Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Persona 5 (Best RPG of 2017)

Anelor

Öne çıkan mesajlar

Laurelin said:

upgrade et bi ara :P ps4 altin senesini yasiyor olabilir asdfsdf

istesem abim onunkini verip kendine pro filan alacaktı da ps4'te cidden toplam 2 oyun filan var oynamak istediğim, birisi ps3'te zaten bu. valkyria da hayalkırıklığı oldu. unchartedımsı oyunlar oynayana cennet de srpg/jrpg az yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Laurelin said:

upgrade et bi ara :P ps4 altin senesini yasiyor olabilir asdfsdf

istesem abim onunkini verip kendine pro filan alacaktı da ps4'te cidden toplam 2 oyun filan var oynamak istediğim, birisi ps3'te zaten bu. valkyria da hayalkırıklığı oldu. unchartedımsı oyunlar oynayana cennet de srpg/jrpg az yani.

yok genel olarak guzel, bende gecen senenin ortasina kadar gereksiz buluyordumda sony bu sene guzel toparladi

su anda fiyat konusunda psn TL olarak en iyi fiyatlari veriyor saka gibi, titanfall 2 + battlefield 1 in deluxe versiyonlarini beraber 140 kusura satti gecen hafta :P hani 2 sene once cikmis oyunun DLC sini hala 15 eurodan kakalamaya calisan EA oyunlari

bunun yaninda ben destiny icin baya bi gaza gelip aldim ve sirf destinyden aldigim keyif bile ps4 e harcadigim paraya degdi, bungie iyi gidiyor su an ve destiny 2 sene sonuna yetisirse bu sene cidden altin yil olabilir :D

bunun yaninda geri uyumluluk konusunda baya iyi gidiyor sony, cell den x86 ya gecis cidden yaradi cunki su an ps2 klasiklerinin cikmasinin onundeki tek engel trophy koyma zorunlulugu. star ocean 3 misal serinin en iyi oyunuydu bana gore ve ps4 e cikartiyorlar simdi ki benim icin eski oyunlarin el altinda hala olmasi cok onemli bir faktor, su an 29tl ye MGS hd collection satiyor ps3 icin misal aldim + suikodenleride bir bir geciriyorlar daha ne istiyim

ps3 de cozunurluk yuzunden oynayamadigim oyunlarinda ps4 remasterlarini topliyorum beyond two souls, heavy rain filan ki gene korkunc ucuza aldim ikisini

ps4 oyunlarina gelirseek

horizon zero dawn hani konsol alma nedeni olabilir, gercekten bu kadar doyurucu ve microtransaction/dlc BS free bir oyun cikmadiydi yakin zamanda. gameplay akiyor hani, hikaye sahane ki uncharted ilkinden sonra oynayamamis biriyim (ki zombi nazilerde onu bile birakma noktasina geldiydim) millet ona benzetiyor diye diyorum :P

fate extella baya iyi bir oyun olmus, musou baymasina ragmen oynadim baya cunki VN kafasi geciyor ve gameplay cidden zevkli :D

zaman oldurmek icin sword art online hallow realization iyi olmus gene, mis gibi MMO simulatoru :P

gravity rush 2 cok iyi olmus gene, sonynin boyle farkli turleri destekledigini gormek bile guzel :D horizon gibi BS free olmasi cabasi

zaman bulursam world of final fanatsy var listemde ki sen seversin bunu :P final fantasy meets pokemon olmus, temiz oyun baya ve indirimde 50tl filan oldugunu goz onune alirsak degiyor hani

odins sphere da sahane bir oyun olmus, dragons crown dan sonra heleki boyle gecmisi olan bir oyunu nasil kiviricak diyordukki efsane cikti ordanda :D tek eksigi co op sanirim

indirim demisken digimon gene iyi bir donus yapti, indirimden aldigim cybersleuth aslinda old school turn based jrpg ihtiyacimi giderdi gibi :P yeni cikan digimonda ise ps1 de oynadigim oyuna geri donmusler gameplay olarak, tamogachi meets rpg temasi fena diildi o oyunda, indirime girsin alabilirim onuda :p

VC kotu degil, demoyu 2-3 kere oynadim hani evet belki eski VC degil ama genede sevdim cat pat japoncam ile, settingin turkiye olmasi bile yeter bana zaten :D

beyond two souls heavy raine kiyasla vasat diyorlardi onu cok begendim hani detroit become human cidden saricak, konusu guzel baya

FF7 remake gene oynatir kendini, FF7 cok elestirsem ve bir 8 degil diye zirlasamda sonucta kult FF oyunu, son cikan FF in facia oldugunu goz onune alirsak oda sirf nostalji icin oynatir (ahhh crisis core yapicaklardi asil mis gibi zack ile oynicaktik cloud sumsugu yerine :()

spider man remake geliyor bu sene, yapilmis en duzgun spiderman oyunu psx deki idi ve ne yazikki devami gelmedi actiblob sagolsun. marvel da bok gibi oyunlari dayadiginin farkinda direk insomniac ve sony ile yeni bir sayfa icin anlastilar iste. o kadar bikkinlik varki spiderman oyunlari ve filmleri konusunda insanlar gormek bile istemiyor olabilir, bunu dusunup insomniaci tamamen serbest birakmis marvel hani MCU filan zorlamamislar, insomniac orjinal neversoft oyununun yarisina yaklassa kult olur hani, hala son 20 sene icinde yapilmis en iyi comic book oyunu denir o orjinal psx oyunu icin :D

vardir daha unuttugum, steins gate 0, urobutcherin psycho pass oyununu filan saymiyorum steame gelicek eninde sonunda ki mandatory happiness var steamde zaten turkiyede satisa kapali -_-

ps4 doyurdu beni, ps3 donemi gibi olsaydi para vermezdim bu kadar ama digital o kadar avantajliki kutuphanede 49 tane ps3 oyun kutusunun yaninda sadece iki adet ps4 kutusu var :P biri konsol ile bundle gelen cow of duty, digeride hemen oyniyim diye konsolla beraber ayni gun satin aldigim destiny, disk her ottugunde ayri ifrit oluyorum :( dlc siz duz vanilla destinyi 30tl ye bile satsalar digital olarak alirdim sanirim sirf ps4 u her actigimda destiny diskinin otmesine uyuz oldugum icin
Sosyal ağlarda paylaş

bu kadar paragrafa yazik olmus, horizon dahil ps4 exclusivelerin yuzde 99u sam'e uymaz, ps2 icin emulasyon var, ki zaten eski oyunlarla sam'in isi olmaz :P

bloodborne'a bile burun kiviracak insan olarak adamin ciddi ciddi tek oynayacak oyunu persona 5 ps4'de, durup dururken gaza getirmeye gerek yok yazik :P
Sosyal ağlarda paylaş

ya destiny filan gamepadle çıldırırım ben real-time oyunlarda ciddi ciddi hayattan soğuduğum oluyor abim coop birşey oynamak isteyince. twin stick shooter'da filan ancak kendime saygımı kaybetmediğim bir performans sergileyebildim. demon's souls filan öyle kaldı duruyor rafta 3 gün oynandıktan sonra.

sağol varol güzel anlatmışsın ama doggy teşhisi doğru koymuş lol. jrpg'lerde bile haritada hareket edene 100% ilk vuruşu tutturamıyorum, "dezavantajlı başladık :(" diye yakınıyor garibim jrpg kadrosu arasıra. persona'da filan %85'e filan ulaşabildim neyse ki oynaya oynaya lol.

bir bu bir de en son disgaea var işte, onu vita'ya değil de switch'e çıkaracak olmaları üzdü sadece.

aslında ps2 oyunları aldığım oldu, güzel bazı şeyler var eski oldukları halde artık yapılmayan. hatta psn'de sanırım ps2 srpg'si ps4 srpg'sinden daha fazla bile olabilir neredeyse. esas ps2 zamanı konsol işine girişmem lazımmış aslında, gözden düştü beni ilgilendiren türler son iki nesilde, ps5'te artık hiç kalmayabilir. herkes asscreed/uncharted vs tarzı şeyler yapmaya çalışıyor artık exclusive namına.
Sosyal ağlarda paylaş

grand kingdom disinda srpg gormedim ben bu jenerasyon sanirim :p

destiny de bungie odevini iyi yapmis ya, benimde controller ile oynadigim ilk fps oldu, gorece aim gerektirmeyen bir class ile basladim ve baya zevk aldim solo oynadigim ve cok PvP veya raid filan kasmadigim halde :D

ps4 o bakima aradigimi verdi bana, tuslari ozgurce remaplemek ve dualshock 4 un piyasadaki en iyi controller olmasi birlesince simdi PC de bile DS4 destekliyen oyunlari kovaliyorum resmen iyi portlandi ise :D eski xbox controllerin yuzune bakmadim, ds3 kaba ve ham geliyor deneyince

DS4 demisken P5 in CE ve steelbooklar patlamis, uretim hatasi nedeni ile amazon iptal etmis butun pre-orderlari

http://i.imgur.com/DX5XfKM.png

buna karsilik son dakika suprizi butun ps4 standart versiyonlara DS4 skini eklenmis

http://www.siliconera.com/wordpress/wp-content/uploads/2017/03/persona5controllerskin.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=BS_kPKA9plA

cok iyi ya :( korkunc fiyat farki olmasa hayiflanicaktim neden dijital aldim diyede gecti bi nokta sonra :P cinliler yapsa direk alirim cunki sahane olmus tasarim, persona 5 tasarimlari zaten en iyi ya temalar bile gelsin diye bekliyorum heyecanla ki yusuke disindakiler gelmez ise kiyar paraya japon PSN den satin alirim :P

https://www.youtube.com/watch?v=ie4AKJ67e4Y
Sosyal ağlarda paylaş

eu dağıtıcısı deep silver'a yazdım, cevapları:
said:
To my knowledge, there will be only one European retail PS3 version, only the packaging will vary in different countries.

DLC purchased from the UK PS Store will therefore be compatible. The PS3 version is also available as digital download version in April at the European PlayStation Store.

iyi bari ya, belki de digital sürümü almam en doğrusu şu halde. ileride ps5'te filan çalışır belki sony aklını başına toplarsa lol.
Sosyal ağlarda paylaş

hem user hem journo scorelari kiricak bu oyun metacriticte :P

http://i.imgur.com/zZDcXs9.jpg

worse than suikoden 2 yazarsin anlarimda screenshota niye suikoden 3 koyarsin :D ben hani bundan sonra suikoden 2 kadar iyi bir oyun gelmiycegi gercegini kabul etmis bir insanim zaten np, jrpg lerin tormenti vs de biraz daha modern oyunlarla hypelasaydin daha iyi idi :D

hos 9 sene yeni persona oyunu diye kivrandiktan sonra kimsenin hypelamasina gerek bile yok :P
Sosyal ağlarda paylaş

selamlar..

taa 2012'de ground zeroes duyuruldugunda mgs gazina gelip tum seriyi (o zamana kadar cikmis 4 oyunu) oynayip bitirmistim .. sonra all time favourite serim oldu zaten :)..

simdilerde de persona hype'i basladi bende.. mgs'e gore cok fazla playtime istedigi icin yillardir erteliyordum ama bu aralar hazir biraz zamanim varken cikartayim aradan dedim..

simdi 4 oyunun romlarini indirdim, ayarladim.. ilk oyunla denedim, gamepad falan guzel calisiyor..

oyunlar bunlar:

* Persona Revelations
* P2 - Innocent Sin
* P2 - Eternal Punishment
* Persona 3
* Persona 4

simdi 1-2 uzmanlik sorum var arya ve sam'e..

1-) bunlari ciktiklari sirayla mi oynamaliyim (genelde dogru tercih bu oluyor zaten)..

2-) side quest falan yapmayip direkt ana goreve devam ederek oynarsam cok fazla surer mi oyunlar.. bir de bunu tavsiye eder misiniz yoksa "persona'nin tadina varmak istiyosan her seyiyle oyna" mi diyorsunuz..

3-) oyunlar zor mu (jrpg tecrubem az.. en son ni no kuni oynamistim ama bitirmemistim)..

baska tavsiyeleriniz olursa da acigim.. pzt gunu baslamayi dusunuyorum.. yardimci olacak arkadaslara tesekkurler :P..
Sosyal ağlarda paylaş

MGS gibi degil bu cunki devamlilik yok hikayede 1-2 easter egg disinda :D

MGS 1 ve 3 oynamadan misal 4 den zevk almak imkansiz, 3 oynamadan misal peace walker, 4 hatta ucundan 5 in bi anlami kalmiyor vs vs

1-)bu saatten sonra oynanmaz 1. oyun cok net bu, 2 ler sirf trollface hitler icin oynanir ama siralamada en dibe at hani

bide persona oyunlari ust uste gitmiyor, pokemon yorgunlugu sendromu oluyor hani

2-) side quest diye birsey yok 3-4 den konusursak, oyundaki butun gucun insanlarla kurdugun iliskilerden geliyor. oyun 2 faz, bir klasik turn based rpg fazi, digeri visual novel tadinda gecen siradan gunluk hayat. dual life dengesi uzerine kurulu oyun aslinda :D filler icerik cok az seride, suni birsekilde oyunu sisirmiyor. planli programli gunleri gecirip odulu kapmak uzerine kurulu

3-) persona 1 oynanmaz dedigim gibi, degmez zaten. persona 2 ler eski donem ps1 zorlugu, cogu mekanik kabizliklardan gelen zorluk yani. persona 3 aslinda seirnin yeniden tanimlanmasi gibi birsey, p3 deki zorluk walkthrough filan takip etmiyorsan social linkleri maksimumlaman imkansiz oluyor ilk oynayista.

misal parktaki adam her pazar gunu cikiyor, bir kere kacirir ve pazarlari denk gelmez isen hani gormeden bile bitirmen ihtimal disi degil. gene bazi linkler belli tarihlerde aciliyor, bazi linklerin baska kisitlamalari var atiyorum max charm veya academics istiyenler vs vs. buna bonus olarak orjinal persona 3 de kendi takimin uzerinde kontrolun yok

http://i30.tinypic.com/nqqlj8.jpg

dat feel...

persona 4 baya casuallasmis bir oyun o konuda ve sirf o yuzden persona 3 den cok daha fazla tuttu, karakterlere daha cok egildi butun yerine, p3 gibi agir ve anlasilmasi zor bir konu degildi vs vs

TLDR

benim tavsiyem cok net, al persona 5i releasede tadini cikararak oyna :D

gameplay hosuna giderse ve daha cok aynisindan devam dersen sirayla persona 3 > 4 > 2 oynarsin :) tek dezavantaj sokaktan cevirdikleri adama yaptirdiklari berbat ingilizce dublaj zaten bu oyunlarda, ps2 de bekliyorduk biz birileri oyunu ripleyip ses dosyalarini duzeltsinde japonca dub ile oynayalim diye, sirf bu yuzden konsoluna cip taktiran vardi, korsani tesvik :P

ha yok gameplay yeter bana bu kadar, ayni olayi tekrar yasamak istemiyorum ama hikaye ve karakter isleyisi ile setting cok iyi diyorsanda sanslisin cunki persona 3 un filmi yapilmis en iyi uyarlama olabilir :D persona 4 un animede ayni sekil gayet guzel ki oyundan cok animeye daha uygun bir formati vardi hikayenin zaten
Sosyal ağlarda paylaş

evet benim tavsiyem de aynı şekilde, p5 çıkması bu kadar yakınken onunla başlayıp sonra zaten beğendiysen p3 ve p4 ile devam edersin. p1'e bakmadım ama p2 oynadım ilk çeyreğini filan, seriyi çok seven biri olarak diyebilirim ki sadece serinin aşıklarına tavsiye ediyorum herşeyi bitirdikten sonra o da denemek için. çünkü 90'lar oyunu arabirimleri hep artık onlar, o gün çıktığı zaman oynansa yadırganmaz ama p3, p4'ten sonra bile yorucu geldi ve gamefaqs kullanmak zorunda kaldım birşeyleri yanlış yapmamak için.

p3 ve p4'ün çok şahane anime'leri yapıldı, p5'ten sonra oynamak istemezsen onları seyredersin direkt. gördüğüm en iyi adaptasyonlar arasında çok net. hatta oyunu oynayıp gene de izlemek lazım, o derece.

persona yorgunluğu olayı da doğru, çok uzun oyunlar ve en sevdiğim p4 golden'dan sonra bile new game+ olarak devam edemedim yani bitirdikten sonra.

side quest derken oyunlar öyle main quest'e abanma olarak geçmiyor p3, p4, p5'te. elinde sabit bir zaman dilimi, bir yıl var ve bunu nasıl verimli kullanacaksın oyundaki başarını belirleyen şey. combat'a bir kere girmek bir akşam yiyor, zaman kullanımını optimize edip olabildiğince az girmen lazım ki kalan vaktini günlük yaşama ayırabil. günlük yaşama ne kadar vakit ayırıp kendini ve ilişkilerini geliştirirsen, combat'ta kendini daha avantajlı bir halde buluyorsun.

ve doğrusunu söylemek gerekirse oyunların bence başarısı günlük hayattaki kısımda, combat'tan ziyade. olayın esprisi spider-man gibi günlük yaşaımı iyi geçirip arada kötü adamları kısa sürede dövüp sonra mary jane ile takılma yani. yoksa her gece polis telsizi dinleyip ava çıkmak değil. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

evet oyunlarin kendi aralarinda cok fazla baglanti olmadigini okumustum.. bu durumda da en mantiklisi P5 ile baslamak oluyor gibi.. zaten o cikana kadar digerlerini tamamlamam imkansiz su vakitten sonra :P..

tesekkurler arkadaslar.. releaseden sonra yeni noob sorularimla sisiririm artik kafanizi :P..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...