Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Allahsızlığı yayma kürsüsü çalışıyor...

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

ayet yazarak kanitlama ve gercek islam bu degil dongusune geldik yine, gecelim burayi.

dalga gecme konusunda ise cok yanlissin. herseyle dalga gecilir.
birine gore cok onemli olan sey baskasina gore cok komik, cok sacma olabiliyor. inaniyorum diyip kendini kanitlama derdine dusmeyen adamla zaten kimse dalga gecemez. ama gelip de inanmayan insanlarla bunu tartistigin zaman otomatik olarak dalga gecme durumu olusuyor. hele ki forum gibi biyerde.

adamin tekinin gelip sana odinin gercek tanri oldugunu falan anlattigini dusun. hicbir farki yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam ben saçmalıyorum doğru :D bu arada merak ediyorum siz bu foruma niye kurallar koydunuz ki şimdi ben senin ekrana bakarken gözünden yaş gelecek kadar yaratıcı küfürler etsem sana ithamlarda bulunsam banlanırım ama neden ? Sen idda ettiğim şey değilsin ki o zaman lanet olası kurallar niye var dostum YO DOSTUM YOOO
Sosyal ağlarda paylaş

Küçükken yaramazlık yaptığımda anneannem bana "maymının çocuu" derdi. Bak bugünleri görmüş demek ki.

ETA:

quixef said:

kthxbye said:

quixef said:

O bağıran adamlar da ayda bağırmıyor, bağıramazlar da zaten. Bazılarının kafasındaki Türkiye o bağıran adamların da bulunduğu bir yer, şu an öyle olmaması tam o noktaya varmamamızdan, gerçek İslamdan değil. Ama emin adımlarla ilerliyoruz. Hüloğğğ dan HIAAAAA ya geçiş çok zor değil.

iyi de abi bu islam öö kaka demek değil. Milyonlarca insan vardır ki yönetimle din ayrı olsun der. Rahatsız olduğunuz konular sonucunda genelleme yapıp bu durumlar islamın suçu demek yanlış işte. Ki bu din doğru yaşansa bir felsefe olarak görülse inanın bana çok güzel bir din.

İslam tü kaka demiyorum. Ama günlük hayatı düzenlemeye girişme iddiasındaki tüm inanç sistemleri ile aynı sorunu yaşıyor. Başlangıcındaki duruma göre oluşturulmuş, o dönemdeki halkın ihtiyaçlarına cevap veren bazı kurallar da bütünün bir parçası haline gelmiş ve bu kanun değil din olduğundan bugün de bunların uygulanılması zorunlu görülüyor. Böyle gereklilikler taşıyan tüm inanç sistemlerinde bunlara uygun yaşayan insanların yaşam kalitesi ve tarzı genelde o dinlerin indirildikleri vakitteki yaşam kalitesi ve tarzına yakınsıyor. Buna da kimsenin yapabileceği bir şey yok. Dinin özünü alalım, spesifik kuralları mühim değil diyebilecek bir babayiğit çıkamayacağına göre.

Cevab veremedi.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

kthxbye said:
Çünkü 4 büyük kitaptan sonuncusunda ve ilk defa kesinlikle başka bir din gönderilmiyeceği yazıyor.

Çünkü iletişim eski zamana kıyaslayınca inanılmaz şekilde küresel ve özgür, herhangi bir söylem anında sorgulanabiliyor ve saçmaysa genel kitle tarafından artık kabul görmüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok cevap veremedi değil de atlamışımdır heralde neye yazıcağımı şaşırdım trolleyene trolliyim ciddi yazana ciddi yazıyım derken beynim döndü. O anki durumla alakası yok olayın, heralde namaz kılarken iphone5 niz çalarken bakmayın yazıcak hali yok. Ama yazılan şeyler örneklendirmelerle birlikte bir mesaj veriyor. İslam dini Karma felsefesine ve humanistik düşünce tarzına çok yakın olan bir din. Bazı ayetler hikaye gibi anlatılıyor kavimlerin başına gelenleri söylüyor mesala. Şuan zincirler ve kölelik nerdeyse yok mesala ama o zamanlar vardı. Yani modası geçicek bir din olarak mı görüyorsun anlamadım da tabiki o dönemde yaşayan insanların anlaması için o dönemdeki olayları örneklendirerek yazılmış. Ama önemli olan dersi çıkarmak.

Örneğin sizden farklı görüşte olan bir insana hoş görülü yaklaşın onu anlamaya çalışın demesi dönemsel olarak farkeder mi ? Hoşgörü istemesi kötülük yapanın kötülük bulacağını söylemesi, iyilik yapanın eninde sonunda sırası ve zamanı belirsiz iyilik bulacağını söylemesi dönem farkeder mi ? Bence etmez.

Ki bu kitabın ve dinin inancına göre zaten dünyanın evrenin ve insanlığın bir zamanı var. Peygamber efendimize dünyanın sonunun ne zaman geliceğini sorduklarında bunu bilemem ama ben günün ikindi vaktinde geldim dediğini duymuştum. Ki zaten kuranın içinde de bu tür zamanla ilgili kavramlar var.

Spesifik kavramları anlatmıyor zaten kitap. Önemli olan bütünü anlamak.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

kthxbye said:
Çünkü 4 büyük kitaptan sonuncusunda ve ilk defa kesinlikle başka bir din gönderilmiyeceği yazıyor.

Çünkü iletişim eski zamana kıyaslayınca inanılmaz şekilde küresel ve özgür, herhangi bir söylem anında sorgulanabiliyor ve saçmaysa genel kitle tarafından artık kabul görmüyor.

senin dediğin gibi olsaydı şuanda en eski dinler yahudilik ve musevilik tamamen kaybolurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

1000 yil once din kurabilecek laflari eden adam bugun hasan mezarci tier takiliyo.

artik kimisi parasiyla, gucuyle tarikat liderligi yapiyo insanlari cocukken egiterek, kimisi de uyusturucuyla falan sen ne cok guzel biseysin oyle falan diye takilarak

ee tamam bunun nedeni insanların yozlaşması işte artık kimse kimseye taama etmiyor inanmıyor çünkü çoğu insan artık yalancı çoban rolünde ve kimse kimse inanmıyor. İnançlar ve irade bu denli zedelendiyse sana kırmızıya kırmızı deseler sen beyaz olarak görmek istiyorsan o beyazdıra geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kthxbye said:

Mr_Hand said:

kthxbye said:

senin dediğin gibi olsaydı şuanda en eski dinler yahudilik ve musevilik tamamen kaybolurdu.

Yoo, bir davranış belli bir kitleye malolduktan sonra "mantık" aramıyo insan psikolojisi.

edit: gerçi haklısın orda yazarken "herhangi yeni bir söylem" demek daha doğru.
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam basit örnek vereyim o zaman,

Örtünme konusunda, bahsedilen ziynet yerlerini örtmek, gelinen nokta full burka.

Bu emir belki o günlerde çölde yaşanılması ve kumun zaten böyle giyinmeyi gerektirmesi belki de, hırsızlığın yaygın olması dolayısıyla ziynet eşyalarını göstermeyip riske atmama amacıyla gelmiş olabilir ama bunu bu şekilde geniş yorumlamak yerine, su sızdıran boruyu gösterdiğin su tesisatçısının "abi tesisatın kompile değişmesi lazım" demesi misali, örtün dendiyse komple örtelim şeklinde yorumlanması var. Örnekler çoğaltılabilir. Spesifik emirleri bugün uygulamaya çalışmak ve uygularken de amacından saptırmak gibi durumlar mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

kthxbye said:

ben arıyorum birçok insanın aradığına da inanıyorum.

O zaman şöyle söyleyeyim; orta okula gittiğim zamanlarda şu yukarıda benim yazdıklarımı başkası bana yazsaydı, baya bi yadırgardım. Mantık aramaktan bu haldeyim. Gerçekten arıyosan muhtemelen sonun böyle :D

Buradan nereye gider bilemiyorum tabii sdf
Sosyal ağlarda paylaş

@Marty beyin yıkama olmadan yemiyor diyorsunda neyi yedirmeye çalıştıklarını neyin doğru olduğunu tam tartabiliyormuyuz şu devirde. Yakın zamandan örnek vereyim işte bu gezi parkı olaylarında adamın biri çıkıyor işte bu evladı paletli tankla ezdiler işte cesedi ! diyor. Halbuki tomaların ne paleti var nede paletli bir taşıt kullanıldı ama birsürü insan görür görmez fotoğrafı paylaştı. Ki o fotoğraf bilmem ne nehrinde suya düşüp beli motorun pervanesine dolanan adamın 2 sene önce mi ne yayınlanan fotoğrafıydı. He şimdi bu fotoğraf yalan diyip gezi parkında direnen bütün insanlar mal mı demek lazım ? Beyin yıkadıklarına inandığın insanlarda dini sömüren insanlar.

@MR_Hand abi bende çok çeliştim kuranı da okurken dini anlamaya da çalışırken, ama zamanla bazı şeyler oturuyor. Bizim duyularımız algılarımız gerçekten kısıtlı hani şöyle düşün doğuştan sağar ve dilsiz körsün. Duymayı görmeyi konuşmayı hayal edemezsin anca dokunur ve hissedersin 5 duyunun 2 sini anlayıp ona göre hüküm getirirsin. Bize bahşedilen 5 duyu bana göre kısıtlı algı. 6. his denilen bir olgu vardır o mesala üst seviyeye geçmektir işte. Zaten dinde bir seçme olgusu var herşey apaçık ortada olsa kayıtsız şartsız kabul edicek olsan bir anlamı olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...