlu olamayabilirsin bu tamamen senle alakalı bişe.
Bence sen huzurlu degilsin ve hali vakti senden kötü adamlara bakmak senı huzurlu yapmaz yapman gereken senı huzursuz etmeni kaldırman ve bu dedigin projeden kaynaklanan baska bir sebepdir muhtemelen mesala projeden neden sıkıldın niden projede sacma sapan seyler var niden müşteri istiyor müsteri niden istiyor yapılmasını kim onaylıyor, yöneticin o niden onaylıyor müşteriyi kaybetmemek için. Ne yapcan, konusursun yonetici tutumunu değiştirir yada seni ikna eder veyahut işten yada projeden cıkarsın senı huzursuz eden etmen ortadan kalkar mutlu olurmusun hayır huzurlu olur musun kafan raat oldugu için evet ne zman mutlu olursun proje senın istedigin gibi yapıldıgında ve sorun cıkmadıgın da (zam alırsın fln) mutlu olursun ama anlık sonra gider

bir aşık cocun aşkı
cocuk kızader
meraba
kizda
der
meraba
sonra cocul der ciktin
varmi kizder yok
cocuk der sana bişi dieblirmi kizder buyur senindınliyom cocuk
der
senden hoslaniyorum kiz
der nerdenbilim benı