Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vatandaşlık, İngiltere - Türkiye ikilemi.

Ninfa

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Bir konuda fikirinizi almak istiyorum.

Üniversiteyi bitirdiniz, iş arama sürecindesiniz.
Bir süre İngiltere'de kaldınız, iş bulamadınız, öğrenci vizeniz vardı problem oldu. Vizeniz bitti döndünüz.

Şimdi Türkiye'de iş bakıyorsunuz.
Fakat sevgiliniz ile ayran içtiniz ayrı ülkeye düştünüz. Tek çıkar yol ya siz evleniceksiniz İngiltere'ye gidiceksiniz. Ya da o buraya gelicek işini gücünü bırakıp.

İngiltere'ye gitmek istiyorum tabi ki ama kafamda deli sorular.
İş bulmak zor, tek korkum bu, kariyerim orda istediğim gibi olmaz, gerçi bu sefer vize problemim olmayacak fakat yine de bulamazmışım gibi geliyor. Ama bulamasam bile bari 3 sene kalıp vatandaşlık alıp öyle mi gelsem? en azından denemiş olurum.

Siz olsanız gider miydiniz kalır mıydınız?

Destek arkadaşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Oski said:

boyle bir sey sorduguna gore turkiyedeki ailesine cevresine bagli, baska ulkeye tasinmayi gecici ve geri donulecek bir sey olarak goren birisin.

bence mutsuz olursun sen gitme.

arkadaş çevremi gerçekten seviyorum.
Ailemi de seviyorum.

Yakın çevreme bu konuyu açtığımda " deli misin ya evlen git" diyorlar. Belki ben de olsam ben de öyle derdim 2-3 sene önce. Fakat bu kararı etkileyen pek çok etken var. En büyüğü iş bulamama korkusu. Dandik iş tabi ki bulunur, ben kariyer yapamamaktan korkuyorum.

Ben bulamadım iş, benim beceriksizliğim olabilir, tanıdığım da yoktu zaten torpil için vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Ninfa said:

Oski said:

boyle bir sey sorduguna gore turkiyedeki ailesine cevresine bagli, baska ulkeye tasinmayi gecici ve geri donulecek bir sey olarak goren birisin.

bence mutsuz olursun sen gitme.

arkadaş çevremi gerçekten seviyorum.
Ailemi de seviyorum.

Yakın çevreme bu konuyu açtığımda " deli misin ya evlen git" diyorlar. Belki ben de olsam ben de öyle derdim 2-3 sene önce. Fakat bu kararı etkileyen pek çok etken var. En büyüğü iş bulamama korkusu. Dandik iş tabi ki bulunur, ben kariyer yapamamaktan korkuyorum.

Ben bulamadım iş, benim beceriksizliğim olabilir, tanıdığım da yoktu zaten torpil için vs.

kariyer korkusunu anlamakta gucluk cekiyorum acikcasi. en dandik is dediginde min. 20k annual pay alicaksin. ki ne okuduguna bagli olarak bundan cok daha iyi bir is bulup istanbul standardlarina gore cok daha iyi bir hayat yasayacaksin her acidan. insan haklari, trafik, stres vs. vs.

kariyerinle alakali bir iste calismasan bile inanilmaz bir tecrube elde edeceksin. olur da bir gun geri donersen, bambaska bir pozisyonda olsa hayatini ayni ulke ve sehirde gecirmis birinden daha fazla seyler sunacaksin.

turkiyedeki yurt disinda 3 ay dil kursuna gitmenin bile prim yaptigi bir is ortamindan ne gibi bir korkun olabilir ingiltere'de 3 yil tecrube kazanip geri dondukten sonra?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...