SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Domatesin özgül ısısı çok yüksek ama ya. Çok zor soğuyo domatesler, hep yakıyorum ben dilimi. LAN KARNIM ACIKTI ÜHÜHÜH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 http://4.bp.blogspot.com/-tUOlScDWnd8/UQN_hSluUjI/AAAAAAAAARM/73zB3XKlGxM/s320/vedatmilor.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 o vegan adamı tanıyorum sayılır ben ya twtter'dan takip ediyodum bi süre sonra baymıştı vegan olan insanlar bunu hayatlarının davası haline getiriyor tıpkı aşırı dindarların her muhabbette aksi kabul edilmeyecek şekilde karşındakilerini inançlı yapmaya çalışmaları gibi militan militan kasıyorlar bana göre de başka bir ton problem varken buna takılıp kalmak fuzuli ve haksız bir durum paralelkenar.net diye blog var orda yazıları olacak bazıları epey iyidir okuyun azckı kafanız açılsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Suark said: sabonis said: bence "bitki yiyorsunuz hayvan yemiyorsunuz, iki yüzlüsünüz" demek, vejeteryanlık olgusundan daha bile saçma ya. ne alakası var hayvanla bitkinin yahu... hayret bir şey. karakteri var işte hayvanların, görebiliyorsun, yüzü olan bir şeyi haliyle insan kendisine çok daha yakın görüyor, bundan da doğal bir şey yok. işte abi kendisine daha yakın gördüğü şeyi kayırması iki yüzlülük. ortada canlıyı koruma ya da bi acıtasyon aman canı yanmasın yok. bana benziyo ondan koruyorum var. şey gibi, denize bi kendi ırkından bide senden olmayan iki kişi düşüo, kendine yakın olanı alıosun öbürüne dokunmuosun, sonra da kalkıp bana insanlığı savunuosun. E bende iki yüzlüsün baba diorm. yahu. yok işte sinir sistemi falan. bilimin el verdiği şekillerde yapılan araştırmalar sonucu acı hissetmiyor bitki. üstelik hiçbir şekilde anlamıyoruz böyle bir acı hissetme durumu varsa da. yapcak bişi yok yani. ha kaldı ki zaten hayvanlar inanılmaz derecede bitki tüketiyor. Yani her şekilde tüketilecekler zaten. Hele senin yiyeceğin bir dana, ömrü boyunca ne kadar bitki yiyor farkında mısın sen. Düşün ki bir canlı (bitki) yaratılmış veya evrilmiş farketmez, buna hiçbir şekilde avcılarından kaçmak veya avcılarına karşı savaşmak için bir silah verilmemiş. bunun nedeni zaten avlanmak/yenmek için yaratılmış/evrilmiş olmasıdır muhtemelen yani. gelip filozofik şeylerle gelmeyin abicim "belki taş bile yaşıyordur, canı vardır, canı acıyordur." bir gün ortaya çıkarsa ki bitkiler de acı çekiyor, o zaman eleştirileriniz biraz yere basar hale gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Suark said: fact diye bişi yok , belli bi domain için de belli tanımlamalar var sadece vereceğin bütün factlere, bi karşı örnek bulabilirim. get over with it (:P) abi akıl alır gibi değilsin. her tartışmadan saçma sapan şeyler söyleyip sonra çatır çatır cevabını yiyip 'evet haksız olabilirim' diyerek delikanlı gibi çık bari. yok öyle olabilri yok böyle olabilir. eh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 bitkinin amacı yenilmek değilmi lan zaten çoğalmak içinm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Redeagle said: Vejetaryanlar yeterli gıda alıp yaşayabiliyorlar bildiğim kadarıyla. Ama veganlığın sağlıklı olabileceğine pek ihtimal veremiyorum. Genetikçilere falan sormak lazım. abi genetikçiyim zaten genetikçiye değil diyetisyene sormak lazım. ama çok vejeteryan arkadaşım ki geneli eski hatun falan patladı biryerlerde yani. hepsi takviye almak zorunda kaldılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Cons said: bitkinin amacı yenilmek değilmi lan zaten çoğalmak içinm ne güzel kelime türetiyorsun öyle <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 düzgün vejeteryanlar sorunsuz yaşıyoda veganı bende bilmyiom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Eti ben dümdüz yerim ya yanında en fazla soğan yerim oda kışları yani. En fazla kekik veya biberiye atarım ete birde kuyrukyağında veya tereyağında pişiririm ve direk dümdüz yerim. Yanında karbonhidrat filan yemem emilimini bozar çünkü. Arkadaşlar adamın gözünün feri gitmiş demiş acayip doğru. Gider tabi. Çünkü evrime karşı hareket ediyor. Etik sebepler ile et yemeyen insanlara tamamen saygı duyuyorum. Ahimsa ilkesine göre hareket ettikleri için böyle davranıyorlar. Ama kimse de gelip bana veganlığın sağlıklı olduğunu savunmasın. Çünkü değil. Bu ete niye takıyorlar çünkü asit alkali dengesi denen bir olay var. Et asidik olduğu için taktılar ete. Halbuki sebep o değil. Sebep etin kar marjının düşük olması. Stoklanamaması. Tahılın avantajı var burda. Halbuki taş devri diyeti sınırları içinde dengeli beslenen bir insanın vücudunun asidite tarafına kayması mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Cons said: bitkinin amacı yenilmek değilmi lan zaten çoğalmak içinm meyvenin amacı o evart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Vingthor said: Suark said: fact diye bişi yok , belli bi domain için de belli tanımlamalar var sadece vereceğin bütün factlere, bi karşı örnek bulabilirim. get over with it (:P) abi akıl alır gibi değilsin. her tartışmadan saçma sapan şeyler söyleyip sonra çatır çatır cevabını yiyip 'evet haksız olabilirim' diyerek delikanlı gibi çık bari. yok öyle olabilri yok böyle olabilir. eh ne de güzel ad hominem oldu böyle bu. anlamıyosanız, aklınız almıyosa "şöle yap bari" demeyin, oturun bi kenarda anlamaya çalışın, ya da okumaynı bi zahmet. argüman kalmayınca yok delikanlı ol yok şöle ol falan filan çocukmusunuz bilader Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 zaten aslında yaradılışta elma şeytanı temsil ediyor, beni ye ki çoğalayım, 1 ken 1000 olayım diyor. o yüzden allah yasaklıyor. zaten kırmızı şeytan rengi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 bi dakka lan harbiden olabilir bu fsldşkbmfdsl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 orcun, geyik yapicam derken islam filozofu oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 yılan ise insanın nefsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 @suark abi ad hominem öyle birşey değil. sana saldırmıyorum. bütün tartışmalarda kullandığın mantığı söylüyorum. ad hominem şu 'sen ne anlarsın gerizekalı' bu ad hominem. kaç kere tartıştıysam seninle forumda 'kavga etmek' değil tartışmaktan bahsediyorum hep aynı şekilde çıkmaya çalışıyosun işin içinden. bu böyle olmaz ki. de ki evet ben böyle düşünmüştüm ama doğru değilmiş falan. bu nedir ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 OLM BİŞEYLER OLUYO Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 BEYLER YARDIM EDİN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 ORCUN HEMEN KURANI YERE AT. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 sus ve dua etmeye devam et orçun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Espri yapa yapa dini çözdük. Sonunda bu da oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 allaha giden yol komiklikten geciyomus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 güle güle gidin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 ben de gideyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar