Cons Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 BonePART said: Cons said: http://www.elem.com.tr/menufoto/adana_kebap_1,5.png Mesela ben orçundan saygı görgü empati felan beklemiyorum. O sebeble orçuna kızmam. O dinden fasülye.asdgasdgasdga yok lan yanımda oruçlu falan varsa tanıdık dikkat ederim ben ama bunun koyulması lazımdı fklvmdfbdfbdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 BonePART said: Kanserli adama gidip "Ölücen sen ölücen nananananayy nayy biz yaşıcaz sen ölüceeen nananananay nay" diyince de adama bi zarar vermiyo ama ben genelde yapmıyorum mesela. abi çok merak ediyorum, şahsen görmediğim için soruyorum, oruç tutanın karşısına geçip nanay nanay ben yemek yiyorum diyeni nerde gördünüz? Otobüste çıkarıp su içenle veya vapurda yemek yiyenle bir mi tutuyorsun bu yazdığın tarz davranışı yoksa ütopya bir örnek olarak mı verdin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Olm çokda leş bi kebab yane. Pişmemiş gibi at eti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Herkes başkalarına karışıyor ne ki bu? herkesin isteği, ricası olabilir. Müdahale etmediği sürece öfke neden? Benim yanımda x konusunu açma diyen adam daha fazla baskı kuruyor. Adeta bir cihat kafasıyla "demek yemesem daha iyi öyle mi? ÖYLE BİR YERİM Kİ ŞAŞARSIN" psikolojisine şaşıyorum. Ne geçti elimize? Sigarayı bırakmış adamın karşısında bile sigara içerken bi müsade istemeyi, abi yakıyorum ama demeyi bilen adamlar hele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Myshkin said: BonePART said: Kanserli adama gidip "Ölücen sen ölücen nananananayy nayy biz yaşıcaz sen ölüceeen nananananay nay" diyince de adama bi zarar vermiyo ama ben genelde yapmıyorum mesela. abi çok merak ediyorum, şahsen görmediğim için soruyorum, oruç tutanın karşısına geçip nanay nanay ben yemek yiyorum diyeni nerde gördünüz? Otobüste çıkarıp su içenle veya vapurda yemek yiyenle bir mi tutuyorsun bu yazdığın tarz davranışı yoksa ütopya bir örnek olarak mı verdin? Ütopik olarak verdim. Saygı nedir demişde biri ondan. Yoksa ben diyorum abicim isteyen istediğini içsin yesin bana koymaz. Öle sinirli adam olsam annem akşama ne yapıyim dediğinde onada kızarım fafsasfas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Bonepart verdiğin örneğe bak ya. Kanserli adamın karşısına geçmekle, hasta adamın karşısına geçmekle bir mi oruçlunun proximitysinde yemek yemek? Bence de Sam ile aynı şeyi yazıyorsunuz ve kafa değil başka bir yerinizi kullanarak yazıyorsunuz. (hani biz götümüzle anlıyormuşuz ya o hesap) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 BonePART said: Olm çokda leş bi kebab yane. Pişmemiş gibi at eti. elem lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Cons said: http://www.elem.com.tr/menufoto/adana_kebap_1,5.png ama o biberler cog ii gecekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Olm aynı şeyi hepiniz sırayla soruyosunuz. Ütopik örnek saygı empati nedire diyorum. Yoksa gidip kimseye nananay na nayy nay yapın demiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Fistan said: benim dine saygim yok bunun insanlikla alakasi da yok Dine saygı duymayacaksın, insana duyacaksın. 3 yıldır görmediğim şoförler odasına 10 defa indim sabahtan beri sigara içmeye. Çünkü yanımdaki arkadaş saygı duyuyorum. Ama öte yandan eğer kendim oruç tutarsam hiç kimseden aynı hareketi beklemiyorum, böyle bir hakkım da yok. Orucu tutarsam kendim için tutuyorum. Kimse benim için hareketlerini kısıtlamak zorunda değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Mülüman mahallesindemslyangoz satılmaz olm neyin tartışması bu? İslam da hoşgörü din dışı olan insanlaradır .bırakın şu işleri arkadaş ,10 saat aç kalmış bir adamın karşısına geçip suyu içenin ağzına yumruğu koymak çokda yanlış değil yani Sokak da dilenen karnı aç bir adamın karşısına geçip dürüm yersem o da beni yumruklasın np Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Bakın abi çok net yazıyorum. Siz orucunuza bakın. Herkes kendi orucuna baksın. Bu tartışmalar hep onu yapamayıp başkası ne yapıyor onla endekslenmenizden ortaya çıkıyor. Ekstra çaba göstermesi gereken sizsiniz çünkü sizin dininiz. Millet default kalan 11 ayda hayatı neyse onu yaşıyor. Ama yok illaki bir mağduriyet, "ramazanda allahsızlar üstümüze geliyor" çekeceksiniz. dininiz batsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Cipetpet said: Mülüman mahallesindemslyangoz satılmaz olm neyin tartışması bu? İslam da hoşgörü din dışı olan insanlaradır .bırakın şu işleri arkadaş ,10 saat aç kalmış bir adamın karşısına geçip suyu içenin ağzına yumruğu koymak çokda yanlış değil yani troll di mi bu adam? gerçek mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Arcanr bu konuyu biz açmadık rahatsız olanlar açtı olm bizim sıkıntımız yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Alıntıladığın adam senin yazdığının aynısını diyor. Sadece tepkisi farklı işte kafanızı kıralım demiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 bingildak said: bingildak said: diğer yanda, aynı ortamda (iş yerinde) diğer arkadaşlarının oruç tuttuğunu bile bile aç ve susuz olduklarını bile bile göstere göstere su içen, yemek yiyen adamın zaten insanlığından şüphe ederim. bunun dinle, oruçla bir alakası yoktur. sen bir insan olarak, aç ve susuz birinin karşısında yemek yiyip, su içmezsin bu insanlığa terstir. karşındaki görecek diye yemeyecek halimiz yok tabii ki de, eğer o adam yiyemiyorsa veya içemiyorsa gider gözünün önünde olmayan bir yerde ihtiyacını giderirsin. bunun dinle, oruçla falan alakası yok saygıdan ve insanlıktandır. başka zaman da böyle olmalıdır. aynı şeyi diyoruz Bone. 3 sayfa önceden. bingildak sana katılmıyorum, oruç denilen şey sadece tutan kişiyi bağlamaktadır. niyetliyken yemeyecek, içmeyecek, küfretmeyeceksin kısacası sakin takılacaksın akşama kadar. o yüzden mümkünse gözünün önünde dana bile devirseler sesi çıkmasın oruçlu kişinin. isteyen istediğini istediği yerde yeme özgürlüğüne sahip. demem o ki takılmayın bence bu tür insanlık saygı kafalarına salın gitsin köpekleri, akşama da az kaldı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Yalnız çok net ilk günden oruç kafasına vurmuş bazılarının, çok belli oluyo asdsdffsh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 çipet "olm" senin epey bir sıkıntın var. senin varoluşun insanlık için sıkıntı en başta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Arcane sen ye arkadaşım. Fakat tavrın acaip. İstemediği halde sırf gönlü olsun diye bir yere gitmeyi kabul eden sevgilisine "hayır! isteyerek evet demen lazım." diyen kafayı hatırlatıyor bana. Rahatsız olmayacaksın! Adam hadi belki senin eylemin ile alakalı bir baskı kuruyor sesli sessiz, sen direk ne hissettiğine karışıyosun nasıl olacak bu iş? No one has the right to not be offended. Bu tamam. Fakat adama rahatsız olma demek saçma. Cipetpet sana da acil akıl fikir diliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Cipetpet said: Mülüman mahallesindemslyangoz satılmaz olm neyin tartışması bu? İslam da hoşgörü din dışı olan insanlaradır .bırakın şu işleri arkadaş ,10 saat aç kalmış bir adamın karşısına geçip suyu içenin ağzına yumruğu koymak çokda yanlış değil yani Sokak da dilenen karnı aç bir adamın karşısına geçip dürüm yersem o da beni yumruklasın np ahahah ciglik attim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Tamam da herkesmaynı sabır olgunluğunda değil mesela önümde sevişseler canım çekersemnoluo lan dersem namerdim ... Ama herkes benim gibi değilki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 saygı falan duymayın açıkta yiyin için ne istiyorsanız. zoruna giden evinden çıkmasın sizi bağlamaz milletin fantastik inançları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Hamsili gidip fatih camiisi civarında denesene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 karşı tarafın böyle bir şeyi talep edip senden beklemesiyle, senin böyle bir beklenti görmeden kendince gerekli görüp insani seviyede bunu getirmen birbirinden çok ama çok farklı şeyler. iş yerinde kimse bana "lan oruçluyuz, önümüzde yeme" demedi. ben yine de arkadaşların karnı aç, aşağı katta kafetaryada yerim diyorum kendi içimde. nasıl oruç o kişinin kendince niyet edip, yerine getirdiği bir şeyse benimki de öyle, ben bunu gördüğüm ahlak ve görgüye göre böyle uygun görüyorum. evrensel olarak böyle olmak zorunda değil, benim kendi içimde muhakememin sonucudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 arcane said: Bakın abi çok net yazıyorum. Siz orucunuza bakın. Herkes kendi orucuna baksın. Bu tartışmalar hep onu yapamayıp başkası ne yapıyor onla endekslenmenizden ortaya çıkıyor. Ekstra çaba göstermesi gereken sizsiniz çünkü sizin dininiz. Millet default kalan 11 ayda hayatı neyse onu yaşıyor. Ama yok illaki bir mağduriyet, "ramazanda allahsızlar üstümüze geliyor" çekeceksiniz. dininiz batsın. Aynen demeye çalıştığım buydu. Adam hayatından farklı birşey yapmıyor, sizin özgürlüğünüze karışmıyor, siz kendinizi kendi hür vicdanınızla sınıyorsunuz diye karşı taraftan empati saygı hoşgörü bekliyorsunuz. Yanlış olan bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar