Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Allahsızlığı yayma kürsüsü çalışıyor...

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Hayır. dediğim şu. işinize gelince tek ayet seçiyorsunuz. onun tutmadığı yerde "ama bu bir bütün birini kabul edip birini reddemessin" diyosunuz. kullanma kılavuzu gibi düşünmek lazım çok düz mantıkla bakarsan. Bu sistem böyle çalışır ha böyle çalışmassa bu var. ha o da mı olmadı bu var. Herkes napması gerektiğini kavrayabilcek kapasitede değil sonuçta

Yaşam tarzına müdahele diyosunuz. Bir ayette zorlama varken öbüründe zorlamanın kötülüğünden bahsediyor. Peygamber efendimizin bile şarap içenlere müdahele etmemesi durumu var mesela.

Kısaca anlatmaya çalıştığım bütün olarak baktığınız zaman olay sizin veya yobazların düşündüğü kadar sığ değil. Bu uzar gider. Yaptığınız bir harekette Niyet mesela çok önemlidir (kalben niyet). E öldürmek ? nefret ? veya savaş sırasındaki müdafaa ? burda böyle yazıyo olayı değil. başka yerde öyle yazmıyor çünkü
Sosyal ağlarda paylaş

Dinde zorlama yoktur. BAKARA 256.

bir sonraki ayete bakıyoruz

BAKARA 257. Allah, inananların dostudur, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlere gelince, onların dostları da tâğuttur, onları aydınlıktan alıp karanlığa götürür. İşte bunlar cehennemliklerdir. Onlar orada devamlı kalırlar.

saol panpa ya
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Dinde zorlama yoktur. BAKARA 256.

bir sonraki ayete bakıyoruz

BAKARA 257. Allah, inananların dostudur, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlere gelince, onların dostları da tâğuttur, onları aydınlıktan alıp karanlığa götürür. İşte bunlar cehennemliklerdir. Onlar orada devamlı kalırlar.

saol panpa ya

Benim sana karışma hakkımımı savunuyo bu ayet ? alakasız şeyleri koymayın
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır orda anlatılmak istenen herkesin müslümanlığı kendi hür iradesiyle seçmesi gerektiği. Açıklamalara göre Allah zaten herkesi istese müslüman yapabilir ancak bu dünya bir sınavdır ve herkesin kendinin isteyerek geçmesi lazım bu sınavı. Zorlama yok derken başka insanları zorla müslüman yapmaya calısmayın denmek isteniyor. Yani savunduğun anlamda kullanılmamış. İnanmayanlardan uzakta durun, onlarla diyalog kurmayın şeklinde ayet olduğuna ve hadislere göre müslümanlıktan çıkanlar öldürüldüğüne göre ortada bir baskı var.
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

hayır bu sey diyor eger sen inkar eden ile dostsan sen tagutsun ne kadar musluman olsan da yanacaksın.

hic gayrimuslim ya da inanmayan arkadasın dostun yok mu diye yukarda sormuslar iste ya o yuzden.

sen de benim yazdıklarımı okumadın. kuranın genelinde gayrimüslim olanlar olarak bahsedilen kesime müslümana zulmü sonucu öldürün gibi ayetler yer alıyor. dostluk olarak da onlara uymaktan bahsediliyor. orda yer alan arkadaşlık kavramı şuankinden bi hayli farklı
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

müslüman değilim,ama çıkıp islam genelde beyinsizlerin işi diyebilecek terbiyesizliğe sahip değilim

yobazlıkla din hanesi sildirerek mücadele edilmediğini biliyorum

bunları söylediğim ve anti-islam circlejerkini katılmadığım içinde tepki alıyorum zorla beynime bişiyler sokulmakla tehdit ediliyorum fln

yoksa özenin abicim,sorun yok,herkes birşeyin özentisi,ama bari mantıkğa özenin biraz, düşünmeye,elle tutulur şeylere özenin

ha burası garbıç burda fikirler bedava ve içi boş olabiliyor fln dicekseniz temem

Abicim bazı kişiler vardır şunlar tartışılamaz, vaktine yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Hayır orda anlatılmak istenen herkesin müslümanlığı kendi hür iradesiyle seçmesi gerektiği. Açıklamalara göre Allah zaten herkesi istese müslüman yapabilir ancak bu dünya bir sınavdır ve herkesin kendinin isteyerek geçmesi lazım bu sınavı. Zorlama yok derken başka insanları zorla müslüman yapmaya calısmayın denmek isteniyor. Yani savunduğun anlamda kullanılmamış. İnanmayanlardan uzakta durun, onlarla diyalog kurmayın şeklinde ayet olduğuna ve hadislere göre müslümanlıktan çıkanlar öldürüldüğüne göre ortada bir baskı var.

ben zaten başka insanları zorla müslüman yapmayın kısmından bahsetmiştim ilk başta. yaşama müdaheleyi söylemiştim. öbür dostluk ve öldürme konularınıda diğer postlarımda anlattım
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

tamam da öbür dünyadaki cezadan inanmayan adama ne. niye iplesin ki? müslüman niye iplesin ayrıca. en fazla üzülür "iyi adam bu aslında ama yanacak işte napak" falan der.

ben bir müslüman olarak ipliyorum şahsen. bir çoğunuzu tanımama rağmen çoğunuz kötü insanlar değil gibisiniz. istemem kısaca öyle bişey
Sosyal ağlarda paylaş

ya aslında soyle arastırmalı ayet bulmalı dev wot hazırlamayı falan dusundum sonra ne gerek var dedim vazgectim. aklıma gelmisken bi soru sorayım dedim

sen boyle cicek bocek anlatıyosun cok sevimli zulmetmeyene zarar verme zorlama etme falan diyor islam diyosun

obur tarafta tekbir getirip allahın emridir bu diyip palalarla satırlarla millete saldıranlar seriatla yonetilen ulkelerde taslanarak cezası verilenler falan var

bir kısmınız "gercek" musluman degil bakalım hanginiz illa birileri surelerle ayetlerle gelir belli olur
Sosyal ağlarda paylaş

işte sen musluman degilsin, arada kalmış bir yaşam formusun cunkı diin gereklerini yerine getirmeden ve bilmeden musluman oldugunu iddea ediosun. senin inançlarına gore tabıkı muslumansın ancak organie dinler bole calısmıyor, diğerlerininde snei kabulu lazım ama etmiyorlar ve etmiycekler

neden boylesin

a- arap olmayan bir milletten geliyorsun, islam zaten emeviler doneminden beri arap olmayanlar ve araplar arasınde bolunmus durumda. Turkler silah zoruyla musluman yapıldı bu yuzden kendi shamanist inançlarının pek cogunu koruyup yeni dinlerinede geçirdiler ve kendilerine has relax bi yaklasım geliştirdiler, turklerin hanefi ve alevi olması tesaduf diil.

iki guclu kultur karsılastıgı zaman guclu olan diğerini asimile eder, turkler içide bu gecerlş olmustur kı bu asimile edilmiş arap olmaya nmuslumanalrının cogunun hanefi olmasınında sebebi budur peki ya bir kultur digerini ezicek gucte degilse?

araplar kendi dinlerini cok gec kurabildiler ancak arapalrın fethettiği acemlerin zaten cok zengin bir kulturu ve dini bir olgunlugu vardı, hiçbizaman asimile olmadılar aksine şiilik gibi yeni bir sentez ürettiler ki her din içinde bulunan ezoterik kolun bile sunnilerde sufilerden çıkarken şiilerde ismaililerden çıkması ve batıni doktrinleri yaşatmalarıda tesaduf diildir gene, şiilik apayrı bir din ortaya çıkardı.

bu sebeple islam dunyası bu kadar senedir şiileri ortadan kaldırmak için çaba sarfediyor çunki islamın kendisine tehdit oalrak goruyor ancak hala acem kulturunu asimile edecek bir kapasitede kulturu yok arapların, gidişata bakarsakta hiçbir zamand aolmıycak. ismini kopruye verdigimiz yavuz sultan selim bosuna "1 şii oldurmek 70 gavur oldurmek kadar sevap getirir" dememiştir.

2- çok "özel" bir ulkede yaşıyorsun, aydınlanma çağında inanlık için yakılan o koca ışığın kapının altındanda olsa içeri süzülebildiği ve aydınlanma çağının kazanımlarını benimsemiş ve bu meşaleyi taşıyan tek adam tarafından kısıtlıda olsa o ışığı gorebilen bir ulkede dogdun, musluman ulkeler arasında aydınlanmanın ışığını gorebilen tek ulke turkiye çunki ve butun kazanımlarımızı ve ortadogudakş gibi bi bok çukurunda yaşamıyor oluşumuzu buna borçluyuz. "eger ilerde fikirlerim bilimle çelişirse bilimden yana taraf olun" diyebilicek buyuklukte bir insana maruz kaldı bu ülke.

bugun insnalık olarak sahip olduğumuz komforu ve kazanımları aydınlanma çağına borçluyuz.

http://www.arrowheadschools.org/faculty/taylor/Enlightenment%20Thinker%20Venn%20Diagram.png

aydınlanmadan çıkan düşünceler turkiyede biile dogru duzgun oturmamış benimsenmemişken o degerlerle diğer muslumanları yargılıyor "bunlar yobaz!" diyoruz, o adama gore ise biz musluman bile değiliz lol. arap baharı sonrasında aydınlanmadan çıkan evrensel düşüncenin oturmadığı toplumlarda sistemin nasıl kan ağladığını gorduk, arap baharından hiçbir ulkeye demokrasi çıkmadı ki en çıktı gibi gozukeni mısırda bile gene diktaya kaydı iş sonra darbe oldu. temelini kurmadan demokrasi kasmaya çalışırsanız ya iç savaş çıkar yada diktaya gider ki bu temel turkiye var olsada çürüktür ne yazıkkı ve son 10 senede baya baya oyulup kapalı otoparka çevirilmeye tepesindeki sallantıda olan demorkaside avm yapılmaya çalışıldı.

kısaca ozetlersek o yobaz dediğiniz adamalrın hepsi dinlerini biliyorlar, inançları "gavurdan" çıkan "zehirli" duşuncelerle veya kendi kulturlerinden kalma uygulamalarla kontamine olmuş değil, islam %100 biat ister, ole bunu kabul etttim bunu kabul etmedim dersen gavurdanda ateisttende daha buyuk pislik muamelesi yersin çunki gerçek inananlara açık bir şekilde bu sapkınlara "son verme" emri verilmiştir din tarafından
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor çok güzel özetlemiş. Birçok ayetteki yazılan şeylere itiraz etmenizdeki temel nokta, akıl ve mantığınızın "ya aslında bu bu kadar ağır değildir, veya olmamalıdır" diye düşünmenizden kaynaklanıyor. Bu mantık olarak zaten böyle olmalı, ancak gerçekte açıkça değil.
Bunun en temel sorunlarından biri İslam'ın Arapça olarak anlaşılmasının doğru olduğu düşüncesi, bu ülkede kimsenin Arapça bilmemesi, ve haliyle Türkiye'de islamın çok daha ılıman olarak algılanması. Çünkü Viktor'un dediği gibi biz arada kalmış bir yerdeyiz, herhangi bir ayet geldiği zaman, dikkat ederseniz savunmanız genelde Kur'an tümü bunu demiyor ki ama üzerinden gidiyor, ama yazan şey açıkça ortada, ve pek yoruma açık gözükmüyor. Siz sadece öyle görmek istemiyorsunuz, bu elbette İslam'ın daha hoşgörülü bir din olması gerektiğini düşündüğünüz için oluyor. Ama temelde emredilen kesin katı kurallar var. Bu da dolayısıyla ciddi çelişki yaratıyor. Hoşgörü, o kişinin kendinde bitiyor biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

şu var da, özetleyince viktor'un söylediği çıkabilir;
said:
Ben, manevî miras olarak hiçbir nass-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım, ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü müşkülât önünde, belki gâyelere tamamen eremediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Zaman süratle dönüyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telâkkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor din ile rejimi karıştırıyor. Monarşi ve diktatörlük olan ülkede baştaki adam dine abanıyorsa yönetimin içine de din girer. Yapılan yanlışlar (idamlar, kol bacak kesmeler, göz oymalar vs vbz) o yobaz yöneticinin ve boyun eğen halkın suçudur. Tamam bu diktatörlükten kurtulmak kolay birşey değilde bunu benimseyip hırsızlık yapanın kolunu kesmeyi doğru bulmamalılar en azından.

İşte atatürk boş yere okadar üstünde durmamış din ve devlet işleri kesinlikle bir arada olmamalı diye. Çünkü güç sahibi olan herkez yozlaşmaya kendine göre yontmaya çalışmıştır insanlık tarihince dini ve diğer değerleri.

İslamiyetin tek somut kuralları kuran-ı kerimdir. Mezhepler şaibede kalan ama temel kurallarda kesinlikle farklılık olmayan kısımlardan oluşmuştur. Atıyorum hanefilerde kanın abdesti bozma olayı toplu iğne başı kadar olsa yetiyorken, sunilerde avuç içi kadar akmadıkça bozulmuyor vbz gibi.

İslamiyette kesinlikle şiddet yoktur kimisi demiş işte bazı kesimlerin öldürülmesi mübah falan vs konular geçmiş, kuranda yer alan ayetlerde bunlar tamamen nefsi müdafadır. Vatanına ailene kendi canına direk saldırı olduğu durumlarda bunlarla ilgili hükümler vardır. Gidin durduk yere islam inancı olmayan milletleri katledin diye bir ibare yoktur aksine farklı din veya inançta olana hoşgörüyle yaklaşın, mümkünse ona doğru yolu güzel bir dille anlatın diye ibareler vardır.

İnsanlar birkaç özel durum dışında başka bir insan hakkında hüküm koyamaz çünkü birtek allah insanlar üzerinde hüküm koyabilir ve karar verir. Anlatılan hadislerin bir kısmında müslüman olmayanların bile cennete girebileceği ya da bağışlanabileceği konusu geçmektedir. Yani sen bir insana gidip kafirsin yanacaksın bile diyemezsin onu sadece allah bilir.

Ayrıca kuranın en büyük ve 1. sırada olan mucizesi bütünündeki edebiyat ve anlam derinliğidir. Tabi bunu tam kavrayabilmek için arapçayı ve edebiyatını bilmek gerekir. Hani bunun bir insan tarafından yazılamıycak estetik ve derinlikte olduğu aşikardır.

Sonuç olarak şunu diyorum islamiyet kralların, diktatörlerin ya da yanlışlıklara sapmış toplumların örf adet gibi türettikleri şeylerle bağdaştırılamaz. Tek kaynak kurandır, kurandaki hiç bir ayette de insanlığa zarar verebilecek bir hüküm yoktur. Kuranı yorumlamak bile okadar zordur bu yüzden bazı hükümler her insanın kendi yorumlamasına bırakılmıştır. Ama islamın ve imanın şartları gibi kesin ve tartışılamaz hükümlerde vardır.

Senin inandığın islam onlara göre islam değil falan demişindir de onlar beni ilgilendirmez. Benim dinim allah ile benim aramdadır. Ben kuranı tamamen kabul edip yapılması gereken zaruri şeyleri yapıp imanım tamsa müslümanımdır (gerçi onu bile sadece allah bilir.)

Onların islamı bizim islamımız diye birşey yok yani idealojik ve siyasi savaşlar içinde din saptırılıyor, mezhepler bile birbirine düşürülüyor.

Bizim ülkemizde de çok fazla hata yapılıyor, mesala bir örnek vereyim ki bunu 1 den fazla imam vaaz verirken duydum. Cuma ya gidiyorsun örneğin camda bir ahbabını gördün ona sesli olarak bağırdın: - hadi ne duruyorsun gelmiyormusun cuma ya diye. Bu okadar yanlış ki mesala, adamın özel bir nedeni olur bunu bilemezsin ve bunu deşifre etmek istemiyordur sen onu insanlar içinde mahçup edip çok büyük hatalardan birini yapmışsındır. Hani bu mantalite de ve diretmenin olmadığı bir dinde sizin dediğiniz gibi işte ramazanda sokakta yemek yiyen birine gösterilen aşırı tepkiler falan mümkün olabilir mi ? hayır. Ancak bunlar toplumun örf adetleri gibi davranış biçimi haline geldiğinden oluyor. Yani misal yolda yaralı birini görüp yardımına koşabilecek %80+ çoğunluğu bulunduran bir toplum hareketi gibi düşünün. Ama mesala atıyorum bu bir iskandinav ülkesinde olsa mesala %20 den fazla insan yardım etmeyi düşünmez.

İslamiyeti tanımlamak bu yüzden zor. Mezhepleri dinin üzerine çıkarma çabaları hele ki en tehlikeli kısım haline gelmeye başladı. Herkez dinini içinde yaşasın ve doğru olanı yapsın arkadaş. Ama gelipte insanlar şöyle yapıyor ya da müslümanların bir kısmı şu düşünce yapısında demek islamiyet gerçeğini yansıtmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi hepinizin yazdıklarını okudum. yukardaki arkadaş gibi anlatmayı başaramamışım sanırım. bahsettiğiniz ayetlerle ilgili gayet güzel açıklamalar yaptım o çok "KATI" müslümanların beni müslüman saymamaları hadlerine değil. Buna siz de karar vermiyosunuz. viktor topluluktan bahsetmiş islamiyette hristiyanlıktan farklı olarak camilerin,din adamlarının hükum verme yetkisi yoktur. Amaç inancın kişi bazlı olarak kalmasıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...